2020. 07. 14. 19:00 - 2020. 07. 14. 21:00 |
||
Bortársaság Borsuli |
||
Budapest, Magyarország, Vécsey utca 5., 1054 |
||
Borvidék: Budapest |
||
Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
“Ez a bor biztosan újvilági” - hangzik el gyakran belsős kóstolóinkon, amikor vakon kóstolunk.
Ma már nem kérdés, hogy egy-egy fajtának, régiónak vagy dűlőnek saját stílusa van, és a borászati technológia, az élesztő, az erjesztés vagy érlelés hossza és metódusa is nagyban befolyásolja a borok karakterét.
Miről ismerhetjük fel, hogy magyar vagy új-zélandi sauvignon blanc van a poharunkban, és minek köszönhető a látványos különbség?
Milyen egy bodeauxi-i házasítás, ha Szekszárdon vagy Villányban készül?
Ezen az estén vakon kóstolunk meg 5 pár bort - páronként egy magyar és egy külföldi példával -, hogy közösen ismerjük meg legfontosabb jellemzőiket, hasonlóságaikat és különbségeiket. Közben pedig azt is megfejtjük, minek köszönhető a hasonló vagy éppenséggel nagyban különböző karakter.