Kóstolom Csapat |
|
4/3/2018 4:37:19 PM |
Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
Étteremajánló - és állatkerti körkép
Régebben szerettem flancolni. Szerettem, ha a tányéromon művészien voltak felsorakoztatva az alkotóelemek, és igyekeztem megtalálni a „legjobb minőséget a lehető legjobb áron” típusú helyeket, ha evésről volt szó. Amúgy másban is. Manapság sokkal inkább preferálom a „hozzatok valami ehetőt gyorsan” és az „elég hangos, hogy gyerekkel ne legyünk túl feltűnőek” típusú vendéglátó egységeket. Persze nem mindig sikerül ezen preferenciarendszer alapján ennünk-innunk, mondjuk ha éppen kirándulás közben vagyunk társasággal és két kutyával.
Kihasználva az első tavaszi napsugaras hétvégét, mi is kimenekültünk a nagyvárosból, és tettünk egy nagy sétát a sukorói dombokon, majd kései ebédünket a szintén Sukorón található Boglya csárdában terveztük elfogyasztani. Aki ismeri a környéket, szinte biztos, hogy járt már ott, hisz egész évben forgalmas kis étterem, de amint kisüt a nap, szinte lehetetlen foglalás nélkül beülni, köszönhető a megbízható házias konyhának és a Velencei-tóra panorámás terasznak.
Hiába első napsütéses tavaszi hétvége, a terasz még nem volt nyitva, így bent tudtunk csak leülni. Hogy mennyire okoztunk felfordulást egy 10 hónapos gyerekkel, 2 kutyával az amúgy is szűk, kis férőhelyes étteremben... Röviden: egyik kutya felugrál a székre, másik befekszik az út közepére, pincér megbotlik benne, gyerek nem hajlandó enni, ácsorog az etetőszékben, nyomkodom vissza – kutyát is, gyereket is- másik kézben kanállal egyensúlyozom, a levesem rég kihűlt én meg már 2x leizzadtam. Zene pedig nem szólt, amibe beleolvadhattunk volna…
Ennek ellenére, szerettük. Ők pedig "megtűrtek" minket. Kedvesen, előzékenyen. Ráadásul tisztességes nadapi rajnai rizlinget hoztak.
Menjetek, ha arra jártok (csak előbb foglaljatok asztalt). Egyetek orjalevest és halászlevet, mert finom. Én szinte mindig kérek túrógombócot is, mert mindig frissen készül, és rengeteg porcukros tejföllel adják.
Jó kirándulgatásokat, evéseket, tavaszkodást!
Borvidék: Etyek-Buda
Étterem neve: Boglya Csárda
Étterem neve és címe: Sukoró, Fő u. 31, 8096
Elérhetősége: 06 22 476 000
Ár-érték arány: ****
Étkezés költsége: (leves, főétel, desszert, egy pohár bor, víz, kávé) 4.500,- Ft
Mire számíthatok: magyaros, házias konyha, egyszerű és nagyszerű
Környéken ajánlott borászatok: Csóbor Pince, Szentesi Pince
Személyzet: Kedves, segítőkész és közvetlen
Kinek ajánlom? Kirándulóknak, gyerekes családoknak
Írta: Liszai Tünde