Kóstolom Csapat |
|
3/19/2024 6:56:30 PM |
Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
Formabontó, izgalmas borvacsora sorozatot indít tavasszal a Winehub, amelyen első alkalommal a Steigler Pincészet boraihoz készülnek az ízletes falatok. Formabontó, hiszen általában egy menüsorhoz szokás párosítani a borokat, most azonban másként alakultak ki a bor-étel párok. A szervezők azt vallják, hogy a borok már készen vannak, azokon változtatni úgysem lehet, így az ételeket alakítják hozzájuk. A borvacsora előkészületeiről Varga Tamás, a Steigler Pincészet borásza mesél.
„Amikor első alkalommal találkoztam André Bicalho séffel, akkor végig kóstoltuk a borainkat, és megbeszéltük, hogy szerintünk milyen ízvilág passzolna hozzájuk. Ekkor még ételről szó sem esett, csak arról ötleteltünk, hogy például a kékfrankoshoz szilvát vagy meggyet párosítanánk, vagy pont valami meghökkentő ízzel lepnénk meg a vacsoravendégeket. Eldöntöttük, hogy melyek azok a borok, amik a vacsora vázát alkotják majd, és ezekhez álmodott meg André 2-2 ételt a második találkozónkra. Másodszor már többen kóstoltunk, és figyeltünk az összhangra, valamint arra, hogy mit vált ki belőlünk az adott párosítás. Itt találtuk ki, hogy min kell még változtatnunk, mibe vigyünk még egy kis csavart, de már ekkor éreztük, hogy ez egy fantasztikus programnak ígérkezik.
Abban is eltérünk a szokványos borvacsoráktól, hogy a borok sorrendjénél nem a klasszikus menetben haladunk, a könnyed fehérboroktól a rozén át a testes vörösekig, hanem megkavartuk a sort. A borok és az ételek viszont annyira jó párosokat alkotnak, hogy ez cseppet sem zavaró, sőt! Engem egyébként is régóta bosszant, hogy sokszor, amikor egy borkóstolón mutatok egy érlelt, idősebb, izgalmas bort, akkorra a társaság fele már nem tudja azt a helyén értékelni, hiszen addigra 5-6 boron már túl vannak, és sokan ebben elfáradnak. Most megváltoztattuk a megszokott rendszert, és nagyon izgalmas lett a végeredmény. André egy művész, a borainkhoz megálmodott ételkreációival szerintem mindenkit elvarázsol majd.”
A nagyvilág ízei a tányérodon, egy korty Sopron a poharadban – ígéri a borvacsora alcíme. A borvidékre leginkább jellemző zöld veltelíni és kékfrankos mellett a pincészet több büszkesége is szerepel a sorban, hozzájuk pedig a kozmopolita séf, André Bicalho ételeit kóstolhatja meg az, aki március 21-én ellátogat a Steigler x Cut&Barrel borvacsorára.