Eseménynaptár

Válaszd ki a számodra megfelelő napot, és nézd meg az eseményeket

Nem találsz egy boros eseményt? Van olyan esemény amit feltöltenél? Kattints ide és segítünk!

Kóstolom Csapat: Ez volt 2018!

Szervező:
Váli Pince

Kéknyelű Vertikális a pincéből // Süllő a Balatonból

Ezen a hétvégén a Balaton két gyöngyszemével kényeztetünk Benneteket. A kéknyelű egyedi savszerkezete, hosszú érlelhetősége és a Badacsonyra jellemző ízvilága talán a legjobb párosítása a balatoni süllőnek. Amíg a kemence elvégzi a dolgát, Ti 6-7 évre visszamenőleg kóstolhattok kéknyelűket.Hétvégi program :-Pénteki érkezést követően>Forró ízek a kemencéből>Kóstoló az aktuális borainkból-Szombaton:> Reggeli ízek a kamrából> Vezetett túra az Ágyus dűlőhöz> Forró leves és a nagyi almás pitéje szól az ebédhez> Este kéknyelű évjárat kóstoló, kemencés süllővelVasárnap:> Kényeztető reggeli> BorvásárA csomag ára: 36.000,-/fő, amely nem tartalmazza az Idegenforgalmi Adót (450,-/fő/éj). Szobáinkban max. 12-14 főt tudunk elszállásolni.A szombat délutáni, illetve esti programon való részvételre szállás igénybevétele nélkül is van lehetőség. Ára: 8900,-/fő.Foglalni a következő elérhetőségeken tudtok:Tel.: 30/940-5232 Váli PéterEmail: kezmuvesbor@gmail.com
Tovább olvasom

Kéknyelű Vertikális a pincéből // Süllő a Balatonból

2019. január

18-20

  • 17:00 - 12:00
  • 8258 Badacsonyörs , Major út 42,
Szervező:
Pócz Pincészet

Vince nap és disznóvágás a Pócz Pincészetben

Vince Nap a Pócz Pincészetben.....".ha megcsordul Vince, tele lesz a pince"...., ...."ha fényesedik Vince tele lesz a pince"....2019.01. 18. péntek 18:00 Vince napi borvacsora: 6-os borkóstoló+hordós borok kóstolója a pincében. Vacsora: Pincetál / az előző évi finomságokból / sajtok.Maximális létszám: 30 főA vacsora és a kóstoló: 4500 Ft/fő2017.01. 19. szombat7:00-9:00 Disznóvágás, fogópálinka, forralt bor, pogácsa. Reggeli: hagymás vér, resztelt máj, pecsenye9:00-12:00 A Vince naphoz és a disznóvágáshoz kötődő játékok, kártyázás gyerekeknek és felnőtteknek. Havazás esetén szánkózás a szőlőtőkék között. Hurka és kolbásztöltés vagy dűlőjárás gyalogosan a Kishegyen. 13:00-15:00 Ebéd: orjaleves, pecsenye, ételekhez illő borok.Maximális létszám: 30 fő18:00 Vacsora: előétel: kocsonya, orjaleves - igény szerint -, töltött káposzta, toros káposzta, hurka, kolbász, házi rétes, ételekhez illő borokMaximális létszám: 30 főVacsora közben hangulatos zene, utána Vince bál.A szombati egész napos program: 11 800 Ft/főFélnapos program: reggeli + ebéd 5 400 Ft/főebéd+vacsora 7400 Ft/fővacsora: 5000/főAz ebéd és vacsora alatt KORLÁTLAN borfogyasztás a 2018-es borokból!Ha kóstoló csomagot vagy kocsonyát szeretnétek hazavinni, azt kérem előre jelezzétek!Szállás korlátozott számban foglalható. A nálunk megszálló vendégek a szombati program árából 10 % kedvezményt kapnak.Előzetes foglalás szükséges a pocz@poczpinceszet.hu e-mail címen! Egyéb lellei szállásokat találtok a szallas.hu oldalon, vagy a Bl Yacht Clubban.A Bor-agora társszervező.További információkat 06 30 929 88 54-es telefonszámon kérhettek!Jelentkezési határidő: január 16.
Tovább olvasom

Vince nap és disznóvágás a Pócz Pincészetben

2019. január

18-21

  • 18:00 - 03:00
  • 8638 Balatonlelle , Pócz Pincészet,
Szervező:
Haraszthy Pincészet

Szuperhold és óriás tűzgyújtás a váli szőlőbirtokon

Lenyűgöző panoráma, naplemente, tűzgyújtás, óriás bográcsozás és Haraszthy borok Válon, a LOVE szobornál. Gyere és légy Te is részese a történelmi pillanatot megelőző látványnak és tölts velünk egy hangulatos estét!Helyszín: Alexander Milov – LOVE szobor, VálIdőpont: 2019. január 19. 16:00-tólTovább emelve az este fényét óriás tűzgyújtással, pálinkával és természetesen Haraszthy borokkal készülünk.A részvétel ingyenes.Korlátlan fogyasztás esetén (bográcsos, borok): 2000 Ft.Amíg a készlet tart.
Tovább olvasom

Szuperhold és óriás tűzgyújtás a váli szőlőbirtokon

2019. január

19

  • 16:00 - 22:00
  • 2473 Vál , ,
Szervező:
Ismeretlen

Borozz a Borásszal - Mörk András kóstoló

Borozz a Borásszal - Mörk András kóstolóImmáron öt éve töretlenül kutatjuk, keressük, kóstoljuk a “kis” pincék természetes borait. A “pultban” állva nagyon sokat beszélünk nektek a bor mögött álló személyekről, történetükről.A “ Borozz a Borásszal” tematikus kóstoló sorozatunk arra méltatott hogy személyesen is megismerjük a bor készítőket és belátást engedjen a pince körüli mindennapokba. Fogadjátok tehát nagy szeretettel és érdeklődéssel ezeket az eseményeket. Lássuk milyen borokkal készülünk a kóstolóra:A borokon kívül minden kóstolón kapsz tőlünk:- üdvözlőitalt- friss kenyér, olívaolaj, - korlátlan mennyiségű ásványvíz   VinoPiano Csapata
Tovább olvasom

Borozz a Borásszal - Mörk András kóstoló

2019. január

23

  • 18:30 - 21:30
  • 1092 Budapest , Tűzoltó utca 22.,
Szervező:
Kóstolom Borbár

Jásdi István – Olaszrizling Szerintünk beharangozó

Tovább olvasom

Jásdi István – Olaszrizling Szerintünk beharangozó

2019. január

23

  • 19:00 - 22:00
  • 1024 Budapest , Káplár u. 19,
Szervező:
Kóstolom Borbár

Fókuszban az Olaszrizling! Szent Donát és Jásdi a Borbárban!

Sokat járunk Csopakra. István is (Jásdi Borterasz), Tamás is (Szent Donát Birtok) mindig meleg vendégszeretettel várnak bennünket, most rajtunk a sor, hogy viszonozzuk a sok meghívást. Közös projektként készült a minden év januárjában megrendezésre kerülő Olaszrizling Szerintünk is, amelyet már mi sem tudjuk, hogy hanyadik alkalommal szervezünk meg, de 10 körül van, az biztos. Így most ennek az apropójaként Olaszrizlingeket fogunk kóstolni, a két legkiválóbb csopaki pincészettől. Biztosan szóba kerül majd a fajta is, hogy kinek miért ez a szívügye, azt is eláruljuk, hogy nekünk miért pont ez. És arról is szó lesz, hogy miért éri meg minden évben megszervezni az Olaszrizling Szerintünköt is. Borsor: hamarosan...Jegyek korlátozott számban kaphatóak 7.900,- forintos jegyáron, amely tartalmazza a kóstolósort és a borkorcsolyát is. Jegyvásárlásért kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot a borbar@kostolom.hu email címen vagy +36309731042 telefonszámon.Várunk benneteket sok szeretettel! Kóstolom BorbárBudapest II. Ker. Káplár utca 19. (Lövőház utca - Káplár utca sarka)
Tovább olvasom
Kiemelt

Fókuszban az Olaszrizling! Szent Donát és Jásdi a Borbárban!

2019. január

23

  • 19:00 - 22:00
  • 1024 Budapest , Káplár utca 19,
Szervező:
Ismeretlen

Gasztrohegy hétvégék / 4. - Nagyvadak a hegyről

--- GASZTROHEGY/4. Nagyvadak a hegyről ----Badacsonyban nemcsak szőlőket találunk, erdőiből télen előjönnek az ott élő vadak is. Őz, szarvas, vaddisznó kerül a tányérokra, bogyókkal, borokkal, ahogy kell.--- Mi a Gasztrohegy? ----Októbertől áprilisig megmutatjuk a gasztronómiai csúcsokat: 9 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói és mindenit arra invitálnak, hogy ismerd meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt.Attól más ez a gasztrotúra, hogy nemcsak egy helyen lehet végigenni több fogást, hanem akár 9 helyen kóstolhatunk meg egy-egy különböző fogást - közben pedig szinte észrevétlenül feljuthatunk a csúcsra.Kalandozz gyalog, vagy a gasztrobusszal és járd be a hegyet, az előételtől a desszertig!GASZTROHEGY HÉTVÉGÉK:Október 5-6-7. GASZTROHEGY/1. Minden, ami szőlő – Már túl a szüreten, borok forrnak a pincében, de a szőlőből nem csak bor készül. Murci, must, szőlőlevél, szőlőmagolaj, verjus, mustbalzsam és a badacsonyi szüret ihlette fogások a tányérokon, amikért érdemes bejárni a hegyet. November 23-24-25. GASZTROHEGY/2. Halak a hegyen – A legharapósabb halak kerülnek terítékre: menyhal, harcsa, sügér, tokhal a tányérokon, a Balaton vízgyűjtő területéről. A nagy halak megeszik a kicsiket, mi meg a nagyokat…December 28-29-30. GASZTROHEGY/3. Év végi disznóságok – Kint a deres Badacsony, bent cserépkályha, idő, pihenés. Gazdagon megünnepeljük az év végét és kinyitjuk a kamrákat: friss és érlelt, füstölt disznóságokat teszünk a tányérokra, mellé olyan borokat kínálunk, hogy kedvet adjon tovább sétálni a következő helyszínre.Január 25-26-27. GASZTROHEGY/4. Nagyvadak a hegyről – Badacsonyban nemcsak szőlőket találunk, erdőiből télen előjönnek az ott élő vadak is. Őz, szarvas, vaddisznó kerül a tányérokra, bogyókkal, borokkal, ahogy kell.Február 22-23-24. GASZTROHEGY/5. Gasztrofarsang – Ha azt mondjuk: fánk, mindenki egyre gondol. Pedig a fánknak ezer arca van, lehet ropogós, puha, töltött, kerek, csavart, túrós, lekváros, vagy akár sós variációk is lehetnek. És a legjobb, hogy sosem elég belőle.Március 22-23-24. GASZTROHEGY/6. Felszáll a füst – Március. Este még kicsit összehúzzuk a kabátot, de már jó kinn: ezen a hétvégén ideje van egy kis füstölgésnek. Kipakolunk a teraszokra, szenet hevítünk és hagyjuk, hogy a jótékony füst átjárja a halat, húst, zöldségeket. Smokerek, Green Egg, Yagoona, BBQ…Április 12-13-14. GASZTROHEGY/7. Lávakő hétvége – Egy vulkánon élünk, és ezt néha elfelejtjük. Pedig a láva, a bazalt nem csak a szőlőt, a mi életünket is átjárja, mindig itt van. Ezen a hétvégén kövön és grillen sütünk, húsok, sajtok, zöldségek sisteregnek majd roppanósra, vagy épp puhára. Végre újra a szabadban, a legszebb hegyi teraszokon!RÉSZTVEVŐK:Tölgyes KúriaBonvino BorbárBorbarátok VendéglőIstvándy BorműhelyTilia BorvendéglőPláne Badacsony borteraszSt. Orbán ÉtteremLaposa BirtokKisfaludy-házSzállások: Badacsonytomaj: Borbarátok, Hotel Bonvino, Villa Sandahl, Óbester, Hotel NeptunSzigliget: Villa Kabala Badacsonyörs: Vánkos, Csendes Dűlő Szőlőbirtok VendégházUtazás:Gasztrobusz: Badacsony Turizmusirodától minden fél órában (pontos menetrend a Facebookon)BADACSONY TAXI: 06306026963
Tovább olvasom

Gasztrohegy hétvégék / 4. - Nagyvadak a hegyről

2019. január

25-28

  • 17:00 - 19:00
  • 8261 Badacsonytomaj , Római út 170.,
Szervező:
Kóstolom Borbár

Sümeg kincsei - Egly Márk a Kóstolom Borbárban!

Egly Márkkal a Balatoni KÖRrel kapcsolatos munkánk során találkoztunk. Olyan gyönyörűen és meggyőzően tud beszélni hazánk, ezen belül is Sümeg természeti értékeiről, történelméről no és persze borairól, hogy akkor is meghívtuk volna, ha nem lenne szakmája egyik legkiválóbbika. De ő történetesen lenyűgöző borokat is készít, mi pedig szeretnénk, ha minél többen megismernétek mire is képes Márk!Magyarország egyik legszebb adottságú szőlőbirtokán a szőlők balatoni panorámában sütkéreznek és adják a sümegi vároldal legzamatosabb nedűit, szerintünk érdemes lesz most is velünk tartani egy izgalmas kalandozáson!
Tovább olvasom

Sümeg kincsei - Egly Márk a Kóstolom Borbárban!

2019. január

30

  • 19:00 - 22:00
  • 1024 Budapest , Káplár utca 19,
Szervező:
Ismeretlen

Borozz a Borásszal - Kiss János kóstoló

Borozz a Borásszal - Kiss János kóstolóImmáron öt éve töretlenül kutatjuk, keressük, kóstoljuk a “kis” pincék természetes borait. A “pultban” állva nagyon sokat beszélünk nektek a bor mögött álló személyekről, történetükről.A “ Borozz a Borásszal” tematikus kóstoló sorozatunk arra méltatott hogy személyesen is megismerjük a bor készítőket és belátást engedjen a pince körüli mindennapokba. Fogadjátok tehát nagy szeretettel és érdeklődéssel ezeket az eseményeket. Lássuk milyen borokkal készülünk a kóstolóra:A borokon kívül minden kóstolón kapsz tőlünk:- üdvözlőitalt- friss kenyér, olívaolaj, - korlátlan mennyiségű ásványvíz   VinoPiano Csapata
Tovább olvasom

Borozz a Borásszal - Kiss János kóstoló

2019. február

6

  • 18:30 - 21:30
  • 1092 Budapest , Tűzoltó utca 22.,
Szervező:
Ismeretlen

Különlegességek Ausztriából // Kóstoló a Molinariban

A Molinari Kávézó Borban is utazik:)A z egyébként is remek válogatás most Ausztria boraival bővül. Ennek keretében átfogó utazást teszünk a jellegzetes fajtákkal, zöldveltelini, rajnai rizling, zweigelt, kékfrankosok különböző stílusban és a végére egy markáns cuvee. Gyertek, remek hangulat lesz és akinek a Váci út 78/b útba esik, közel van, jó hír, hogy nem marad ő sem szép osztrák tételek nélkül. Sok szeretettel várunk!A sor:DOMÄNE WACHAU Grüner Veltliner Kollmitz Federspiel 2017FRITSCH Grüner Veltliner Wagram 2017PFAFFL Riesling Terrassen Sonne 2017BRÜNDLMAYER Riesling Steinmassel Erste Lage 2015FEILER - ARTINGER Zweigelt 2016PRIELER Blaufränkisch Johanneshöhe 2015ESTERHÁZY Blaufränkisch Leithaberg DAC 2015PRIELER Blaufränkisch Leithaberg DAC 2013GLATZER Götinsprun Cuvee 2013
Tovább olvasom

Különlegességek Ausztriából // Kóstoló a Molinariban

2019. február

8

  • 18:30 - 22:00
  • 1133 Budapest , Váci út 78b.,
Szervező:
Ismeretlen

Borozz a Borásszal - Losonci Bálint kóstoló

Borozz a Borásszal - Losonci Bálint kóstolóImmáron öt éve töretlenül kutatjuk, keressük, kóstoljuk a “kis” pincék természetes borait. A “pultban” állva nagyon sokat beszélünk nektek a bor mögött álló személyekről, történetükről.A “ Borozz a Borásszal” tematikus kóstoló sorozatunk arra méltatott hogy személyesen is megismerjük a bor készítőket és belátást engedjen a pince körüli mindennapokba. Fogadjátok tehát nagy szeretettel és érdeklődéssel ezeket az eseményeket. Lássuk milyen borokkal készülünk a kóstolóra:A borokon kívül minden kóstolón kapsz tőlünk:- üdvözlőitalt- friss kenyér, olívaolaj, - korlátlan mennyiségű ásványvíz- kóstolófüzet és ceruza a jegyzeteléshez   VinoPiano Csapata
Tovább olvasom

Borozz a Borásszal - Losonci Bálint kóstoló

2019. február

13

  • 18:30 - 20:30
  • 1092 Budapest , Tűzoltó utca 22.,
Szervező:
Zarándok Kaland

Michelin csillagok nyomában - Mátrai borvidék

A Magna Mátra és a Tőkések kiemelkedő egyéniségei és borászai együtt a Mátraalján.Akik miatt erőre kapott a mátrai borvidék és akik keze munkája tükröződik a borvidék folyamatosan erősödő elismertségében. Olyan borászok tételeit kóstolhatjuk februárban, akik miatt újra felkerült a bortérképre a Mátra és immáron ezt a területet tartják az ország legígéretesebb borvidékének. Öt különleges borász, akiknek a tételeivel a Michelin csillagos éttermek borlapjain is találkozhatsz és egy ígéretes ifjú mátrai titán, aki évről-évre gyönyörű borokkal bizonyítja tehetségét.A Magna Mátra képviseletében Ludányi Balázs, Major Levente és Szignárovits Márk valamint a Tőkések teljes létszámban - Losonci Bálint, Szecskő Tamás és Karner Gábor is elhozzák nekünk legkülönlegesebb palackjaikat és egy grandiózus 18 tételes kóstolóval közösen várhatjuk a tavasz első rezdüléseit.Egy felejthetetlen este emlékezetes tételekkel, amelyek jól tükrözik, hogy mit tud máris a mátrai borvidék és milyen lehetőségek rejlenek még benne.Az esemény célja a mátrai borvidék, a mátrai borászatok valamint a minőségi borfogyasztás és borkóstolás népszerűsítése!A „Michelin csillagok nyomában” eseménysorozat szeretné testközelből bemutatni Magyarország különleges bortermelőit, akik boraikkal már bekerültek a Michelin csillagos éttermek kínálatába illetve egy tehetséges fiatal borászt minden borvidékről.
Tovább olvasom

Michelin csillagok nyomában - Mátrai borvidék

2019. február

16

  • 16:00 - 20:00
  • 3035 Gyöngyöspata , Fő utca 47.,
Szervező:
Ismeretlen

14. Magyar Borok Bálja

2019. február 16-án 14. alkalommal rendezzük meg a magyar borok és gasztronómia legnagyobb presztízsű rendezvényét, a Magyar Borok Bálját.A bál célja, hogy a magas minőségű magyar borokat hozzájuk méltó környezetben mutassa be exkluzív vendégeinek. A hazai üzleti, kulturális és diplomáciai élet szereplői mellett a legjobb magyar borászok is képviseltetik magukat az eseményen.A hagyományosan ötfogásos vacsorát három elitétterem séfje komponálja a speciális borsorhoz. Neves fellépők produkciói, 100 bor, gasztronómiai különlegességek és természetesen tánc színesíti az estet, melynek háziasszonya Ördög Nóra. A HELYSZÍNA Magyar Borok Bálját 2019. február 16-án a Corinthia Hotel Budapestben, az ország egyik legnagyobb és legszebb báltermében tartjuk.
Tovább olvasom

14. Magyar Borok Bálja

2019. február

16-17

  • 18:00 - 02:00
  • 1073 Budapest , Erzsébet körút 43-49.,
Szervező:
Ismeretlen

Borozz a Borásszal - Lenkey Géza kóstoló

Borozz a Borásszal - Lenkey Géza kóstolóImmáron öt éve töretlenül kutatjuk, keressük, kóstoljuk a “kis” pincék természetes borait. A “pultban” állva nagyon sokat beszélünk nektek a bor mögött álló személyekről, történetükről.A “ Borozz a Borásszal” tematikus kóstoló sorozatunk arra méltatott hogy személyesen is megismerjük a bor készítőket és belátást engedjen a pince körüli mindennapokba. Fogadjátok tehát nagy szeretettel és érdeklődéssel ezeket az eseményeket. Lássuk milyen borokkal készülünk a kóstolóra:A borokon kívül minden kóstolón kapsz tőlünk:- üdvözlőitalt- friss kenyér, olívaolaj, - korlátlan mennyiségű ásványvíz   VinoPiano Csapata
Tovább olvasom

Borozz a Borásszal - Lenkey Géza kóstoló

2019. február

20

  • 18:30 - 21:30
  • 1092 Budapest , Tűzoltó utca 22.,
Szervező:
Ismeretlen

Gasztrohegy hétvégék / 5. - Gasztrofarsang

--- GASZTROHEGY/5. Gasztrofarsang ----Ha azt mondjuk: fánk, mindenki egyre gondol. Pedig a fánknak ezer arca van, lehet ropogós, puha, töltött, kerek, csavart, túrós, lekváros, vagy akár sós variációk is lehetnek. És a legjobb, hogy sosem elég belőle.--- Mi a Gasztrohegy? ----Októbertől áprilisig megmutatjuk a gasztronómiai csúcsokat: 9 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói és mindenit arra invitálnak, hogy ismerd meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt.Attól más ez a gasztrotúra, hogy nemcsak egy helyen lehet végigenni több fogást, hanem akár 9 helyen kóstolhatunk meg egy-egy különböző fogást - közben pedig szinte észrevétlenül feljuthatunk a csúcsra.Kalandozz gyalog, vagy a gasztrobusszal és járd be a hegyet, az előételtől a desszertig!GASZTROHEGY HÉTVÉGÉK:Október 5-6-7. GASZTROHEGY/1. Minden, ami szőlő – Már túl a szüreten, borok forrnak a pincében, de a szőlőből nem csak bor készül. Murci, must, szőlőlevél, szőlőmagolaj, verjus, mustbalzsam és a badacsonyi szüret ihlette fogások a tányérokon, amikért érdemes bejárni a hegyet. November 23-24-25. GASZTROHEGY/2. Halak a hegyen – A legharapósabb halak kerülnek terítékre: menyhal, harcsa, sügér, tokhal a tányérokon, a Balaton vízgyűjtő területéről. A nagy halak megeszik a kicsiket, mi meg a nagyokat…December 28-29-30. GASZTROHEGY/3. Év végi disznóságok – Kint a deres Badacsony, bent cserépkályha, idő, pihenés. Gazdagon megünnepeljük az év végét és kinyitjuk a kamrákat: friss és érlelt, füstölt disznóságokat teszünk a tányérokra, mellé olyan borokat kínálunk, hogy kedvet adjon tovább sétálni a következő helyszínre.Január 25-26-27. GASZTROHEGY/4. Nagyvadak a hegyről – Badacsonyban nemcsak szőlőket találunk, erdőiből télen előjönnek az ott élő vadak is. Őz, szarvas, vaddisznó kerül a tányérokra, bogyókkal, borokkal, ahogy kell.Február 22-23-24. GASZTROHEGY/5. Gasztrofarsang – Ha azt mondjuk: fánk, mindenki egyre gondol. Pedig a fánknak ezer arca van, lehet ropogós, puha, töltött, kerek, csavart, túrós, lekváros, vagy akár sós variációk is lehetnek. És a legjobb, hogy sosem elég belőle.Március 22-23-24. GASZTROHEGY/6. Felszáll a füst – Március. Este még kicsit összehúzzuk a kabátot, de már jó kinn: ezen a hétvégén ideje van egy kis füstölgésnek. Kipakolunk a teraszokra, szenet hevítünk és hagyjuk, hogy a jótékony füst átjárja a halat, húst, zöldségeket. Smokerek, Green Egg, Yagoona, BBQ…Április 12-13-14. GASZTROHEGY/7. Lávakő hétvége – Egy vulkánon élünk, és ezt néha elfelejtjük. Pedig a láva, a bazalt nem csak a szőlőt, a mi életünket is átjárja, mindig itt van. Ezen a hétvégén kövön és grillen sütünk, húsok, sajtok, zöldségek sisteregnek majd roppanósra, vagy épp puhára. Végre újra a szabadban, a legszebb hegyi teraszokon!RÉSZTVEVŐK:Tölgyes KúriaBonvino BorbárBorbarátok VendéglőIstvándy BorműhelyTilia BorvendéglőPláne Badacsony borteraszSt. Orbán ÉtteremLaposa BirtokKisfaludy-házSzállások: Badacsonytomaj: Borbarátok, Hotel Bonvino, Villa Sandahl, Óbester, Hotel NeptunSzigliget: Villa Kabala Badacsonyörs: Vánkos, Csendes Dűlő Szőlőbirtok VendégházUtazás:Gasztrobusz: Badacsony Turizmusirodától minden fél órában (pontos menetrend a Facebookon)BADACSONY TAXI: 06306026963
Tovább olvasom

Gasztrohegy hétvégék / 5. - Gasztrofarsang

2019. február

22-25

  • 17:00 - 19:00
  • 8261 Badacsonytomaj , Római út 170.,
Szervező:
Koccintás

BorÉrt Borturisztikai Konferencia és Kiállítás

BOR – ÉLMÉNY – TURIZMUSAz első borturisztikai szakkiállítás BudapestenFebruár 23-án BorÉRT címmel a KOCCINTAS.HU, és a Magyar Mezőgazdasági Múzeum, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa szakmai partnerségével rendezi meg Magyarország első, borturisztikai tematikus napját. A BorÉRT helyszíne a Magyar Mezőgazdasági Múzeum, amely már számos, a borhoz kapcsolódó eseménynek adott nagy sikerrel otthont. A BORÉRT Konferencián és Kiállításon pincészetek, szállásadók, gasztronómiai szolgáltatók, önkormányzatok mutatják be turisztikai és gasztronómiai kínálatukat, programjaikat, attrakcióikat.
Tovább olvasom

BorÉrt Borturisztikai Konferencia és Kiállítás

2019. február

23

  • 10:00 - 18:00
  • 1146 Budapest , Vajdahunyad stny.,

Iratkozz fel a hírlevelünkre