Eseménynaptár

Válaszd ki a számodra megfelelő napot, és nézd meg az eseményeket

Nem találsz egy boros eseményt? Van olyan esemény amit feltöltenél? Kattints ide és segítünk!

Megnyitott a Kóstolom Borbár!

Szervező:
Kóstolom Borbár

Planeta Szicília

Elhozzuk nektek Olaszországot! Egy kis Dolce Vita a Kóstolom Borbárban: Kellemes nyári emlék számunkra a Planeta borászatnál tett látogatásunk, így nagy örömmel jelentjük be nektek első borkóstolónk időpontját: 2018. Szeptember 26 este 7 óra, amelynek eme remek szicíliai pincészet tételei lesznek a főszereplői. A Planeta pincészet több, mint 300 hektáron gazdálkodik, az örökké napsütéses és egész éven át meleg Szicília lankáin. Olaszország legdélibb borvidékén elsősorban kékszőlőben alkotnak maradandót, így Syrah, Cabernet Franc és Pinot Noir is szerepel a szortimentjükben, de a fehér borok rajongóinak sem okoznak csalódást. Itthon a Bortársaság forgalmazza boraikat, így mi is az ő szakértelmükre szeretnénk támaszkodni, ezért őket kértük meg, hogy prezentálják a Kóstolom Borbár első történelmi mérföldkövét!
Tovább olvasom

Planeta Szicília

2018. szeptember

26

 • 19:00 - 22:00
 • 1024 Budapest , Káplár utca 19.,,
Szervező:
GoodEvent

XVI. Goodwine Üzleti Borklub

AZ EST TÉMÁJA: X, Y, Z - A többismeretlenes generációkIDŐPONT: 2018. szeptember 27., csütörtök (kezdés 18.30-kor)Helyszín: Urban Betyar (Budapest, Október 6. u.)Milyenek valójában az X, Y és Z szülöttei, általánosíthatunk, gondolkodhatunk sztereotípiákban? Vannak adott generáción belül mindenkire érvényes, általános személyiségjegyek, attitűdök, sajátosságok? Mennyiben viselkednek másként az egyes generációk, akár fogyasztóként, akár munkavállalóként? Az üzleti világnak hogyan kell az új generációk felbukkanására és térnyerésére felkészülni? Szükség van tudatos változtatásokra a munkaszervezeten belül, át kell-e strukturálni a vállalat életét a következő generációk sajátosságainak megfelelően a hatékonyság érdekében?Vendégeinkkel ezt a nagyon aktuális témát járjuk körül.Jelentkezését várjuk: https://goo.gl/forms/UGNgI7DWDZwyep0h1További információ: http://goodwine.hu/
Tovább olvasom

XVI. Goodwine Üzleti Borklub

2018. szeptember

27

 • 18:30 - 22:00
 • 1051 Budapest , Október 6. utca 16-18.,
Szervező:
Ismeretlen

Újratöltjük: Nyitott pincék teljesítménytúra

Szeptember 29-én ismét megrendezzük a nagy sikerű Nyitott Pincék teljesítménytúrát.Két távot teljesíthettek:rövid táv 16,7 kmhosszú táv 28,2 kmA túra során a következő pincészeteket látogatjátok meg:Mindjárt a rajtnál a Gelléri Pince borait kóstolhatjátok meg, feltölthetitek magatokat zsíros deszkával az útra.Az első pecsétpont a Levendula Pince lesz lenyűgöző panorámájával.Új pecsétpont a túrán a János Pince Alsóörsön, aki isteni borokkal, borkorcsolyával vár Benneteket.A part felé csorogva érkeztek meg Antal Pista bácsi Présház Borozójához.Mire eléritek az alsóörsi strandot, megéheztetek és egy kávé is jól esne, így Gyuri Lángos Büféjénél szusszanva egyet elfogyaszthatjátok, mi szemnek, szájnak ingere. A bátrabbak és ráérősebbek, ha az időjárás is megengedi, egy gyors csobbanást is beszúrhatnak a programba.Utatokat folytatva az egyedülálló gasztronómiai élményt nyújtó Carpaccio Éttermebe mentek a következő pecsétért. És garantáltan visszatértek ide a későbbiekben megkóstolni a sok sok finomságot.Ezután a parttól távolodva Lovas felé veszitek az irányt, ahol a Lovas Csárda lesz a következő pecsétpont.Lovas ugyan nem a Balaton partján fekszik, de van saját kikötője! Köss ki a Lovas Kikötőben! Miközben pecséted begyűjtöd, kóstold meg a ház fantasztikus borait, limonádéit! Ha megéheztél, itt megtöltheted a bendődet.Lovasról Paloznak, a Jazz Pikniknek otthont adó, Hild díjas ékszerdoboz település felé tartva csodás kilátásban gyönyörködhettek.Igazi családias hangulatban vár a Papa Borozója. Biztos vagyok benne, hogy éhesen, szomjasan, mosoly nélkül nem keltek útra.A Jazz Piknik házigazdája, a Homola Borterasz szintén megér egy misét.Következő pecsétpontotok a Jásdi Borterasz. A nyitva tartástól függetlenül kérlek, pecsételj magad!Ha átkeltetek a 73-as, Veszprém felé vezető úton, vessetek egy pillantást jobb oldalon a Plul malomra!Ezután érdemes a csere alsót bekészíteni, jön a Szent Donát és Márga Bisztró. Erre a látványra életetek végéig emlékezni fogtok.A Petrányi Borterasz kiváló borait, csodás étlapját, és hozzá a kilátást tavaly élvezhettétek először a túra során és idén sem lesz ez másképp! És a rövid táv végéhez meg is érkeztetek, cél a Söptei Bor és Gasztronómia éttermében. Ha most ki is hagyjátok az isteni szarvas burgert, ezért érdemes visszatérni!Aki a hosszabb távot vállalja, innen még visszatér a Papa Borozójába, majd a cél előtt erdei utakon érkezik meg a Riviéra egyik rejtett kincséhez, a Lovasi Pince szálláshelyéhez., ahova reméljük, hogy nem csak bort kóstolni, de szállóvendégként is visszatértek!A rövid táv résztvevőit 9 személyes kisbusszal szállítjuk vissza a rajthoz. Így ha csomagod, szállásod Felsőörsön vagy a környező települések valamelyikén van, ne aggódj! Kóstolj bátran jóféle borokat, nem kell féltened a jogsidat.
Tovább olvasom

Újratöltjük: Nyitott pincék teljesítménytúra

2018. szeptember

29

 • 08:00 - 18:00
 • 8226 Alsóörs , Vasút u. 3 ,
Szervező:
Gyukli Pince - Rizling Generáció

Füredi Murcifesztivál

Kóstoltad már az erjedésben lévő mustot, csömöszöltél már szőlőtörkölyt, mérted már a must cukortartalmát refraktométerrel, ittál már Verjus-t? Szeptember 29-én Balatonfüreden megteheted, ugyanis az egymástól 10 perc sétára lévő két szomszédos borászat a Gyukli és a Zelna megnyitják a kapuikat az érdeklődők előtt.14 órától napnyugtáig várják a szüreti hangulatra szomjas borbarátokat élőzenével, ételekkel, friss musttal, murcival, új- és óborokkal. Kvízjáték, borfelismerő verseny, nyeremények, a gyerekeknek óránként traktorozás teszi majd izgalmassá a szombat délutánt.A belépés díjtalan, mindenkit várunk szeretettel!
Tovább olvasom

Füredi Murcifesztivál

2018. szeptember

29

 • 14:00 - 22:00
 • 8230 Balatonfüred , Lapostelek-Dűlő 4049,
Szervező:
Ismeretlen

Villányi Vörösbor Fesztivál

A Vörösbor Fesztivál, a villányi borvidék legnagyobb gasztronómiai fesztiválja 2017. október 6-8. között kerül megrendezésre. Három napon keresztül, péntektől vasárnapig, a borospincéktől a Rendezvénytérig zajlanak majd események, ahol a különböző zenei produkciók, hagyományőrző bemutatók és a szüreti felvonulás mellet kulturális és gasztronómiai csemegék is várják az érdeklődőket. A kínálatból természetesen a térség legjobb borai sem hiányozhatnak, melyekből kedvükre kóstolhatnak a látogatók.
Tovább olvasom

Villányi Vörösbor Fesztivál

2018. október

4-5

 • 09:00 - 21:00
 • 7773 Villány , Ady Fasor,
Szervező:
Kóstolom Borbár

Fekete Béla „Bácsi” öröksége

Borsor : Juhfark 2012 Olaszrizling 2012 Cuveé 2016 Juhfrak, Olaszrizling Chardonnay 2017 Juhfark 2015 Hárslevelű 2009 Furmint 2013 Jegyek korlátozott számban kaphatók 6.900,- Ft / Fő Tartalmazza a borsor és borkorcsolya árát.  email címen vagy +36309731042 telefonszámon.info@kostolom.huJegyvásárlásért kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot a 
Tovább olvasom

Fekete Béla „Bácsi” öröksége

2018. október

10

 • 19:00 - 22:00
 • 1024 Budapest, , Káplár u. 19,
Szervező:
Ismeretlen

Second Tállya BBQ KCBS Contest & Festival

The second KCBS-contest (Kansas City Barbeque Society) in Tállya, Hungary, in the heart of the world-famous Tokaj Wine Region, with concerts, family programs, wine and gastronomy experiences.2018-ban immár második alkalommal kerül megrendezésre a Kansas City Barbeque Society (KCBS) hivatalos versenyfordulója Tállyán. A hazai barbecue-zás legnagyobb ünnepét változatos kísérőprogramok teszik még színesebbé: koncertek, gyerekprogramok, bor- és gasztroélmények várják a látogatókat.
Tovább olvasom

Second Tállya BBQ KCBS Contest & Festival

2018. október

12-14

 • 14:00 - 19:00
 • 3907 Tállya , Rákóczi út 23.,
Szervező:
Winelovers

Olaszrizling Október Nagykóstoló

Az év legnagyobb olaszrizling kóstolója közel 80 borászattal és több mint 200 olasz és rajnai rizling borral. Az olaszrizling hazánk egyik legjelentősebb fajtája, hiszen a legnagyobb területen termesztett fehér szőlő, és szinte mindegyik borvidéken megtalálható. Különlegességét az adja, hogy visszafogott aromái révén képes kifejezni a termőtáj adottságait, különös tekintettel a Balaton északi partjának és Egerszólát dűlőinek vulkanikus talajára.Bővebb információk és kiállítók hamarosan!
Tovább olvasom

Olaszrizling Október Nagykóstoló

2018. október

13

 • 14:00 - 22:00
 • 1073 Budapest , Erzsébet körút 43-49.,
Szervező:
Kóstolom Borbár

Dűlők és történetek

Tovább olvasom

Dűlők és történetek

2018. október

17

 • 19:00 - 22:00
 • 1024 Budapest , Káplár u. 19 ,
Szervező:
Zarándok Kaland

Borban az igazság! - Túrasorozat 13. állomás Farkasmályi

Tarts velünk! Lehetőséged lesz a túrázáson és kikapcsolódáson kívül sok optimista és életvidám emberrel megismerkedni! Könnyed mátrai gyalogtúránk után, minőségi borokat kóstolunk egy varázslatos hangulatú pincében. A természetben együtt töltött túranapot a szívélyes vendéglátás koronázza meg a Farkasmályiban található Bárdos Pincében.A részvétel szabadon választott - Kedv, Vágy és Hangulat kérdése!Várunk Benneteket sok szeretettel!JELENTKEZÉS ÉS ÉRDEKLŐDÉS: zarandokkaland@gmail.comTalálkozó:Október 20-án, szombat reggel 09:00-kor találkozunk Kékestetőn a csúcskőnélBudapestről 1,5 óra utazási idővel érdemes számolni.Megközelítés: Budapest – M3 – Mátrafüred – Mátraháza - KékestetőTúraútvonal: Szombat: Kékestető körtúra a vad északi oldalon, parádés kilátóhelyekkel (Erzsébet-szikla, Sas-kő, Disznó-kő)Vasárnap: Rákóczi turistaút és Botanikus Tanösvény a Szent Anna kápolnáigA túraútvonal változás jogát fenntartjuk!Borkóstoló: Bárdos Pince, www.bardosbor.hu6 tételes kóstoló: Irsai Olivér 2017, Chardonnay 2017, Szürkebarát 2017, Sauvignon Blanc 2017, Kékfrankos-Pinot Noir Rosé 2017, Cabernet Sauvignon-Franc Imperial 2016A Farkasmályi történelmi pincesor már kétszáz éve a gyöngyösi polgárok kedvelt szórakozó- és kirándulóhelye volt. A Sár hegy oldalán termelt kiváló minőségű szőlőből, az andezit vulkáni tufába vájt pincékben készített borokat iszogatták, a pincékkel egy időben ültetett platán fák árnyékában. A pincesor kedvező mikroklímája, valamint a Sárhegy oldalába vájt pincék állandó hőmérséklete ma is vonzó a nyugodt környezetben, jó borokat kóstolgatók számára. Ezt a hagyományon alapuló, de napjaink igényeinek megfelelő jó borok készítésére alkalmas pincét és a hozzá tartozó borkóstolót, valamint Vinotékát hozta létre Bárdos Benjámin és fia Tamás. Bárdos és Fia Pincészet borkészítési filozófiája: a korszerű borászati technológia és a hagyományok ötvözésével magas minőségű, a fogyasztók ízlésének megfelelő borok forgalmazása.A Nagyrédén feldolgozott szőlőből hűtött, irányított erjesztéssel készült új borok kerülnek a farkasmályi pincébe, ahol a kezelések és a barrique hordós érlelés után palackozzuk. Az ideális pinceklíma a kiemelkedő évjáratú palackos borok hosszantartó tárolását teszi lehetővé, ezért hoztuk létre a palackos érlelő pinceágat. Az igényes és a muzeális borokat kedvelő borbarátok itt nem csak megkóstolhatják, hanem vásárolhatnak is a kiválasztott tételekből. Farkasmály 22-es pincéje és borháza nyitva áll a látogatók számára, ahol valóságos környezetben tekinthető meg, hol készülnek boraink és ugyanitt, az évjáratok kóstolási lehetősége is biztosított. Szállás: Panzió 40 főLehetőség van már pénteken délután/este is csatlakozni a csoporthoz a szálláson, a péntek esti borkóstoló és szállás díja külön fizetendő.Túra részvételi díj (szombat reggeltől vasárnap estig): A 2 napos túravezetés ingyenes, minden egyéb költség egyénileg fizetendő. Borkóstoló 4.000 Ft, a szombat esti vacsora 3.000 Ft és szállás díj 5.000 Ft Összesen: 12.000 FtAz bortúra sorozat linkje: http://zarandokkaland.hu/magyar-borturak/A bortúra sorozat 2018 tervezett helyszínei és időpontjai:Március 24-25. Balatonfüred - csopaki borvidék - Figula PincészetÁprilis 14-15. Mátrai borvidék - Kovács Pince Április 29-30. Badacsonyi borvidék – Laposa BorbirtokMájus 12- 13. Etyek-budai borvidék – Etyeki Kúria BorászatMájus 26-27. Somlói borvidék - Somlói Vándor PinceJúnius 09-10. Egri borvidék - Gróf Buttler BorászatJúnius 16-17. Dél-balatoni borvidék - Kislaki BormanufaktúraJúlius 07-08. Soproni borvidék – Jandl BorászatJúlius 14-15. Neszmélyi borvidék - Gottwald BorászatSzeptember 08-09. Szekszárdi borvidék – Fritz Tanya BorházSzeptember 22-23. Villányi borvidék – Tiffán Ede PincészeteOktóber 06-07. Móri borvidék - Sáfrán PinceOktóber 20-21. Mátrai borvidék - Bárdos PinceNovember 03-04. Tokaji borvidék – Naár Családi Pince és SzőlőbirtokNovember 17-18. Tokaji borvidék - Gizella PinceTovábbi információ: zarandokkaland@gmail.comTelefon: +36302061206Utazás:Egyénileg vagy telekocsi rendszerben. Segítünk az autókat összeszervezni.Étkezés:Aki vegetáriánus, kérem tájékoztasson email üzenetben és jelezzük az igényeket a vendéglátó felé a szombat esti vacsorát illetően.Mindenkinél legyen 2 napra elegendő hideg élelem, vásárlásra szombat reggel már nincs lehetőség illetve elegendő folyadék a szombati túrára. Javasolt mennyiség: 1,5 literRuházat, felszerelés: Kényelmes túraöltözet, több rétegben, esőkabát vagy esőponcsó, túra bakancs vagy beszálló cipő, kemény talpú rövid szárú túra cipő, túra zokni (+ tartalék mindkét napra), kamásli, 10-20 literes hátizsák, túrabot (saját igény szerint), nedves törlőkendők kicsi kiszerelésben, sapka, napszemüveg, naptej.Lemondás:A visszaigazolt részvétel lemondását csak az adott túra időpontját megelőző vasárnap éjfélig tudjuk elfogadni!Ellenkező esetben a már megrendelt, lefoglalt szolgáltatások ellenértékét sajnos a jelentkezőre tovább kell hárítanunk. Megértéseteket nagyon köszönjük!Esemény FB linkje: Ha esetleg a Facebook eseménynél bejelölnétek, hogy "Ott leszek", akkor első kézből értesülhettek az aktuális információkról. Nagyon hálásak vagyunk minden követőnknek, sok érdekes tartalommal próbáljuk megköszönni a bizalmatokat!Mátrai borvidékA Mátrai Történelmi Borvidék az ország 22 borvidéke közül területi nagysága alapján a második legnagyobb, a hegyvidékiek között pedig a legnagyobb a mintegy 7.815 hektárnyi nyilvántartott szőlő ültetvényével. A borvidék a Mátra hegység déli lejtőin, kelet-nyugat irányban a Tarna és a Zagyva folyók által határolt területen, mintegy 15−20 km széles sávban helyezkedik el. A területen ősi hagyományai vannak a szőlészeti-borászati tevékenységnek. A Mátra dombjainak déli fekvése kedvező a mezőgazdasági kultúrák, főleg a szőlő és gyümölcstermesztés számára. Gyöngyös a környező falvakkal együtt képezi a Mátrai történelmi borvidéket. Ezen a területen már a Honfoglalás előtt itt élő népek is foglalkoztak szőlőműveléssel, borkészítéssel. Szent István király idején már nagy hagyománya volt a szőlőtermesztésnek. Írásos emlékeink a terület szőlővel, borral való kapcsolatát az 1040-es években említik először „1042-ben Saár határában zárdát építettek melyhez szőlőbirtok is tartozik”Mátraalján a nagyobb arányú szőlőtelepítés a XIII. században indult meg, a XIV. században már jelentős a borkereskedelem is. A térség legnagyobb szőlőbirtoka Visontán a Haller család birtokában volt (1750-ben mintegy 50-60 holdnyi). A Kárpátok hegykoszorúja óvja a medencét a zord időktől, a Mátra hegység déli délnyugati lejtőin a sok napsugár érleli a bogyókat, a régi tűzhányók talaja pedig minden jóval ellátja a szőlőket, hogy tüzes, illatos jó bort teremjen. Ez a hely „Ahol a Nap és a hegy összeér”. Az itt készült fehér borok elsősorban friss, virág és gyümölcs illatukról híresek. Az itt érlelt bor hidat ver embertársainkhoz, barátságot köttet ember és ember között. A térségben termelik a Domoszlói Muskotályt is, mely bor méltán vált híressé az ország határain túl is. Az üde, friss gyümölcsös jelleg a vörös boroknál is jellemző. Markaz és Visonta térségében gyönyörű vörös borokat kóstolhat az ide látogató. Napjainkban a borvidékhez tartozó 22 településen termesztenek szőlőt. A körzet kiemelkedő bortermelő települései: Abasár, Markaz, Visonta, Nagyréde, Gyöngyöspata, Gyöngyöstarján, Gyöngyössolymos. A szőlőfajták közül a hagyományos Olaszrizlingen, Leánykán és Muscat Ottonelen túl a Szürkebarát, a Sauvignon Blanc és a Chardonnay is kiváló minőségű borokat ad. A borok jól illeszkednek, simulnak tájjellegű ételeinkhez, erősítve egymás ízét, zamatát, finomságát. A Borvidékhez tartozó települések nemcsak a szüreti napok alkalmával nyújtanak turisztikai, idegenforgalmi látványosságot, hanem az év teljes egészében. A Mátra közelsége adta turisztikai lehetőségeket jól kiegészíti a települések műemlékeinek, emlékhelyeinek sokasága is.Az ide látogatók kellemes élmények részeseivé vállnak, ha felkeresik a nevezetesebb emlékhelyeket: A gyöngyöspatai románkori templom és az egykori 400 éves Nandi Magdi dézsmapince, a gyöngyöstarjáni Haller pince, a nagyrédei Öreghegyi Borozó, a Szőlőskert Zrt. szőlészeti múzeuma, „Aba Sámuel” pince Abasáron, a kisnánai Kompolthy vár illetve a Farkasmályi pincesor.KékestetőA Mátra és egyben hazánk legmagasabb csúcsa a Kékes, amit a nemzeti színűre festett kő jelez. A kedvező természeti adottságok révén a hazai síelés és kikapcsolódás bölcsője a Kékestetői terület. Nincs hozzá fogható síparadicsom közel s távol a téli időszakban, hiszen úgy a pályák hossza, miként a magassága is egyedülálló. Az évek folyamán a sorozatos fejlesztéseknek köszönhetően a Kékestető méltán szerzett elismerést magas színvonalú szolgáltatási szintje miatt.
Tovább olvasom

Borban az igazság! - Túrasorozat 13. állomás Farkasmályi

2018. október

20

 • 09:00 - 15:00
 • 3200 Gyöngyös , Farkasmály utca ,
Szervező:
Zarándok Kaland

Borban az igazság! - Túrasorozat 14. állomás Hercegkút

Tarts velünk! Lehetőséged lesz a túrázáson és kikapcsolódáson kívül sok optimista és életvidám emberrel megismerkedni! Könnyed tokaji gyalogtúránk után, minőségi borokat kóstolunk egy varázslatos hangulatú pincében. A természetben együtt töltött túranapot a szívélyes vendéglátás koronázza meg a Hercegkút szívében található Naár Szőlőbirtok pincéjében.A részvétel szabadon választott - Kedv, Vágy és Hangulat kérdése!Várunk Benneteket sok szeretettel!JELENTKEZÉS ÉS ÉRDEKLŐDÉS: zarandokkaland@gmail.comTalálkozó:November 03-án, szombat reggel 09:30-kor találkozunk a tarcali vasútállomás parkolójábanCím: 3915 Tarcal, Vasútállomás melletti parkoló (Vasút utca)Budapestről 2,5 óra utazási idővel érdemes számolni.Megközelítés: Budapest – M3 – M30 – Miskolc - 37-es út – Szerencs - TarcalTúraútvonal: Szombat: Tarcal környékének gyöngyszemei (Áldó Krisztus szobor - Bányató - Kopasz hegy – Tokaj)Vasárnap: Megyer-hegyi tengerszem és környéke A túraútvonal változás jogát fenntartjuk!Borkóstoló: Naár Szőlőbirtok, https://www.facebook.com/naar.csaladi.pince/6 tételes kóstoló: Zengő 2016, Sárgamuskotály 2016 (száraz), Furmint 2015, Sárgamuskotály 2015 (félédes), Késői szüretelésű Cuvee 2016, 5 puttonyos Aszú 2013 Immár két generáció készít borokat Gomboshegyen az idősebb és a fiatalabb Naár Ferenc. Mindketten komoly tapasztalattal rendelkeznek. Komoly bővítések előtt állnak területileg. A munka abszolút fel van osztva a családtagok közt: valamihez mindenkinek van szakmája, kinek a szőlő telepítéséhez, kinek a borkészítéshez. Szombat este pince mulatság élő zene mellett!Szállás: Vendégházban 40 főLehetőség van már pénteken délután/este is csatlakozni a csoporthoz a szálláson, a péntek esti borkóstoló (Espák Pincészet) és szállás díja külön fizetendő.Túra részvételi díj (szombat reggeltől vasárnap estig): A 2 napos túravezetés ingyenes, minden egyéb költség egyénileg fizetendő. Borkóstoló 4.000 Ft, a szombat esti vacsora 3.000 Ft és szállás díj 5.000 Ft Összesen: 12.000 FtAz bortúra sorozat linkje: http://zarandokkaland.hu/magyar-borturak/A bortúra sorozat 2018 tervezett helyszínei és időpontjai:Március 24-25. Balatonfüred - csopaki borvidék - Figula PincészetÁprilis 14-15. Mátrai borvidék - Kovács Pince Április 29-30. Badacsonyi borvidék – Laposa BorbirtokMájus 12- 13. Etyek-budai borvidék – Etyeki Kúria BorászatMájus 26-27. Somlói borvidék - Somlói Vándor PinceJúnius 09-10. Egri borvidék - Gróf Buttler BorászatJúnius 16-17. Dél-balatoni borvidék - Kislaki BormanufaktúraJúlius 07-08. Soproni borvidék – Jandl BorászatJúlius 14-15. Neszmélyi borvidék - Gottwald BorászatSzeptember 08-09. Szekszárdi borvidék – Fritz Tanya BorházSzeptember 22-23. Villányi borvidék – Tiffán Ede PincészeteOktóber 06-07. Móri borvidék - Sáfrán PinceOktóber 20-21. Mátrai borvidék - Bárdos PinceNovember 03-04. Tokaji borvidék – Naár Családi Pince és SzőlőbirtokNovember 17-18. Tokaji borvidék - Gizella PinceTovábbi információ: zarandokkaland@gmail.comTelefon: +36302061206Utazás:Egyénileg vagy telekocsi rendszerben. Segítünk az autókat összeszervezni.Étkezés:Aki vegetáriánus, kérem tájékoztasson email üzenetben és jelezzük az igényeket a vendéglátó felé a szombat esti vacsorát illetően.Mindenkinél legyen 2 napra elegendő hideg élelem, vásárlásra szombat reggel már nincs lehetőség illetve elegendő folyadék a szombati túrára. Javasolt mennyiség: 1,5 literRuházat, felszerelés: Kényelmes túraöltözet, több rétegben, esőkabát vagy esőponcsó, túra bakancs vagy beszálló cipő, kemény talpú rövid szárú túra cipő, túra zokni (+ tartalék mindkét napra), kamásli, 10-20 literes hátizsák, túrabot (saját igény szerint), nedves törlőkendők kicsi kiszerelésben, sapka, napszemüveg, naptej.Lemondás:A visszaigazolt részvétel lemondását csak az adott túra időpontját megelőző vasárnap éjfélig tudjuk elfogadni!Ellenkező esetben a már megrendelt, lefoglalt szolgáltatások ellenértékét sajnos a jelentkezőre tovább kell hárítanunk. Megértéseteket nagyon köszönjük!Esemény FB linkje: Ha esetleg a Facebook eseménynél bejelölnétek, hogy "Ott leszek", akkor első kézből értesülhettek az aktuális információkról. Nagyon hálásak vagyunk minden követőnknek, sok érdekes tartalommal próbáljuk megköszönni a bizalmatokat!Tokaji borvidékA Tokaji borvidék 1737 óta védettséget élvez, a világon elsőként nyilvánították, királyi rendeletben, zárt borvidékké. Ma a bortörvény különleges szabályozása vonatkozik rá.Tokaj központi helyzete, a Kelet-Felvidék és a Kelet-Alföld közötti szekérforgalom legfőbb állomásaként, a város fejlődése szempontjából alapvető volt.Tokajban a szőlőtermesztés gyökerei a XI. századig nyúlnak vissza. Tokaj település több nemesi család tulajdona volt, így pl. a Hunyadi-, a Szapolyai-családoké. A Rákóczi-szabadságharc idején kulcsfontosságú volt a tokaji borok szerepe, hiszen II. Rákóczi Ferenc fejedelem diplomáciai eszközként használta a közkedvelt borokat. Többek között XIV. Lajos francia királyt is megajándékozta tokajival. Nagy Péter, Katalin cárnő, II. Frigyes, Voltaire, Goethe és Schubert is rajongott a tokaji borokért. Az itteni borok gyógyító erejét Paracelsus is megírta.Tokaj a világháborúk után elvesztette ugyan jelentőségét, de az a tény, hogy 2002-ben a Világörökség része lett újra visszaadta a város korábbi rangját és nevét.A Szerelmi pincesort a magyar honfoglalás millecentenáriumának tiszteletére hozták létre. A vasúttal szemben lévő hegylábon. A borházak mögött nemespenésszel borított pincéket találunk. A kiváló klímával rendelkező pincék optimális környezetet biztosítanak az aszúk és szamorodnik érleléséhez. A Szőlő és Bor Nemzetközi városa megtisztelő címmel bíró Tokaj a fesztiválok révén évről évre egyre több látogatót fogad. A Tokaj-Hegyalja Fesztivál keretében zenekarok, filmvetítések, sportolási és kirándulási lehetőségek és persze a tokaji borok várják a vendégeket. Ezek mellett a Tokaji Borok Fesztiválja, a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok, a Tokaji Filmmustra, a Jazz Fesztivál, a Tokaji Ősz és a Téli Motoros Találkozó programjai is közkedveltek. Egyéb látnivalókban is gazdag a város. Elég, ha csak a történelmi belvárosra, a Tokaji Múzeumra, a Tokaji Borok Házára, a Finánc-dombi kilátóra, a Rákóczi Pincére vagy a Rákóczi-Dessewfy-kastélyra gondolunk.
Tovább olvasom

Borban az igazság! - Túrasorozat 14. állomás Hercegkút

2018. november

3-4

 • 09:30 - 15:00
 • 3958 Hercegkút, , Petőfi Sándor utca 170.,
Szervező:
Kóstolom Borbár

Jásdi Attila in da house

Borsor : Rozé 18' Cserszegi fűrszeres 18' 3 Dűlős Olaszrilzing 17' Nagykúti  17' Ranolder fehér 15' Kékfrankos 17'
Tovább olvasom

Jásdi Attila in da house

2018. november

7

 • 19:00 - 22:00
 • 1024 Budapest , Káplár u. 19,
Szervező:
Kristinus Borbirtok

Márton Napi Borvacsora

A hagyomány szerint Szent Márton napját evéssel, ivással, jókedvvel kell megtölteni, hiszen ezzel egyrészt előidézzük, hogy a következő évben is bőven legyen mit fogyasztani, másrészt megünnepeljük a mezőgazdasági munkálatok sikeres befejeződését.Éppen ezért a Kristinus Borbirtokon 2018-ban sem maradhat el a Márton-napi borvacsora, ahol a Gasztro Műhelyből kikerülő fenséges falatokat a legfinomabb Kristinus borokkal fogjuk leöblíteni.Az ízélmények mellett természetesen zenei élmény is dukál ehhez a jeles naphoz, részletek hamarosan feltöltésre kerülnek. A 4 fogásos vacsora 20:00-tól veszi kezdetét. Vendégeinket welcome drink-kel várjuk. A vacsorát élő jazz zene kíséri!A jegyek elővételben már kaphatóak a webshopban: https://kristinus-staging.herokuapp.com/webshop/jegyek/marton-napi-borvacsora-eloveteli-jegy
Tovább olvasom

Márton Napi Borvacsora

2018. november

10

 • 19:00 - 23:00
 • 8713 Kéthely , Hunyadi u. 99,
Szervező:
Kóstolom Borbár

Top Erdőbénye, vertikális kóstoló

Tovább olvasom

Top Erdőbénye, vertikális kóstoló

2018. november

14

 • 19:00 - 22:00
 • 1024 Budapest, , Káplár u. 19,
Szervező:
Zarándok Kaland

Borban az igazság! - Túrasorozat 15. állomás Tokaj

Tarts velünk! Lehetőséged lesz a túrázáson és kikapcsolódáson kívül sok optimista és életvidám emberrel megismerkedni! Könnyed tokaji gyalogtúránk után, minőségi borokat kóstolunk egy varázslatos hangulatú pincében. A természetben együtt töltött túranapot a szívélyes vendéglátás koronázza meg a Tokaj szívében található Gizella Pincében.A részvétel szabadon választott - Kedv, Vágy és Hangulat kérdése!Várunk Benneteket sok szeretettel!JELENTKEZÉS ÉS ÉRDEKLŐDÉS: zarandokkaland@gmail.comTalálkozó:November 17-én, szombat reggel 09:30-kor találkozunk a bodrogkeresztúri Betlehem Evangélikus Pihenőház parkolójában.Cím: 3916 Bodrogkeresztúr, Kossuth Lajos utca 116.Budapestről 2,5 óra utazási idővel érdemes számolni.Megközelítés: Budapest – M3 – M30 – Miskolc - 37-es út – Szerencs - BodrogkeresztúrTúraútvonal: Szombat: Bodrogköz Tájvédelmi Körzet csodáiVasárnap: Mád környéki kalandozásokA túraútvonal változás jogát fenntartjuk!Borkóstoló: Gizella Pince, www.gizellapince.hu6 tételes kóstoló: Furmint 2017, Barát Hárslevelű 2017, Szil-völgy 2017, Deák Furmint 2017, Bomboly Furmint 2017, Szamorodni (minta) 2017Kézműves pincészet 6 hektár szőlővel 7 dűlőben. Változatos talajtípusokon termesztett fajtáik különböző borokat eredményeznek. Céljuk a magas minőség, tiszta ízvilág, uralkodó gyümölcsösség elérése és megtartása. Száraz és desszertborokat egyaránt készítenek.Gyümölcsélmény, kiemelkedő termőhely, komplexitás. Tokaj képes erre. Az egész Szilágyi László nagyszüleivel kezdődött, aztán 2005-ben már ő következett és nem sokat gondolkozott a folytatáson.Szállás: Vendégházban 32 főLehetőség van már pénteken délután/este is csatlakozni a csoporthoz a szálláson, a péntek esti borkóstoló (Tokaj Nobilis) és szállás díja külön fizetendő.Túra részvételi díj (szombat reggeltől vasárnap estig): A 2 napos túravezetés ingyenes, minden egyéb költség egyénileg fizetendő. Borkóstoló 5.000 Ft, a szombat esti vacsora 3.000 Ft és szállás díj 5.000 Ft Összesen: 13.000 FtAz bortúra sorozat linkje: http://zarandokkaland.hu/magyar-borturak/A bortúra sorozat 2018 tervezett helyszínei és időpontjai:Március 24-25. Balatonfüred - csopaki borvidék - Figula PincészetÁprilis 14-15. Mátrai borvidék - Kovács Pince Április 29-30. Badacsonyi borvidék – Laposa BorbirtokMájus 12- 13. Etyek-budai borvidék – Etyeki Kúria BorászatMájus 26-27. Somlói borvidék - Somlói Vándor PinceJúnius 09-10. Egri borvidék - Gróf Buttler BorászatJúnius 16-17. Dél-balatoni borvidék - Kislaki BormanufaktúraJúlius 07-08. Soproni borvidék – Jandl BorászatJúlius 14-15. Neszmélyi borvidék - Gottwald BorászatSzeptember 08-09. Szekszárdi borvidék – Fritz Tanya BorházSzeptember 22-23. Villányi borvidék – Tiffán Ede PincészeteOktóber 06-07. Móri borvidék - Sáfrán PinceOktóber 20-21. Mátrai borvidék - Bárdos PinceNovember 03-04. Tokaji borvidék – Naár Családi Pince és SzőlőbirtokNovember 17-18. Tokaji borvidék - Gizella PinceTovábbi információ: zarandokkaland@gmail.comTelefon: +36302061206Utazás:Egyénileg vagy telekocsi rendszerben. Segítünk az autókat összeszervezni.Étkezés:Aki vegetáriánus, kérem tájékoztasson email üzenetben és jelezzük az igényeket a vendéglátó felé a szombat esti vacsorát illetően.Mindenkinél legyen 2 napra elegendő hideg élelem, vásárlásra szombat reggel már nincs lehetőség illetve elegendő folyadék a szombati túrára. Javasolt mennyiség: 1,5 literRuházat, felszerelés: Kényelmes túraöltözet, több rétegben, esőkabát vagy esőponcsó, túra bakancs vagy beszálló cipő, kemény talpú rövid szárú túra cipő, túra zokni (+ tartalék mindkét napra), kamásli, 10-20 literes hátizsák, túrabot (saját igény szerint), nedves törlőkendők kicsi kiszerelésben, sapka, napszemüveg, naptej.Lemondás:A visszaigazolt részvétel lemondását csak az adott túra időpontját megelőző vasárnap éjfélig tudjuk elfogadni!Ellenkező esetben a már megrendelt, lefoglalt szolgáltatások ellenértékét sajnos a jelentkezőre tovább kell hárítanunk. Megértéseteket nagyon köszönjük!Esemény FB linkje: Ha esetleg a Facebook eseménynél bejelölnétek, hogy "Ott leszek", akkor első kézből értesülhettek az aktuális információkról. Nagyon hálásak vagyunk minden követőnknek, sok érdekes tartalommal próbáljuk megköszönni a bizalmatokat!Tokaji borvidékA Tokaji borvidék 1737 óta védettséget élvez, a világon elsőként nyilvánították, királyi rendeletben, zárt borvidékké. Ma a bortörvény különleges szabályozása vonatkozik rá.Tokaj központi helyzete, a Kelet-Felvidék és a Kelet-Alföld közötti szekérforgalom legfőbb állomásaként, a város fejlődése szempontjából alapvető volt.Tokajban a szőlőtermesztés gyökerei a XI. századig nyúlnak vissza. Tokaj település több nemesi család tulajdona volt, így pl. a Hunyadi-, a Szapolyai-családoké. A Rákóczi-szabadságharc idején kulcsfontosságú volt a tokaji borok szerepe, hiszen II. Rákóczi Ferenc fejedelem diplomáciai eszközként használta a közkedvelt borokat. Többek között XIV. Lajos francia királyt is megajándékozta tokajival. Nagy Péter, Katalin cárnő, II. Frigyes, Voltaire, Goethe és Schubert is rajongott a tokaji borokért. Az itteni borok gyógyító erejét Paracelsus is megírta.Tokaj a világháborúk után elvesztette ugyan jelentőségét, de az a tény, hogy 2002-ben a Világörökség része lett újra visszaadta a város korábbi rangját és nevét.A Szerelmi pincesort a magyar honfoglalás millecentenáriumának tiszteletére hozták létre. A vasúttal szemben lévő hegylábon. A borházak mögött nemespenésszel borított pincéket találunk. A kiváló klímával rendelkező pincék optimális környezetet biztosítanak az aszúk és szamorodnik érleléséhez. A Szőlő és Bor Nemzetközi városa megtisztelő címmel bíró Tokaj a fesztiválok révén évről évre egyre több látogatót fogad. A Tokaj-Hegyalja Fesztivál keretében zenekarok, filmvetítések, sportolási és kirándulási lehetőségek és persze a tokaji borok várják a vendégeket. Ezek mellett a Tokaji Borok Fesztiválja, a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok, a Tokaji Filmmustra, a Jazz Fesztivál, a Tokaji Ősz és a Téli Motoros Találkozó programjai is közkedveltek. Egyéb látnivalókban is gazdag a város. Elég, ha csak a történelmi belvárosra, a Tokaji Múzeumra, a Tokaji Borok Házára, a Finánc-dombi kilátóra, a Rákóczi Pincére vagy a Rákóczi-Dessewfy-kastélyra gondolunk.
Tovább olvasom

Borban az igazság! - Túrasorozat 15. állomás Tokaj

2018. november

17-18

 • 09:30 - 15:00
 • 3910 Tokaj, , Dienes Pál u. 78,
Szervező:
Winelovers

Bordói November Nagykóstoló

A bordói vörösek legnagyobb kóstolója közel 60 borászattal és 150 borral. Fókuszban a bordeaux-i fajták: cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot és házasítások.Hazánkban a vörösborok kedveltsége megelőzi mind a fehér-, mind a rozé- borokét. A kínálatban fontos szerepet játszanak a klasszikus bordeaux-i szőlőfajták, a cabernet sauvignon, a cabernet franc, valamint a merlot. Ezek aromagazdagsága, potenciálja gyakran komplex, különleges minőségű tételekben ölt testet.Bővebb információk és kiállítók hamarosan!
Tovább olvasom

Bordói November Nagykóstoló

2018. november

17

 • 14:00 - 22:00
 • 1073 Budape , Erzsébet körút 43-49.,,

Iratkozz fel a hírlevelünkre