2020. 07. 15. 19:00 - 2020. 07. 15. 22:00 |
||
Lodge |
||
Budapest, Magyarország, Kőfaragó u. 10., 1085 |
||
Borvidék: Budapest |
||
Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
Miben más egy szénsavas macerációval készülő bor? Hol és hogyan alakult ki? Miért fontos natúrbor szempontból?
Jules Chauvet-t a natúrbor mozgalom atyjának nevezik. Beaujolais-ban kutatott és készített borokat, a szénsavas maceráció megújítása, a természetes borkészítésre és a kénmentességre törekedett. Nagy hatással volt a ’80-as évek elején Beaujolais-ban elindult úgynevezett Gang of Four-ra, és az egyre jobban virágzó natúrbor mozgalomra.
Erről is lesz szó, meg arról, hogy hogyan történik ez a gyakorlatban, milyen technikák léteznek, és hogy itthon milyen carbonic borokat találunk.
Borsor és egyéb infók hamarosan!