2019. 11. 25. 19:30 - 2019. 11. 25. 22:30 |
||
Carpe Diem Borbár |
||
Budapest, Magyarország, Zoltán u 9., 1054 |
||
Borvidék: Budapest |
||
Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
November 25-én a Dán • Hemingway • Pataki - az egyszerűség kedvéért DHP Tokaj - borászat munkájának két meghatározó alakja, Dán Károly és Takács Lajos mutatja be közös munkájuk első három évjáratát.
A csak kevés étteremben elérhető, hangsúlyozottan nem exkluzív, de nagyon ritka tételek egy közös, önként vállalt, de annál komolyabban betartott filozófia és gyakorlat mentén készülnek: meg szeretnék mutatni, mit tud a furmint és a hárslevelű minden beavatkozás, vegyszerek, élesztők és enzimek nélkül, a gondos és minimalista szőlészeti munkát követő spontán erjedés révén.
A máshoz nem hasonlítható, egyenes, magától értetődő stílust a legjobb francia és osztrák, legtöbbször hosszú ideje használt hordókkal érik el, míg az alapanyag 40-75 éves ültetvényekről érkezik a tállyai Nyergesek és Báthori, a mádi Szent Tamás, a keresztúri Lapis és a tokaji Dessewffy dűlőkből.
A borászatot szelíd radikalizmusa, misztifikációt kerülő, egyenes stílusa már induló évjáratától a legjobb éttermek felé vitte itthon és külföldön.
Bemutatott tételek:
Szent Tamás (2471) 2018
Nyergesek 2018
Szent Tamás (2486) 2018
Nyergesek 2016
Dessewffy Magnum 2017
Helix (Nyergesek és Szent Tamás) 2017
Szent Tamás 2016
Báthori 2016
Lapis 2017
időpont: 2019. nov. 25., 19.30h
részvételi díj: 7600 Ft per fő
jelentkezés: info@finewines.hu