Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
hétfő | Zárva |
kedd | Zárva |
szerda | Zárva |
csütörtök | Zárva |
péntek | Zárva |
szombat | Zárva |
vasárnap | Zárva |
Célunk a székelyföldi borkultúra fejlesztése és a minőségi borok megismertetése. Csak és kizárólag minőségi szőlőből készített borokat forgalmazunk, minden esetben neves és elismert termelőktől. Üzleteinkben a minőségi borok elérhető áron találhatóak meg, sőt, egyes borfajtákat meg is lehet kóstolni!
,,Rókusfalvy Pál,, 1999-ben hobbiként kezdtem el borral foglalkozni, mert beleszerettem Budapest szőlőskertjének hangulatába, Etyek romantikájába. A kezdeti négyhordós termelés pár év elteltével egy életformává alakult – mára a több hektárosra bővült szőlőterületen 25 000 palack bort készítünk évente. Az egyszemélyes vállalkozásból családi birtokká váltunk: feleségem, testvérem és fiam személyében olyan társakra leltem, akik mindig mellettem állnak ebben a szenvedélyemben.
Borok:
- Chardonnay pezsgő 2014
- Pinot Noir rose 2018
- Zöldverteléni 2017
- Chardonnay2017
- Pinot Blanc 2015
- Sauvignon Blanc 2016
- Pinot Noir 2017
Előétel:
Camembert fondue
- fehérboros olvasztott Camembert különböző kenyérféleségekkel
Főétel:
Aszalt gyümölccsel töltött sertés fehér karaj, héjában sült fűszeres burgonyával, brokkolirózsával és fehérboros erdei gombamártással
Desszert:
Málnatorta csokiöntettel
Részvételi díj: 100 ron/fő, amely tartalmazza a borvacsorát és az ásványvizet.
A helyek száma korlátozott, asztalfoglalás az alábbi telefonszámon: 0745824314, vagy a Farkas Borszaküzletben lehetséges.
A Szekszárdi borvidék közel 2.300 hektáron terül el a Pannon borrégióban, Dél-Magyarországon. Jelenleg 12,5 hektáron dolgozunk, fő fajtánk a Kékfrankos, mely bikavéreink alapanyaga is. Függetlenül az évjárati viszonyoktól, minden évben a legmagasabb minőségű szőlő betakarítsa a cél. Ennek érdekében a lehető legnagyobb gondossággal dolgozunk az ültetvényekben. Hajtásválogatással kezdjük a termés mennyiségének szabályozását. A hatékony zöld munka mellett a preventív és megfelelő időben elvégzett növényvédelemre törekszünk.
Az alábbi borokat fogjuk megkóstolni. A borok mellé sajtos vadas falatokat szolgálunk fel.
Cserszegi Fűszeres 2018
Rosé 2018
Kadarka 2017
Nánai Kékfrankos 2016
Porkoláb Cabernet Franc 2016
Görögszói Merlot 2016
Iván-Völgyi Bikavér 2016
Grádus cuvée 2015
Belépő: 95 ron/fő, amely tartalmazza a borvacsorát és ásványvizet.
A helyek száma korlátozott, ezért a bejelentkezés az alábbi telefonszámon lehetséges: 0745-824.314, vagy a Farkas Borszaküzletben.
Barcza Bálint Nagy-Somlói borász mutatja be borait és a pincészetet.
Családunkban generációk óta, az 1800-as évektől folyik szőlőtermesztés és borkészítés. Ezt a hagyományt folytatva 2011 óta forgalmazunk palackozott borokat. Vulkanikus bazalttalajon négy hektáron gazdálkodunk, szőlőinket organikus eljárással műveljük, bár nem vagyunk regisztrált biotermesztők. Fajélesztőt nem használunk, borainkat spontán erjesztjük és természetes módon készítjük. Jelenleg tízezer palack alatt van az éves termelés, ezt tizenöt-húszezer palackra szeretnénk fejleszteni a következő években. Nem célunk a nagy mennyiségi növekedés, elsősorban a minőségre törekszünk, borainkat főként a gasztronómiában és borszaküzletekben értékesítjük.
2015-ös tételeink közül kettő bekerült a nemzeti borkiválóságok közé. A jobb nevű éttermek közül az Olimpiában, az Aranyszarvasban, a Borkonyhában, a Kistücsökben és a Costes-ben lehet, illetve lehetett kapni a borainkat.