July

15

Macération carbonique kóstoló - Homoky Dorkával

Szervező: Lodge
#esemény

Lodge

2020. 07. 15. 19:00 - 2020. 07. 15. 22:00
Lodge
Budapest, Magyarország, Kőfaragó u. 10., 1085
Borvidék: Budapest
Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás

Leírás

Miben más egy szénsavas macerációval készülő bor? Hol és hogyan alakult ki? Miért fontos natúrbor szempontból?

Jules Chauvet-t a natúrbor mozgalom atyjának nevezik. Beaujolais-ban kutatott és készített borokat, a szénsavas maceráció megújítása, a természetes borkészítésre és a kénmentességre törekedett. Nagy hatással volt a ’80-as évek elején Beaujolais-ban elindult úgynevezett Gang of Four-ra, és az egyre jobban virágzó natúrbor mozgalomra.

Erről is lesz szó, meg arról, hogy hogyan történik ez a gyakorlatban, milyen technikák léteznek, és hogy itthon milyen carbonic borokat találunk.

Borsor és egyéb infók hamarosan!

Tovább olvasom

Elérhetőség

1085 Budapest Kőfaragó u. 10.
36209609266