Egytőről

Jelenleg zárva

Adatok

Budapest, Magyarország, Szent István tér 6., 1051
Borvidék: Budapest
https://www.facebook.com/egytorol/
06703707474
Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás

Nyitvatartás

Nincs megadva

Igyál jó bort, igyál helyi bort! Borkulturális, mi több, borbár-kulturális mozgalomként definiálja magát az az újonnan létrejövő szerveződés, amely a Doblo Wine & Bart, a 0,75 bistrót, a Palackot, az Andante Borpatikát, a Köz’Pontot, az ETAP Wine Bart, a Tasting Table-t, a VinoPiano Borbárt, továbbá a Bortársaságot, a Sebestyén Pincét (Szekszárd) és a Wine Flow boros oldalt tömöríti. A kezdeményezés első körben egy egyenpalackozású bort, egy bisztróstílusúra hangolt, csavarzárral ellátott, szekszárdi kékfrankost kíván létrehozni. A választással a Kárpát-medencei szőlőfajták népszerűsítése a cél, így a jövőben az egytőről szortiment további helyi fajtákkal fog bővülni.

A mozgalom fontosnak tartja a tudatos, minőségi és mértékletes borfogyasztást, amely népszerűsítésére közös programokat – borbártúrákat, közösen szervezett vidéki pince- és dűlőtúrákat, egymásnál történő vendégszerepléseket – dolgoz ki.

A mozgalom első aktivitása a fent említett, közösen létrehozott kékfrankos bor, amelynek alapanyagát a szekszárdi Sebestyén Pince biztosítja. A fiatal szekszárdi borász, Sebestyén Csaba 2017 tavaszára tervezi a bor piaci bemutatását. A bor a mozgalom tagjainál lesz kapható, kóstolható.

Tovább olvasom

Események

Nincs közelgő esemény.

Elérhetőség

1051 Budapest Szent István tér 6.
https://www.facebook.com/egytorol/
06703707474