Eseménynaptár

Válaszd ki a számodra megfelelő napot, és nézd meg az eseményeket

Nem találsz egy boros eseményt? Van olyan esemény amit feltöltenél? Kattints ide és segítünk!

Balatoni Vadásznapló (teljes film)

Szervező:
VinoPiano Borbár

Borozz a Borásszal - Kolonics Károly kóstoló

Immáron öt éve töretlenül kutatjuk, keressük, kóstoljuk a “kis” pincék természetes borait. A “pultban” állva nagyon sokat beszélünk nektek a bor mögött álló személyekről, történetükről.A “ Borozz a Borásszal” tematikus kóstoló sorozatunk arra méltatott hogy személyesen is megismerjük a bor készítőket és belátást engedjen a pince körüli mindennapokba. Fogadjátok tehát nagy szeretettel és érdeklődéssel ezeket az eseményeket. 
Tovább olvasom

Borozz a Borásszal - Kolonics Károly kóstoló

2018. december

12

  • 18:30 - 20:30
  • 1092 Budapest , Tűzoltó utca 22,
Szervező:
Kóstolom Borbár

Aszúvertikális kóstoló

Borsor :   - Pezsgő 2016 - Tokaji Aszú 5 puttonyos 2011 - Tokaji Aszú 5 puttonyos 2008 - Tokaji Aszú 6 puttonyos 2013 - Tokaji Aszú 6 puttonyos 2008 - Esszencia 2007 - extra meglepetés   Jegyek korlátozott számban kaphatóak 15900,- forintos jegyáron, amely tartalmazza a kóstolósort és a borkorcsolyát is.  Jegyvásárlásért kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot a borbar@kostolom.hu email címen vagy +36309731042 telefonszámon.Várunk benneteket sok szeretettel! Kóstolom
Tovább olvasom

Aszúvertikális kóstoló

2018. december

12

  • 19:00 - 22:00
  • 1024 Budapest, , Káplár u. 19 ,
Szervező:
Ismeretlen

Borsmenta KóstolóKlub - Buborékra hangolva

KÉSZÜLJÜNK A SZILVESZTERRE! Magyarországon több mint egy évszázada készítenek pezsgőt, és a nagy hagyományokkal rendelkező Törley Pezsgőpincészet mellé az utóbbi években több kisebb, izgalmas műhely is felsorakozott. Kóstoljuk akár a Törley, a François vagy Szentesi József különleges tételeit, Garamvári Vencel, a Béres Szőlőbirtok vagy Taschner Kurt nagy műgonddal előállított italait, nem fogunk csalódni.Ahogyan mindig, ezen az estén is hét palack nyílik, hét nagyszerű italon keresztül próbálunk képet alkotni arról, hogy milyen a pezsgő, ha magyar. A programot Szabó Edit, a Borsmenta főszerkesztője vezeti.A borsort hamarosan közöljük! 
Tovább olvasom

Borsmenta KóstolóKlub - Buborékra hangolva

2018. december

12

  • 19:00 - 22:00
  • 1123 Budapest , Ráth György utca 4.,
Szervező:
Ismeretlen

Megtelt! - Szepsy Úrágya 2000-2015: a borlegenda igaz története

Ha tudni szeretnéd, hogy kezdődött.... A történelem első TokajMagic kóstolója igazán történelmi tokaji sztorival érkezik Budapestre, a Villa Bagatelle gyönyörű, emeleti Salonjába. A 2000-es Úrágya ugyanis mindent megváltoztatott! Nem is sejtettük akkor, hogy Tokaj ilyet is tud. Debütáló esténken azoknak szeretnénk egyedi kóstolóélményt nyújtani, akik ismerték (újra kóstolnák) vagy épp sosem kóstolták, de szeretnék megtudni, melyik borral is indult el a ma Furmint Reneszánsznak nevezett tokaji jelenség és kik voltak ott születésénél. - Száraz tokaji, Szepsy, az élő legenda, a mádi csoda, dűlőklasszifikáció, drága fehérborok, érlelhetőség, milyen egy 18 éves száraz fehérbor... Ezt a sok-sok nehezen megközelíthető témekört igyekszünk megvilágítani, meglepetésekkel, élményekkel, könnyedén, túl a megszokott borkóstolós kliséken. Házigazda: Ripka Gergő, a TokajGuide szerkesztője: „Bizony már nagyon, de nagyon várom, hogy elhozhassam a tokaji varázslatot mindenkinek Pestre. Tizenkét szerencsés vendégnek biztosan. Tartsatok velem és az alábbi, már szinte elérhetetlen borokkal.”:Szepsy Úrágya 2015Szepsy Úrágya 2013Szepsy Úrágya 2011Szepsy Úrágya 2009Szepsy Úrágya 2007Szepsy Úrágya 2006Királyudvar Úrágya 2002Királyudvar Úrágya 2000+gasztromeglepi.
Tovább olvasom

Megtelt! - Szepsy Úrágya 2000-2015: a borlegenda igaz története

2018. december

14

  • 16:30 - 19:00
  • 1126 Budapest , Németvölgyi út 17.,
Szervező:
Kóstolom Borbár

Gyengébb?Nem! feat. Berecz Stephanie a Kóstolom Borbárban!

Szabó Edit újságíró 2017-ben kiadott egy könyvet, amelyben 26 kiváló borászhölgyet hoz hozzánk közelebb kérdésein és a hölgyek borain, receptjein keresztül. A borászhölgyek ugyanis nemcsak kiváló borokat készítenek, hanem főzni is tudnak, sőt, fantasztikus humoruk is van! A könyv és ezzel együtt mini-rendezvénysorozatunk címe is Gyengébb? Nem! Érkezik hozzánk tehát a Tokaj Kikelet Pince és Íz Műhelytől Berecz Stephanie, aki ösztöndíjasként érkezett Tokajba Burgundiából és ez a kiváló táj azóta sem ereszti. És aki a Varázslatról kérdezi: Szabó EditA beszélgetéssel egybekötött kóstolón a következő borokat szolgáljuk fel: - Tokaji Pezsgő brut 2015 ( Hárslevelű, Furmint) - Tokaji Hárslevelű 2016- Tokaji Birtok Furmint 2017- Tokaji Hárslevelű 2017 ( Lónyai dűlő ) - Tokaji Száraz 2017 ( Furmint, Hárs ) - Tokaji Késői Szüretelésű 2011- Tokaji Édes Szamorodni- Tokaji Aszú 6 puttonyos 2014Jegyek korlátozott számban kaphatóak 8.900,- Ft-os jegyáron, amely tartalmazza a kóstolósort és a borkorcsolyát is. Jegyvásárlásért kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot a borbar@kostolom.hu email címen vagy +36309731042 telefonszámon.Várunk benneteket sok szeretettel! Kóstolomfotók: Dancsecs Ferenc
Tovább olvasom

Gyengébb?Nem! feat. Berecz Stephanie a Kóstolom Borbárban!

2018. december

15

  • 19:00 - 23:00
  • 1024 Budapest , Káplár utca 19,
Szervező:
Ismeretlen

Demeter Zoltán - Főbortól Eszterig, egy édes tokaji történet

A második történet, amin keresztül mesélek majd Tokaj-Hegyalja értékeiről nem más, mint Demeter Zoltán csodás főbor-sztorija lesz. Ugyancsak kultikus fogalommá lett bor az évjáratokkal. Mit is találunk a sokszínű száraz borok és a csúcsokat döngető aszúk közötti térben? A rendszerváltás után ezen a színtéren egyre több borkategória osztozott. Amolyan freestyle kavalkád alakult ki ebben a csillaghalmazban, aminek a mozgása tart a mai napig. - Késői szüret, late harvest, cuvée, szamorodni és akkor az ezernyi fantázianevet még sorolhatnánk órákon át. Kell-e, jó-e ez a szabad sokféleség vagy konszenzus kellene? Volt egy borász, aki nem volt rest nyomába eredni annak a megnevezésnek, mely a legősibb aszú alatti kategória, ez pedig a főbor lenne. Bár Demeter Zoltán fáradozásai ellenére a borvidék nem fogadta el általánosan ezt a magas minőségű termékkategóriát, s végül az ő főborából is egy idő után Eszter lett, rengeteg témát vet fel ennek a fényes borkülönlegességnek a sztorija. Ha velem tartotok, néhány ragyogó évjárattal és pár meglepetéssel összekötve egy szép, mesélős időutazássá válik ez a szombat délután a Villa Bagatelle gyönyörű Salonjában, fenn az emeleten. Szerettel várok mindenkit: Ripka Gergely, a TokajGuide szerzője.Évjáratok:2oo92oo82oo72oo62oo42oo3
Tovább olvasom

Demeter Zoltán - Főbortól Eszterig, egy édes tokaji történet

2018. december

22

  • 15:30 - 18:00
  • 1126 Budapest , Németvölgyi út 17.,
Szervező:
Ismeretlen

Pezsgő és Aszú Kóstoló // Winelovers Special

A 2018-as év végét egy igazán exkluzív kóstolóval koronázzuk meg. Az ünnepi hangulathoz mi más dukálna, mint a karácsony és a szilveszter sztárja, a pezsgő és az aszú?Koccintsunk együtt az ünnepekre 2018. december 27-én Budapest legtrendibb helyszínén, ahol több mint 40 tételt kóstolhatsz korlátlanul, a Champagne Skybarban pedig térítés ellenében olyan neves házak tételeit érheted el, mint Roderer, Palmer és Telmont, de emellett Szepsy István borai is megtalálhatók lesznek.Csak rád vár Tokaj folyékony aranya, az aszú és a világ legexkluzívabb itala, a pezsgő. Csatlakozol az ünnepi kóstolóhoz?Kiemelt támogató: a Teleki Tradíció 1881 pezsgő.AMIRE BIZTOSAN SZÁMÍTHATSZ:• 22 kiállító• több mint 40 aszú és pezsgő (prosecco, cava, cremant) korlátlan kóstolása• Champagne Skybar, ahol felár ellenében champagne-ok és Szepsy borok kóstolhatók• páratlan környezetKIÁLLÍTÓK:Babits PincészetBarta PinceBor és Más - Champagne SkybarBor és Más - Cremant Bujdosó Szőlőbirtok és PincészetCsányi PincészetCsubák Pincészet Tolcsva Frittman BorászatGaramvári SzőlőbirtokGrand TokajGróf DegenfeldHeinemann Testvérek - Champagne skybarKoch BorászatPajzos TokajPéter PincészetSzepsy Pince (Tokaj) - Champagne SkybarTokaj HétszőlőTörley, Hungaria, FrancoisVarros&Co - Champagne SkybarVarros&Co - ProseccoVino CastilloZombory PincészetA kiállítók feltöltése folyamatos!Részletek: https://wineloversrendezvenyek.hu/special/
Tovább olvasom

Pezsgő és Aszú Kóstoló // Winelovers Special

2018. december

27

  • 17:00 - 23:00
  • 1052 Budapest , Váci u. 34.,
Szervező:
Ismeretlen

Gasztrohegy hétvégék / 3. - Év végi disznóságok

--- GASZTROHEGY/3. Év végi disznóságok ----Kint a deres Badacsony, bent cserépkályha, idő, pihenés. Gazdagon megünnepeljük az év végét és kinyitjuk a kamrákat: friss és érlelt, füstölt disznóságokat teszünk a tányérokra, mellé olyan borokat kínálunk, hogy kedvet adjon tovább sétálni a következő helyszínre.--- Mi a Gasztrohegy? ----Októbertől áprilisig megmutatjuk a gasztronómiai csúcsokat: 9 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói és mindenit arra invitálnak, hogy ismerd meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt.Attól más ez a gasztrotúra, hogy nemcsak egy helyen lehet végigenni több fogást, hanem akár 9 helyen kóstolhatunk meg egy-egy különböző fogást - közben pedig szinte észrevétlenül feljuthatunk a csúcsra.Kalandozz gyalog, vagy a gasztrobusszal és járd be a hegyet, az előételtől a desszertig!GASZTROHEGY HÉTVÉGÉK:Október 5-6-7. GASZTROHEGY/1. Minden, ami szőlő – Már túl a szüreten, borok forrnak a pincében, de a szőlőből nem csak bor készül. Murci, must, szőlőlevél, szőlőmagolaj, verjus, mustbalzsam és a badacsonyi szüret ihlette fogások a tányérokon, amikért érdemes bejárni a hegyet. November 23-24-25. GASZTROHEGY/2. Halak a hegyen – A legharapósabb halak kerülnek terítékre: menyhal, harcsa, sügér, tokhal a tányérokon, a Balaton vízgyűjtő területéről. A nagy halak megeszik a kicsiket, mi meg a nagyokat…December 28-29-30. GASZTROHEGY/3. Év végi disznóságok – Kint a deres Badacsony, bent cserépkályha, idő, pihenés. Gazdagon megünnepeljük az év végét és kinyitjuk a kamrákat: friss és érlelt, füstölt disznóságokat teszünk a tányérokra, mellé olyan borokat kínálunk, hogy kedvet adjon tovább sétálni a következő helyszínre.Január 25-26-27. GASZTROHEGY/4. Nagyvadak a hegyről – Badacsonyban nemcsak szőlőket találunk, erdőiből télen előjönnek az ott élő vadak is. Őz, szarvas, vaddisznó kerül a tányérokra, bogyókkal, borokkal, ahogy kell.Február 22-23-24. GASZTROHEGY/5. Gasztrofarsang – Ha azt mondjuk: fánk, mindenki egyre gondol. Pedig a fánknak ezer arca van, lehet ropogós, puha, töltött, kerek, csavart, túrós, lekváros, vagy akár sós variációk is lehetnek. És a legjobb, hogy sosem elég belőle.Március 22-23-24. GASZTROHEGY/6. Felszáll a füst – Március. Este még kicsit összehúzzuk a kabátot, de már jó kinn: ezen a hétvégén ideje van egy kis füstölgésnek. Kipakolunk a teraszokra, szenet hevítünk és hagyjuk, hogy a jótékony füst átjárja a halat, húst, zöldségeket. Smokerek, Green Egg, Yagoona, BBQ…Április 12-13-14. GASZTROHEGY/7. Lávakő hétvége – Egy vulkánon élünk, és ezt néha elfelejtjük. Pedig a láva, a bazalt nem csak a szőlőt, a mi életünket is átjárja, mindig itt van. Ezen a hétvégén kövön és grillen sütünk, húsok, sajtok, zöldségek sisteregnek majd roppanósra, vagy épp puhára. Végre újra a szabadban, a legszebb hegyi teraszokon!RÉSZTVEVŐK:Tölgyes KúriaBonvino BorbárBorbarátok VendéglőIstvándy BorműhelyTilia BorvendéglőPláne Badacsony borteraszSt. Orbán ÉtteremLaposa BirtokKisfaludy-házSzállások: Badacsonytomaj: Borbarátok, Hotel Bonvino, Villa Sandahl, Óbester, Hotel NeptunSzigliget: Villa Kabala Badacsonyörs: Vánkos, Csendes Dűlő Szőlőbirtok VendégházUtazás:Gasztrobusz: Badacsony Turizmusirodától minden fél órában (pontos menetrend a Facebookon)BADACSONY TAXI: 06306026963
Tovább olvasom

Gasztrohegy hétvégék / 3. - Év végi disznóságok

2018. december

28-30

  • 17:00 - 19:00
  • 8261 Badacsonytomaj , Római út 170.,
Szervező:
Ismeretlen

Borjour Buborék 2018

Az Év Pezsgőkóstolója a Stefánia Palota szalonjaiban!13 champagne ház, több mint 20 magyar pezsgős, bubis pincészet, valamint proseccók, crémant-ok, cavák komoly választékban!A cateringet SZTÁRSÉF biztosítja, lesz osztrigaparádé és persze lesz sok-sok sabrage… azaz karddal lenyakazott pezsgőspalack! A hagyományos Borjour Buborék az idén nagyot fog szólni!A Borjour Buborék 2018 újdonságai:➡ Korlátlan kóstoló a kiállított magyar pezsgőkből és gyöngyözőborokból➡ A belépőből 2000 Ft palackos vásárlásra fordítható!➡ Champagne-ok 13 különböző Champagne háztól külön termekben➡ Kedvezményes Champagne kóstolóbérletek (4-es, 6-os és 10 tételes)➡ Tokaji sarok furmintokkal és desszertborokkal➡ Osztriga + crémant kóstoló➡ Sztárséf! A Borjour Buborék ételeiről Bereznay Tamás gondoskodik!Magyar kiállítók (a sor még bővül):2HA Szőlőbirtok és Pincészet, Belward Pincészet, BREBIS, Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet, Csányi Pincészet, Frittmann Borászat, Fülöp Pince, Gedeon Birtok, Gombai Pezsgőpince, Haraszthy Vineyards, Kálna Pincze, Katona Borház, Kemendy Tradicionális Pezsgőműhely, Nádas Borműhely, Orosz Gyula Családi Pincészete, Pócz PincészetKülföldi sor:Champagne házak:Champagne Ayala, Champagne Paul Bara, Champagne Billecart-Salmon, Champagne Bollinger, Champagne Pierre Gimonnet & Fils, Champagne Jacquart, Champagne Leclerc Briant, Moët & Chandon, PIPER-HEIDSIECK Champagne, Champagne Louis Roederer, Ruinart, Champagne Taittinger, Veuve ClicquotTovábbi külföldiek (cava-k, crémant-ok, proseccók):Bor és Más Kft. (Crémant Maison Louis de Grenelle), Borkorzó (Crémant Domaine Wolfberger), Borszertár (Le Mansane proseccók), Ital Magyarország (Freixenet cava), Wine Mission (Il Colle proseccók)A belépő tartalmazza a magyar pezsgőkből és gyöngyözőkből a korlátlan kóstolót, valamint tartalmaz egy 2000 Ft-os kupont, mely palackos vásárlás esetén felhasználható.A champagne-ok és további külföldi bubisok, valamint a Tokaji Sarok száraz borai és aszúi külön megvásárolhatók, akár kóstolómennyiségben is.A Champagne termekben 13 Champagne ház mutatkozik be, itt szintén lehet vásárolni a kiállítóktól kóstolómennyiségben vagy palackos kiszerelésben.
Tovább olvasom

Borjour Buborék 2018

2018. december

28

  • 17:00 - 22:00
  • 1143 Budapest , Stefánia út 34-36.,
Szervező:
Ismeretlen

Borozz a Borásszal - Mörk András kóstoló

Borozz a Borásszal - Mörk András kóstolóImmáron öt éve töretlenül kutatjuk, keressük, kóstoljuk a “kis” pincék természetes borait. A “pultban” állva nagyon sokat beszélünk nektek a bor mögött álló személyekről, történetükről.A “ Borozz a Borásszal” tematikus kóstoló sorozatunk arra méltatott hogy személyesen is megismerjük a bor készítőket és belátást engedjen a pince körüli mindennapokba. Fogadjátok tehát nagy szeretettel és érdeklődéssel ezeket az eseményeket. Lássuk milyen borokkal készülünk a kóstolóra:A borokon kívül minden kóstolón kapsz tőlünk:- üdvözlőitalt- friss kenyér, olívaolaj, - korlátlan mennyiségű ásványvíz   VinoPiano Csapata
Tovább olvasom

Borozz a Borásszal - Mörk András kóstoló

2019. január

23

  • 18:30 - 21:30
  • 1092 Budapest , Tűzoltó utca 22.,
Szervező:
Kóstolom Borbár

Jásdi István – Olaszrizling Szerintünk beharangozó

Tovább olvasom

Jásdi István – Olaszrizling Szerintünk beharangozó

2019. január

23

  • 19:00 - 22:00
  • 1024 Budapest , Káplár u. 19,
Szervező:
Ismeretlen

Gasztrohegy hétvégék / 4. - Nagyvadak a hegyről

--- GASZTROHEGY/4. Nagyvadak a hegyről ----Badacsonyban nemcsak szőlőket találunk, erdőiből télen előjönnek az ott élő vadak is. Őz, szarvas, vaddisznó kerül a tányérokra, bogyókkal, borokkal, ahogy kell.--- Mi a Gasztrohegy? ----Októbertől áprilisig megmutatjuk a gasztronómiai csúcsokat: 9 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói és mindenit arra invitálnak, hogy ismerd meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt.Attól más ez a gasztrotúra, hogy nemcsak egy helyen lehet végigenni több fogást, hanem akár 9 helyen kóstolhatunk meg egy-egy különböző fogást - közben pedig szinte észrevétlenül feljuthatunk a csúcsra.Kalandozz gyalog, vagy a gasztrobusszal és járd be a hegyet, az előételtől a desszertig!GASZTROHEGY HÉTVÉGÉK:Október 5-6-7. GASZTROHEGY/1. Minden, ami szőlő – Már túl a szüreten, borok forrnak a pincében, de a szőlőből nem csak bor készül. Murci, must, szőlőlevél, szőlőmagolaj, verjus, mustbalzsam és a badacsonyi szüret ihlette fogások a tányérokon, amikért érdemes bejárni a hegyet. November 23-24-25. GASZTROHEGY/2. Halak a hegyen – A legharapósabb halak kerülnek terítékre: menyhal, harcsa, sügér, tokhal a tányérokon, a Balaton vízgyűjtő területéről. A nagy halak megeszik a kicsiket, mi meg a nagyokat…December 28-29-30. GASZTROHEGY/3. Év végi disznóságok – Kint a deres Badacsony, bent cserépkályha, idő, pihenés. Gazdagon megünnepeljük az év végét és kinyitjuk a kamrákat: friss és érlelt, füstölt disznóságokat teszünk a tányérokra, mellé olyan borokat kínálunk, hogy kedvet adjon tovább sétálni a következő helyszínre.Január 25-26-27. GASZTROHEGY/4. Nagyvadak a hegyről – Badacsonyban nemcsak szőlőket találunk, erdőiből télen előjönnek az ott élő vadak is. Őz, szarvas, vaddisznó kerül a tányérokra, bogyókkal, borokkal, ahogy kell.Február 22-23-24. GASZTROHEGY/5. Gasztrofarsang – Ha azt mondjuk: fánk, mindenki egyre gondol. Pedig a fánknak ezer arca van, lehet ropogós, puha, töltött, kerek, csavart, túrós, lekváros, vagy akár sós variációk is lehetnek. És a legjobb, hogy sosem elég belőle.Március 22-23-24. GASZTROHEGY/6. Felszáll a füst – Március. Este még kicsit összehúzzuk a kabátot, de már jó kinn: ezen a hétvégén ideje van egy kis füstölgésnek. Kipakolunk a teraszokra, szenet hevítünk és hagyjuk, hogy a jótékony füst átjárja a halat, húst, zöldségeket. Smokerek, Green Egg, Yagoona, BBQ…Április 12-13-14. GASZTROHEGY/7. Lávakő hétvége – Egy vulkánon élünk, és ezt néha elfelejtjük. Pedig a láva, a bazalt nem csak a szőlőt, a mi életünket is átjárja, mindig itt van. Ezen a hétvégén kövön és grillen sütünk, húsok, sajtok, zöldségek sisteregnek majd roppanósra, vagy épp puhára. Végre újra a szabadban, a legszebb hegyi teraszokon!RÉSZTVEVŐK:Tölgyes KúriaBonvino BorbárBorbarátok VendéglőIstvándy BorműhelyTilia BorvendéglőPláne Badacsony borteraszSt. Orbán ÉtteremLaposa BirtokKisfaludy-házSzállások: Badacsonytomaj: Borbarátok, Hotel Bonvino, Villa Sandahl, Óbester, Hotel NeptunSzigliget: Villa Kabala Badacsonyörs: Vánkos, Csendes Dűlő Szőlőbirtok VendégházUtazás:Gasztrobusz: Badacsony Turizmusirodától minden fél órában (pontos menetrend a Facebookon)BADACSONY TAXI: 06306026963
Tovább olvasom

Gasztrohegy hétvégék / 4. - Nagyvadak a hegyről

2019. január

25-28

  • 17:00 - 19:00
  • 8261 Badacsonytomaj , Római út 170.,
Szervező:
Ismeretlen

Borozz a Borásszal - Kiss János kóstoló

Borozz a Borásszal - Kiss János kóstolóImmáron öt éve töretlenül kutatjuk, keressük, kóstoljuk a “kis” pincék természetes borait. A “pultban” állva nagyon sokat beszélünk nektek a bor mögött álló személyekről, történetükről.A “ Borozz a Borásszal” tematikus kóstoló sorozatunk arra méltatott hogy személyesen is megismerjük a bor készítőket és belátást engedjen a pince körüli mindennapokba. Fogadjátok tehát nagy szeretettel és érdeklődéssel ezeket az eseményeket. Lássuk milyen borokkal készülünk a kóstolóra:A borokon kívül minden kóstolón kapsz tőlünk:- üdvözlőitalt- friss kenyér, olívaolaj, - korlátlan mennyiségű ásványvíz   VinoPiano Csapata
Tovább olvasom

Borozz a Borásszal - Kiss János kóstoló

2019. február

6

  • 18:30 - 21:30
  • 1092 Budapest , Tűzoltó utca 22.,
Szervező:
Ismeretlen

Különlegességek Ausztriából // Kóstoló a Molinariban

A Molinari Kávézó Borban is utazik:)A z egyébként is remek válogatás most Ausztria boraival bővül. Ennek keretében átfogó utazást teszünk a jellegzetes fajtákkal, zöldveltelini, rajnai rizling, zweigelt, kékfrankosok különböző stílusban és a végére egy markáns cuvee. Gyertek, remek hangulat lesz és akinek a Váci út 78/b útba esik, közel van, jó hír, hogy nem marad ő sem szép osztrák tételek nélkül. Sok szeretettel várunk!A sor:DOMÄNE WACHAU Grüner Veltliner Kollmitz Federspiel 2017FRITSCH Grüner Veltliner Wagram 2017PFAFFL Riesling Terrassen Sonne 2017BRÜNDLMAYER Riesling Steinmassel Erste Lage 2015FEILER - ARTINGER Zweigelt 2016PRIELER Blaufränkisch Johanneshöhe 2015ESTERHÁZY Blaufränkisch Leithaberg DAC 2015PRIELER Blaufränkisch Leithaberg DAC 2013GLATZER Götinsprun Cuvee 2013
Tovább olvasom

Különlegességek Ausztriából // Kóstoló a Molinariban

2019. február

8

  • 18:30 - 22:00
  • 1133 Budapest , Váci út 78b.,
Szervező:
Ismeretlen

Borozz a Borásszal - Losonci Bálint kóstoló

Borozz a Borásszal - Losonci Bálint kóstolóImmáron öt éve töretlenül kutatjuk, keressük, kóstoljuk a “kis” pincék természetes borait. A “pultban” állva nagyon sokat beszélünk nektek a bor mögött álló személyekről, történetükről.A “ Borozz a Borásszal” tematikus kóstoló sorozatunk arra méltatott hogy személyesen is megismerjük a bor készítőket és belátást engedjen a pince körüli mindennapokba. Fogadjátok tehát nagy szeretettel és érdeklődéssel ezeket az eseményeket. Lássuk milyen borokkal készülünk a kóstolóra:A borokon kívül minden kóstolón kapsz tőlünk:- üdvözlőitalt- friss kenyér, olívaolaj, - korlátlan mennyiségű ásványvíz- kóstolófüzet és ceruza a jegyzeteléshez   VinoPiano Csapata
Tovább olvasom

Borozz a Borásszal - Losonci Bálint kóstoló

2019. február

13

  • 18:30 - 20:30
  • 1092 Budapest , Tűzoltó utca 22.,
Szervező:
Zarándok Kaland

Michelin csillagok nyomában - Mátrai borvidék

A Magna Mátra és a Tőkések kiemelkedő egyéniségei és borászai együtt a Mátraalján.Akik miatt erőre kapott a mátrai borvidék és akik keze munkája tükröződik a borvidék folyamatosan erősödő elismertségében. Olyan borászok tételeit kóstolhatjuk februárban, akik miatt újra felkerült a bortérképre a Mátra és immáron ezt a területet tartják az ország legígéretesebb borvidékének. Öt különleges borász, akiknek a tételeivel a Michelin csillagos éttermek borlapjain is találkozhatsz és egy ígéretes ifjú mátrai titán, aki évről-évre gyönyörű borokkal bizonyítja tehetségét.A Magna Mátra képviseletében Ludányi Balázs, Major Levente és Szignárovits Márk valamint a Tőkések teljes létszámban - Losonci Bálint, Szecskő Tamás és Karner Gábor is elhozzák nekünk legkülönlegesebb palackjaikat és egy grandiózus 18 tételes kóstolóval közösen várhatjuk a tavasz első rezdüléseit.Egy felejthetetlen este emlékezetes tételekkel, amelyek jól tükrözik, hogy mit tud máris a mátrai borvidék és milyen lehetőségek rejlenek még benne.Az esemény célja a mátrai borvidék, a mátrai borászatok valamint a minőségi borfogyasztás és borkóstolás népszerűsítése!A „Michelin csillagok nyomában” eseménysorozat szeretné testközelből bemutatni Magyarország különleges bortermelőit, akik boraikkal már bekerültek a Michelin csillagos éttermek kínálatába illetve egy tehetséges fiatal borászt minden borvidékről.
Tovább olvasom

Michelin csillagok nyomában - Mátrai borvidék

2019. február

16

  • 16:00 - 20:00
  • 3035 Gyöngyöspata , Fő utca 47.,

Iratkozz fel a hírlevelünkre