Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
hétfő | 00:00 - 00:00 |
kedd | 00:00 - 00:00 |
szerda | 00:00 - 00:00 |
csütörtök | 00:00 - 00:00 |
péntek | 00:00 - 00:00 |
szombat | 00:00 - 00:00 |
vasárnap | 00:00 - 00:00 |
“Meggyőződésünk, hogy a jó bor alapja a kiváló minőségű szőlő, amit csakis gondos műveléssel lehet a tőkéről megszerezni. Az érett, kizárólag egészséges szőlőt természetes, hagyományos technológiával, a lehető legtisztább körülmények között erjesztjük. A borok fejlődését tradícionális tölgyfa hordók és a jó klímájú pince - a régió első kóser pincéje - segíti. Szeretnénk, ha minél több fogyasztó megismerje és megkedvelje a a borainkban lévő gyümölcs ízét, és a borvidék talajának, klímájának évszázadok óta őrzött zamatát.“
A Petrény család története és az egri borvidék kapcsolata több évszázados múltra tekint vissza. Dokumentumok igazolják, hogy a Petrény család már az 1600-as évek eleje óta foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel Verpeléten. A bor tisztelete és szeretete, az a különleges kapcsolat, mely meghatározó feltétele a jó bornak, azóta száll apáról fiúra. Ennek az eltéphetetlen köteléknek a mély ismerete és tudása adott hitet és ihletet, hogy boraikat ne csak saját fogyasztásra állítsa elő a Petrény család.
2001-ben elkezdődött és azóta is folyamatos, a családi birtok és szőlészet illetve a borászat és a kapcsolódó gasztronómiai élmény modern, de Petrény tradíciókra épülő és építő fejlesztése.
Ádventi borkóstoló BOCK József Villányi borásszal - Egerben
Asztalfoglalás:
e-mailben: petreny.borbank@gmail.com
telefonon:
+ 36 20 234 3914 (Petrény 47 pince)
+ 36 70 329 3398 (Petrény Borbank)
+ 36 70 329 3398 (Végh Balázs üzletvezető)
személyesen:
Dobó tér Petrény Borbank
Szépasszony-völgy: Petrény 47-es pince
A hely biztosítása a fizetéssel (belépő megvásárlása) történik.
Szóbeli foglalás nem minősül asztalfoglalásnak!
-------------------------------------------------------
!ADVENTI BORKÓSTOLÓ - KARÁCSONYI HANGULATBAN - ÉS TÉTELEKKEL!
Mikor: 2019.12.12 19.30 - 23.30
Hol: Petrény 47-es pince - Szépasszony-völgy
Téma: Ünnepi borok ünnepi hangulatban
Jegy ára: 7.990,- (elővételben 2019.11.20.-ig)
8.990,- (rendezvény napján és helyszínen a fennmaradó helyek arányában)
Helyben a BOCK tételek is kedvezménnyel vásárolhatók - Karácsonyra szeretettel..
Karácsonyra szeretettel - Bor és étel párosítások az Ünnepre Tüű Péter sommelier bajnokkal és Bokros Barnabás chef-fel
Tűü Péter - Head Sommelier - Laurel Budapest
Bokros Barnabás - Chef - Parádsasvári Kastélyszálló
Asztalfoglalás:
e-mailben: petreny.borbank@gmail.com
telefonon:
+ 36 20 234 3914 (Petrény 47 pince)
+ 36 20 283 0784 (Petrény Borbank)
+ 36 70 329 3398 (Végh Balázs üzletvezető)
személyesen:
Dobó tér Petrény Borbank
Szépasszony-völgy: Petrény 47-es pince
A hely biztosítása a fizetéssel (belépő megvásárlása) történik.
Szóbeli foglalás nem minősül asztalfoglalásnak!
-------------------------------------------------------
!HIVATALOS TÉLI-TERASZ AVATÓ a DOBÓ TÉREN!
Mikor: 2019.11.21 19.30 - 23.30
Hol: Borbank
Meglepetéssel...
Téma: Karácsonyi étel ital párosítások összekóstolással
Létszám (legfeljebb): 50 fő
Jegy ára (2019.11.20.-ig) 5.990,- helyszínen a rendezvény napján.. 6990,-
Borban fizetve: 24.000,-Ft / 28.000,-Ft értékű bor (a belépőjegy megvásárolt borral is fizethető)
Tartalom:
Ital: 5 tétel (2 vörös, 1 fehér, 1 pezsgő, 1 késői)
Étel: illesztett falatkák
Ételbemutató és chef tippek (exclusive)
Karácsonyi exkluzív receptek
Borkóstoló Adamovich Károllyal a Petrény Borbank szervezésében.
Norbitól idézünk :
Jelenleg l 100 hektáron gazdálkodunk, melynek nagy része új telepítésű, kis terhelésű, kiváló fekvésű és jó talajon lévő ütetvény.
Meggyőződésünk, hogy a jó bor alapja a kiváló minőségű szőlő, amit csakis gondos műveléssel lehet a tőkéről megszerezni.
Alacsony terheléssel segítünk a szőlőt ellenállóbbá tenni a betegségekkel szemben, ezzel a növényvédelmet a minimálisra szorítani, a legkevesebb és kizárólag „zöld” szerekkel permetezni.
Környezettudatos művelésre való törekvés keretében területeink regisztrálva vannak és megfelelnek az európai uniós előírásoknak.
Az érett, kizárólag egészséges szőlőt természetes, hagyományos technológiával, a lehető legtisztább körülmények között erjesztjük.
A borok fejlődését tradicionális tölgyfahordók és jó klímájú pince – a régió első kóser pincéje - segíti.
Szeretnénk, hogy minél több fogyasztó megismerje és megkedvelje a borainkban rejtőző gyümölcs ízét és a borvidék talajának, klímájának évszázadok óta őrzött egyedi zamatát