Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
hétfő | 07:00 - 23:00 |
kedd | 07:00 - 23:00 |
szerda | 07:00 - 23:00 |
csütörtök | 07:00 - 23:00 |
péntek | 07:00 - 23:00 |
szombat | 07:00 - 23:00 |
vasárnap | 07:00 - 23:00 |
A Hungária Fürdő épületének felújítása már régóta a VII. kerület megoldandó feladatai közé tartozott. Műemlék épületként - és a Dohány utca tradicionális elvárásai miatt - elsődleges szempont volt a múlt értékeinek megőrzése, a minőségi kivitelezés megvalósulását biztosító, a felújításért felelős személy kiválasztása. Mindezekkel egyenértékű fontossággal bírt, hogy az eredeti épülethez is méltó tevékenységnek adjon otthont az új épület. A történelemben közel kétszáz évet kell visszamennünk ahhoz, hogy az épület meséjét elkezdhessük. Budapest 3 legjelentősebb fürdője közül az egyik, a Hungária Fürdő már 1820-ban ismertté vált a pestiek körében. A telek valamikori tulajdonosa Gamperl András volt, aki kútásás közben fedezte fel, hogy telke ásványi sókban gazdag hideg vizet rejt, így 1827-ben megnyitotta a Gamperl-féle Vasfürdőt. Az 1840-es évektől a pestiek már Hungária Fürdőként emlegetik az időközben újjáépített létesítményt, melyet néhány évvel korábban a pesti árvíz mosott el. 1897-től az épület a Ringer család tulajdona lett, akik modern fürdőkomplexummá alakították át.
1910-ben Ágoston Emil tervei alapján adják át az új többemeletes, bécsi szecessziós stílusban épült korszerű fürdőházat, mely több technikai újítást is felsorakoztatott, s ezzel igen divatossá vált a fővárosi fürdőző közönség számára. Az 1920-as évektől az épület az Ingatlanbank tulajdona lett, hamarosan megnyitották a Nyár utcai szárnyban a legendás Continental Szállót. Később a Klauzál utca felőli népfürdőt lebontották, helyére 1929-ben art deco stílusú hatemeletes bérházat építettek. 1970-ben bezárta kapuit a Continental Szálló, ezzel az épület hanyatlása elkezdődött. Az 1980-as évekre az épület állapota életveszélyessé vált, ezzel együtt elkezdődött a felújítás körüli olykor zűrzavaros történet. Végül az épület megkapta azt, ami járt neki: tiszteletet, új fényt és új gazdát is. A magyar szecesszió egyik legkiemelkedőbb alkotása, a Hungária Fürdő Continental Hotel Budapest-nek és az ARAZ Étterem-nek otthont adó épület tökéletesen illeszkedik a történelmi zsidónegyed utcaképébe, szinte belesimul környezetébe. Az új tulajdonos, a Joy Hotels Kft. Hegedüs Péter és Vékony Péter - aki az első budapesti szállodát, a Só utcai Boutique Hotel Budapestet is tervezte – egy gyönyörű hotelt és egy különleges éttermet álmodott az épületbe.
Mivel a fürdő belseje szinte teljesen elpusztult, mindent az alapokról kellett kezdeni. Ezért Ráday Mihályt hívták segítségül: szerencsére számos, a hatvanas-hetvenes évekből származó fénykép található meg még ma is, amelyek viszonylag ép állapotban mutatják a fürdőteret. Ennek alapján, bár teljesen rekonstruálni nem lehet, az eredeti belső számos eleme visszakerült a helyére.
Következő borvacsoránk résztvevői a balatonboglári Légli Szőlőbirtok és a szerszárdi Heimann Családi Birtok.
A borok mellé Barka Áron Chef de Cuisine tökéletesen illeszkedő ötfogásos ételsora teszi teljessé az estét.
https://araz.hu/legli-es-heimann-borvacsora-marcius-19-en
Ár: 15.500 Ft/fő
A számla végösszegéhez 12% szervizdíjat számolunk fel.
Előfoglalási akció: amennyiben március 15-ig a részvételi díj kifizetésre kerül,
az ár 13.500 Ft+12% szervizdíj.
A korlátozott férőhely miatt előfoglalás szükséges! A parkolás Nyár utcai mélygarázsunkban ingyenes.
Asztalfoglalás:
Telefon: +36 1-815-1100
E-mail: araz@araz.hu
Következő borvacsoránk résztvevői az egri Thummerer Pincészet és a szintén egri Tóth Ferenc Pincészet.
A borok mellé Barka Áron Chef de Cuisine tökéletesen illeszkedő ötfogásos ételsora teszi teljessé az estét.
https://araz.hu/borduett-vacsora
Ár: 15.500 Ft/fő
A számla végösszegéhez 12% szervizdíjat számolunk fel.
Előfoglalási akció: amennyiben február 23-ig a részvételi díj kifizetésre kerül, az ár 13.500 Ft+12% szervizdíj.
A korlátozott férőhely miatt előfoglalás szükséges! A parkolás Nyár utcai mélygarázsunkban ingyenes.
Asztalfoglalás:
Telefon: +36 1-815-1100
E-mail: araz@araz.hu
Következő borvacsoránk résztvevői az egri Bolyki Pincészet és a tokaji Breitenbach Pince.
Bolyki János 2003 óta készít borokat és már az első Bikavére 2006-ban Bordeaux-ban a Borok Olimpiáján ezüstérmet kapott. Azóta minden évben egy vagy két borral sikerül érmet elhozni a világ legnagyobb borversenyéről.
B. Kiss János, a 2006-ban alapított bodrogkisfaludi Breitenbach Pince tulajdonos-főborásza, több száz magyar és külföldi pincészetet ismert már meg munkája során, s óriási nemzetközi rálátásra tett szert a borok világában.
Ár: 15.500 Ft/fő
A számla végösszegéhez 12% szervizdíjat számolunk fel.
Előfoglalási akció: amennyiben január 26-ig a részvételi díj kifizetésre kerül,
az ár 13.500 Ft+12% szervizdíj.
A korlátozott férőhely miatt előfoglalás szükséges! A parkolás Nyár utcai mélygarázsunkban ingyenes.
További információk: https://araz.hu/borduett-vacsora
Asztalfoglalás:
Telefon: +36 1-815-1100
E-mail: araz@araz.hu
A nyár borduett vacsorájának két csillaga nem más, mint Balla Géza (a 2018-as Év Bortermelője díj nyertese) és Günzer Zoltán. Balla Géza bortársasága a hagyományos Kárpát-medencei szőlőfajtákat helyezi előtérbe, boraikhoz pedig semmit nem adnak hozzá, és lehetőség szerint el sem vesznek belőle. A Günzer család a Villányi borvidéken generációk óta foglalkozott szőlőtermeléssel és bor-készítéssel, saját fogyasztási igényük kielégítésén kívül a borpiacon történő értékesítés is céljuk volt. Günzer Zoltán családi gazdasága 1993-ban kezdte meg működést. Boraikból próbálják a természeti adottságok maximumát kihozni, ügyelve az egyes dűlők sajátos értékeire. A két pincészethez tökéletesen illeszkedő páratlan menüsort Barka Áron, Chef de Cuisine alkotta meg, így teljessé téve a valódi gasztronómiai utazást. Öt fantasztikus fogással és tíz kiváló borral várja Önt is az ARAZ Étterem!
Időpont: 2019. június 28. (péntek) 19:00
Érkezés: 18:50
Menüsor:
Amuse bouche a Continental Hotel Budapest lobbyjában egy pohár gyöngyöző pezsgővel
Balla Sauvignon Blanc 2018 - Günzer Lezser 2018
Karamellizált Brie sajt, ruccola, pirított fenyőmag
Balla Királyleányka 2018 - Günzer Chardonnay 2015
Beurre blanc, lepényhal, pezsgő, dijoni morzsa
Balla Rosé Cuvée 2018 - Günzer Rosé 2018
Paprikás krumpli, mangalica kolbász, kovászolt kenyér, házi kovászos uborka
Balla Sziklabor Feketeleányka 2015 - Günzer Ördögárok 2015
Rózsaborsos kacsamell duó, lekváros derelye, turbolya
Balla Kadarka Selection 2017 - Günzer Kadarka 2016
Étcsokoládés semifreddo, sült tápióka, lépesméz, meggyemulzió
Ár: 15.000 Ft/fő
A számla végösszegéhez 12% szervizdíjat számolunk fel.
Előfoglalási akció: amennyiben június 25-ig a részvételi díj kifizetésre kerül, az ár 13.500 Ft+12% szervizdíj.
A korlátozott férőhely miatt előfoglalás szükséges! A parkolás Nyár utcai mélygarázsunkban ingyenes.
Asztalfoglalás:
Telefon: +36 1 815 1100
E-mail: araz@araz.hu
Februárban két hölgy pincészetének borai találnak otthonra az ARAZ Étteremben.
A Luka Pincészet évszázados hagyománnyal rendelkezik. Szőlőikről a Soproni borvidéken az egyedülálló Fertő-tó nyújtotta klíma, a kiváló talaj és a rengeteg napfény gondoskodik. Boraikra férfias karakter és női könnyedség kettőssége jellemző.
A Csetvei Pince viszont egy fiatal létesítmény, 2011-ben látott napvilágot a gyönyörű Móri borvidéken. Boraik szeretettel, odaadással a család erejéből születtek meg. Csetvei Krisztina számára a bor szerelem, egy valóra vált álom, palackba zárva.
A kiváló borpárosok mellé Barka Áron Chef de Cuisine, Kovács Gábor, a Magyar Sommelier Club elnöke és Kovács Ákos, az ARAZ Étterem igazgatója által közösen összeállított, a borokkal tökéletesen harmonizáló hatfogásos ételsorukat kínálják.
Szentestén az Araz Étterembe beköltözik a meghittség és a szeretet. A gyönyörű, illatos fenyőfa és a pislákoló gyertyafény elhozzák a karácsony ünnepi hangulatát! Várják Önöket négyfogásos menüajánlattal, melyben az ízletes, hagyományokat felelevenítő fogások mellé gondosan válogatott, az ételekkel tökéletesen harmonizáló borsort is kínálnak. 18 órától kellemes élő zene kíséri a vacsorát.
Előfoglalás szükséges. Asztalfoglalás és fizetés december 21-ig lehetséges.
Közeledünk az ünnepekhez. Nemsokára lángruhát ölt a negyedik adventi gyertya is, elhozva a karácsonyt és közelebb hozva az új év kezdetét. Mindenki megérdemel egy kis pihenést. Időt kell fordítanunk saját magunkra és szeretteinkre. Töltsék ezt az időt az ARAZ Étteremben, ahol decemberben a Szekszárdi borvidék két kiemelkedő pincéjének: a Vesztergombi Pincénekés Bősz Adrián Pincészetének generációk óta megalkotott és tökéletesített borait kóstolhatják meg.
A kiváló borpárosok mellé Barka Áron Chef de Cuisine, Kovács Gábor, a Magyar Sommelier Club elnöke és Kovács Ákos, az ARAZ Étterem igazgatója által közösen összeállított, a borokkal tökéletesen harmonizáló hatfogásos ételsorukat kínálják.