Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
hétfő | 00:00 - 00:00 |
kedd | 00:00 - 00:00 |
szerda | 00:00 - 00:00 |
csütörtök | 00:00 - 00:00 |
péntek | 00:00 - 00:00 |
szombat | 00:00 - 00:00 |
vasárnap | 00:00 - 00:00 |
Kik vagyunk?
A VIII. kerületi Kőfaragó utca 10. szám alatt működő Lodge olyan közösségi tér, ami azon túl, hogy műhelyként és a Közösségi Bor bázisaként működik, otthont ad különféle kreatív és szemléletformáló projekteknek, programoknak. Az indusztriális stílusú, letisztult tér kiválóan alkalmas borkóstolók, kiállításmegnyitók, workshopok megrendezésére, de egyedi helyszíne lehet különböző művészeti produkcióknak, koncepcionális csapatépítőknek, vagy bármilyen egyéb közösségi eseménynek. Ha van egy jó ötleted, de még keresel hozzá egy sajátos hangulatú, különleges helyet, keress minket bátran!
Miben más egy szénsavas macerációval készülő bor? Hol és hogyan alakult ki? Miért fontos natúrbor szempontból?
Jules Chauvet-t a natúrbor mozgalom atyjának nevezik. Beaujolais-ban kutatott és készített borokat, a szénsavas maceráció megújítása, a természetes borkészítésre és a kénmentességre törekedett. Nagy hatással volt a ’80-as évek elején Beaujolais-ban elindult úgynevezett Gang of Four-ra, és az egyre jobban virágzó natúrbor mozgalomra.
Erről is lesz szó, meg arról, hogy hogyan történik ez a gyakorlatban, milyen technikák léteznek, és hogy itthon milyen carbonic borokat találunk.
Borsor és egyéb infók hamarosan!
Kóstoltatok már mátrai pét-natot? 🤔 HOOP!☝️
Itt a megfelelő alkalom, mert Gyöngyöspata Budapestre látogat.
Az egyik legújabb garázsborászat, a HOOP WINES tételei a közelmúltban debütáltak. Mi is csak nemrég fedeztük fel a boraikat, de utána rögtön el is hívtuk őket, hogy prezentálják a sort:
ROSÉ 2019 (pinot noir)
PINK Syrah 2019 (pét-nat)
PINK Pinot Noir 2019 (pét-nat)
BLEU 2017 (kékfrankos)
MAGENTA 2018 (cabernet franc)
VIOLET 2018 (kékfrankos)
Jegyek korlátozott számban:
early bird 4.500 Ft (07. 07-ig éjfélig), a helyszínen 5.500 Ft.
Borrégióban a Mátra egyre izgalmasabb, fajtában a kékfrankos arcai nagyon szépet tudnak mutatni, és annak ellenére, hogy a hazai pét-nat készítésnek nincs komoly hagyománya, sok ígéretes kísérlet van már.
Gyertek, próbáljuk ki közösen! 🍷
http://www.hoopwines.hu/
Az erősített likőrborokat sokan aperitifként vagy épp kilépőként fogyasztják; van, aki egy szál szivar társaságában. Az ilyen tételeket célszerű a – mostanihoz hasonló – hideg téli időszakban kóstolni. ❄️⛄️
Nem csupán azért, mert ilyenkor jól jön egy kis erősítő, de talán jól jöhet egy kis édesség is ilyenformán, hogy kerüljük a tél lelkünkre gyakorolt fagyos-ködös-borús hatásait.🍷🍫
A kóstoló sok érdekességet tartogathat azok számára is, akik kedvelik az égetett szeszeket és ebből az irányból közelítenének a borok világa felé.
Egy későbbi kóstoló (Erősített borok II.) alkalmával sherry-ket fogunk vizsgálni, így összevethető lesz a két legismertebb likőrbor stílus.
A sort úgy alakítottuk ki, hogy egy kellemes utazást tegyünk a Branco-Ruby-Tawny tengelyen, amelyben egy különleges magyar kísérleti tétel is bemutatásra kerül Szekszárdról.
✨BORSOR✨
- Royal Oporto Extra Dry White
- Vinhos Borges White
- Dániel Pince – magyar kísérleti tétel
- Graham's Six Grapes
- Royal Oporto Late Bottled Vintage
- Vinhos Borges Tawny Port
Természetesen készülünk némi harapnivalóval is: pirított édesburgonyát kínálunk magvakkal és aszalt szilvával – úgy tapasztaltuk, ez elég jó dolgokat mutat hozzá. 🍠👌🏻
‼️FONTOS‼️
A kóstolón résztvevők létszáma korlátozott (maximum 18 fő), ezért kérjük, hogy részvételi szándékotokat előzetes regsztrációval erősítsétek meg a hello.lodge.event@gmail.com címen! Regisztráció hiányában nem tudjuk garantálni a részvételt.
💵BELÉPŐ
Early Bird: 4000 HUF (a január 26-ig regisztrálóknak)
Normál jegy: 4800 HUF
📨REGISZTRÁCIÓ: hello.lodge.event@gmail.com
Szeretettel várunk minden érdeklődőt!