Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
hétfő | Zárva |
kedd | Zárva |
szerda | Zárva |
csütörtök | Zárva |
péntek | Zárva |
szombat | Zárva |
vasárnap | Zárva |
Ha szereted a finom, friss alapanyagokból készült ételeket és a jó borokat, mindezek mellé pedig az egyedi kertvárosi hangulatot, várunk szeretettel Pestújhely régi villanegyedében található lakáséttermünkbe.
Az előre meghirdetett időpontokban megrendezett nyílt vacsora estjeinken 5 fogásos menüsort szolgálunk fel borkísérettel.
Emellett fogadunk baráti társaságokat, családokat külön egyeztetett időpontban, egyedi ajánlattal, nyáron a kerthelyiségben is!
Az estén a pécsi LA Gardens egytől-egyig kitűnő boraiból álló borsorát kóstolhatjátok végig, az általunk megálmodott és elkészített fogásokkal együtt.
Az LA Gardens kis kézműves borászat, két pécsi jóbarát, Lovasi András zenész és Németh József közös álmaként valósult meg. A 2018-as Fishing on Orfű előtti évben támadt az ötletük, hogy a következő évi fesztiválon már saját borokat lenne jó kóstoltatni.
Így apai, nagyapai örökségből származó pincében, két tartályban - akkor még részben vásárolt szőlőből, Józsi szakmai munkájával - készítették az első boraikat. Azóta egyre nagyobb területen gazdálkodnak, és 2020-ra már elsősorban saját (1,2 hektár) szőlőből készülnek boraik. 5 kitűnő tételük van, amelyek mindegyikét kóstolhatjátok a vacsorán.
A borászatban András befektető tulajdonostársként aktívan részt veszt, és természetesen ő a fő előkóstoló is. :-)
Németh Józsi, az LA Gardens szakmai társtulajdonosa felel a borok elkészítéséért, borkóstolóin, bemutatóin szenvedélyesen mesél történetükről és persze az egyes tételekről, amelyek közül nehéz egy vagy két kedvencet kiemelni, annyira eltalált mindegyik.
Három telt házas közös LA Gardens borvacsorát tartottunk tavaly a Szuterénben, ezzel a vacsorával ezt a sorozatot folytatjuk.
A menüsor és a hozzá kínált borok:
Bazsalikomos, forró sült koktélparadicsom, hideg joghurttal - "Napos Barackos" Rozé 2019
Lassan sült malaccsászár, fűszeres őszibarackos saláta - "Szőkített nő" Olaszrizling 2019
Hideg rozmaringos burgonyakrémleves tejfölhabbal - "Szeles" Zöldveltelini 2019
Tépett kacsa, házi kovászos buci, lilakáposztás coleslaw - "Zsákmányállat" Cabernet Franc 2018
Rizspuding, pirított rizs, sült szilva - "Holdfényes őz" Hárslevelű 2019
Részvételi díj: 13.900 Ft/fő, amely tartalmazza a teljes menüsort borkísérettel, egy üdvözlőitalt, valamint korlátlan szódavíz fogyasztást.
A résztvevők létszáma korlátozott, ezért előzetes foglalás szükséges!
Asztalfoglalás: https://reservours.com/szuteren.lakasetterem/tablereservation?eventid=865e4724-63da-46bf-89c5-4d0ef8c8f921
Márton naphoz közeledve igazi libalakomában lesz részetek, hozzá pedig ezúttal különleges pécsi borokat kóstolhattok.
A borokat a borvidék egyik legtapasztaltabb ismerője, Németh József mutatja be Nektek.
Józsi, többek között, két saját LA Gardens bort hoz a vacsorához, köztük egy igazi kuriózum, friss, ropogós újbort! A borsorban ezeket követik feleségének, Házler Enikőnek isteni vörösei, végül pedig egy édes Királyleányka a Planinától zárja a sort.
A fogások és a hozzájuk kínált borok:
Kapribogyós libarilette - LA Gardens Zöldveltelini szűretlen natúrbor 2019
Almás-gorgonzolás árparizottó - LA Gardens Napos Barackos Kékfrankos rozé 2018
Gyömbéres libakolbász, csicseriborsó sólet - Házler Pinot Noir 2013
Töltött libamell, pirított burgonya, aszaltszilvás lilakáposzta -Házler Syrah 2013
Lúdláb tiramisú - Planina Királyleányka édes 2018
A vacsora részvételi díja 12.900 Ft/fő, amely tartalmazza a teljes menüsort borokkal.
A résztvevők száma korlátozott, ezért előzetes foglalás szükséges!
Foglalás:
FB üzenetben vagy
email: szuteren.lakasetterem@gmail.com
+36704540010
Ebben a forró nyárban egy estére a kertünkbe hozzuk Nektek a mediterrán életérzést. Az este folyamán könnyű tapasokat kínálunk, hozzájuk hűs borokat kóstolhattok, Kovács Antal örökös magyar bajnok sommelier prezentálásában.
A borkóstoló sor:
Légli Géza Kislaki Irsai-Zenit 2018/ Citromos-narancsos pácolt olívabogyó /
Bolyki Jani Egri Sauvignon blanc 2018/ Serrano sonka zöldborsóval
Kúcs Gyula Villányi "FrankóNéró" Rosé 2018 / Spanyol tortilla
Kékhegy pince Mátrai Siller "Piroska" 2017 / Padlizsános paradicsomsaláta fokhagymás pirítóson
Breitenbach pince Tokaji Furmint Félédes 2017/ Chorizo karamellizált almával
Iványi Zsófi Villányi Hárslevelű 2016 / Marhahúsgolyó mandulamártással
Vayi pince Tokaji Szamorodni Édes 2016 / Aszalt szilva, joghurtfagylalt, ánizsos keksz
Részvételi ár: 8.900 Ft/fő, amely magában foglalja a teljes borsort tapasokkal, illetve korlátlan szódavíz fogyasztást.
Előreutalás esetén a részvételi díj 7.900 Ft/fő.
A résztvevők létszáma korlátozott, ezért előzetes foglalás szükséges.
Email: szuteren.lakasetterem@gmail.com
Tel.: +36704540010
vagy FB üzenetben
November 24-én várunk Benneteket idei utolsó borvacsoránkra, ahol ismét a nagyszerű sommelier, Kovács Antal személyes ajánlásával kóstolhatjátok a Pinceáron kézműves magyar borait fogásainkhoz.
A nyári szünet után örömmel várunk Benneteket szeptemberi borvacsoránkra, ahol őszi menüsorunk mellé ismét Kovács Antal sommelier személyes ajánlásával kóstolhatjátok a Pinceáron kézműves magyar borait.
Az 5 fogásos menüsor és a fogásokhoz kínált borok:
Póréhagymás-sajtos rakottburgonya paradicsomraguval - Sziegl Pince Hajósi Rosé 2017
Zöldséges briós, kacsamell, kandírozott almával és hagymával - Breitenbach Pince Tokaji Furmint 2013
Birsalmakrém leves pirított brióssal és olívaolajjal - Tokaji Hárslevelű 2016
Tűzdelt borjúsült gyökérzöldség gröstlivel - Eszterházy Pincézet Egri Corvus (Csókaszőlő) 2016
Körtés rétes gyümölcsös borhabbal, karamellizált dióval - Breitenbach Pince Tokaji Szamorodni Édes 2012
A borvacsora részvételi ára: 13.900 Ft/fő (az ár tartalmazza a teljes vacsorát borokkal)
A résztvevők létszáma korlátozott!
Foglalás emailen, telefonon vagy FB üzenetben lehetséges.
e-mail: szuteren.lakasetterem@gmail.com
telefon: +36 70 395 3488
Szeptemberi vacsoráink sorát egy jazz estével nyitjuk, amelynek folyamán Cseke Gábor-Lukács Eszter duó előadását hallgathatják vendégeink a fogások felszolgálása előtt és között .
Az elhangzó jazz standardeket borkísérettel a kínált menüsorba illesztettük:
I Can’t Give You Anything But Love,
Georgia On My Mind,
C’est Si Bon
Üdvözlő falat válogatás / Zsadányi Pince Tkj Rosé gyöngyözőbor
Fűszeres marhahús, grillezett paprikás kenyérsaláta
hummusz / Skrabski Pince Balatonudvari Rosé
Korianderes joghurtos karfiolleves, serrano sonka / Kúcs Gyula Siklósi Chardonnay
Lullaby Of Birdland,
When I Fall In Love,
One Note Samba
Kakukkfüves báránysült, paradicsomos-oregánós sült burgonya /
Csutorás Ferenc Egri Kadarka
Pisztáciás-mandulás torta, narancs, kardamom / Breitenbach Pince Tokaji Szamorodni Édes
Black Orpheus,
Walkin’ My Baby Back Home,
How High The Moon
A vacsora részvételi ára 13.900 Ft/fő, amely tartalmazza a teljes menüsort borokkal, valamint korlátlan szódavíz fogyasztást.
A résztvevők létszáma korlátozott!
Foglalás:
emailen: szuteren.lakasetterem@gmail.com vagy
telefonon.: + 36 70 395 3488 vagy
FB üzenetben
Május utolsó szombatján ismét borvacsorára invitálunk Benneteket, ahol, már a nyárt idéző fogásaink mellé, Kovács Antal sommelier személyes ajánlásával kóstolhatjátok a Pinceáron kézműves magyar borait.
Az idei telet egy nagyszerű borvacsorával zárjuk. Az este folyamán fogásainkat remek magyar kézműves borok kísérik, amelyeket Kovács Antal örökös magyar bajnok sommelier mutat be vendégeinknek.
Indítsuk az évet egy pompás borvacsorával, ahol ismét találkozhattok Kovács Antal örökös magyar bajnok sommelier-vel és vacsoránkhoz kóstolhatjátok az általa bemutatott legfinomabb magyar kézműves borokat.