Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
hétfő | 16:00 - 22:00 |
kedd | 16:00 - 22:00 |
szerda | 16:00 - 22:00 |
csütörtök | 16:00 - 22:00 |
péntek | 16:00 - 22:00 |
szombat | 16:00 - 22:00 |
vasárnap | 16:00 - 22:00 |
Újhullámos kávézó és borbár, prémium minőségű kávéval, kézműves sütikkel és sok más finomsággal, hangulatos és kényelmes környezetben.
Ha november, akkor pezsgő, méghozzá száraz. Ez a kóstolónk a magyar pezsgők világába kalauzol el, melyek kínálata szerencsére évről évre bővül, számos jó pezsgő készül már idehaza. Érkezik tétel az ismertebb magyar pezsgőpincészetektől, mint a Kreinbacher és a Sauska, lesz pezsgő a Balaton déli partjáról, valamint egy határainkon kívül készülő a Szilágyságból, ahonnan korábban már nagyon jó nedűt kóstoltunk. Lesz itt minden: fehér és rosé pezsgő, egzotikus és hazai gyümölcsök, fűszeresség, finom savak és buborékok. Emellett persze elhangzik sok információ és érdekesség mind az italokról, mind az elkészítési módjaikról, valamint a pezsgőkészítési eljárásokról.
ár: 4490 Ft/fő
Az ár tartalmazza az 5 féle pezsgő kóstolását fajtánként fél decivel, személyenként egy kóstolótálkát, valamint a korlátlan szódafogyasztást az este folyamán.
Az ár nem tartalmazza a további fogyasztást.
Jelentkezni telefonon a 06 20 293 67 03-as számon, Facebookon üzenetben, vagy személyesen lehet az Addicted2Caffeine & Figula Borsarokban a 1114 Budapest, Bartók Béla út 62-64. szám alatt.
Nemrég kóstoltunk már néhány cavat Spanyolországból, a pezsgők után most viszont a borokra koncentrálunk. A sok jó spanyol bor közül érkezik ötféle az ország 4 különböző borrégiójából, melyeken keresztül betekintést nyerhetünk a spanyol borvidékek és borfajták sokszínűségébe. A kóstolt borok jól tükrözik a legnépszerűbb szőlőfajtákat és eljárásokat. A könnyű, friss fehér- és rozéborokat komoly, érett vörösborok követik, mellé pedig olivát, sajtot és kenyeret falatozunk – amolyan mediterrán módra.
A közvetlen, barátságos hangulatú kóstolás során a borok bemutatása mellett szó esik Spanyolország további borairól és régióiról is.
Ha nyár, akkor (is) Balaton! Nyár vége kitűnő időpont egy kis visszaemlékezésre, melyre palackozott élményekkel készülünk.
A mostani kóstoló alkalmával a klasszikus fajtákra helyeztük a hangsúlyt, melyek jól jellemzik mind a Figula Pincészet kínálatát, mind a borvidék szőlőfajtáit. Így esett a választás a 2016-os év Olaszrizlingjére, Pinot Gris-jére és Sárgamuskotályára, melyek mind frissek, gyümölcsösek-virágosak. Ezek mellé választottuk a 2015-ös olaszrizling sor egyik balatonszőlősi verzióját, az ásványos Sóskutat, és egy különlegességet a Pinot Gris folytatásaként, a késői szüretelésű Pinot Gris-t egy korábbi évjáratból, egészen pontosan 2011-ből. Végül egy Merlot-Cabernet Sauvignon házasítással zárjuk a Balaton-felvidéki kalandozásainkat.
Márciusban is lesz borkóstolónk, most egy teljesen új sorral jelentkezünk. A 2016-os évi borok jó része palackba került, közülük fogjuk a Sauvignon Blanc-t és a Chardonnay-t megkóstolni, ők képviselik a legújabb évjáratot. Melléjük a korábbi évekből egy szürkebarát válogatás érkezik a 2014-es Barátszőlő személyében, valamint egy hordóban érlelt chardonnay a Balázshegyről, 2015-ből. A kóstoló különlegessége egy olaszrizling, az Öreghegy, melynek korábbi évjárata díjnyertes borként végzett több megmérettetésen. A 2015-ös évjárat ásványos karakterével hozza a 60 éves ültetvény jellegzetességeit, határozottan prémium kategóriás bor. A sort pedig stílusosan egy vörös zárja, a Cabernet Sauvignon, méghozzá a 2015-ös évjáratból.
A közvetlen, barátságos hangulatú kóstolás során a borok bemutatása mellett szó esik a pincészetről, a dűlőkről és további borokról is.