July

29

Vitéz László és az elátkozott malom

Szervező: Kultkikötő
#esemény

Kultkikötő

2017. 07. 29. 11:00 - 2017. 07. 29. 12:30
Balatonfenyves, Magyarország, Kölcsey utca 14., 8646
Borvidék: Balatonboglár
Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás

Leírás

Szükségünk van olyan szerethető példaképekre, akik legalább képzeletünkben vagy akár a bábszínházban jól elagyabugyálják azt, aki rosszat tesz velünk s a világgal. S ez a valaki most itt van s nemes egyszerűséggel csak Vitéz Lászlónak hívják! 

A hagyományos vásári bábjátékban a piros sapkás, vidám fickó palacsintasütőjével tanítja móresre az ördögöket és magát a halált is. Sziporkázó, életvidám kesztyűs bábjáték ez, melyet a vásári mutatványok előznek meg. Ki Vitéz László, szó szerinti „jobb keze” történetünkben? Nem más, mint Pályi János, aki ebben az előadásban nyújtott alakításáért számos nemzetközi és hazai fesztiválon a legjobb bábjátékos díját nyerte el. 

"Pályi János pedig a legkiválóbb bábszínészek közé tartozik. Vitéz László-játéka azért reveláció, mert miközben gondosan megőrzi az eredetit, tovább is építi a saját szája ízének megfelelően." Bóta Gábor kritikus

„Vitéz László ördögverő csihi-puhija a gyerekek nagy gaudiumára! Örülhetünk mi is, tovább él, Vitéz László bábszínháza – Pályinak sikerült a népi bábhőst a maga képére újraalkotnia!” Tömöry Márta színháztörténész

Köszönet Kemény Henriknek, aki kezén éltetve ránk hagyományozta a Vitéz László bábfigurát! A tradicionális vásári bábjátékban pirossipkás, vidám fickó palacsintasütőjével tanítja móresre az ördögöket és magát halált is. Sziporkázó, életvidám kesztyűs bábjáték, melyet vásári mutatványok előznek meg. Még az is kiderülhet, hogy a közönség soraiban zsonglőrtehetségű gyerekek foglalnak helyet. Az előadásban nyújtott alakításáért Pályi János számos nemzetközi és hazai fesztiválon a legjobb bábjátékos díját nyerte el. 

Másfél óra önfeledt derű és kacagás, 55 percbe sűrítve az idő rövidsége miatt!

Tovább olvasom

Programok részletei

Játssza: Pályi János

Rendezte: Kovács Ildikó

Tervezte: Majoros Gyula 

Jegyvásárlás részletei

Műfaja: bábjáték

Az előadás hossza: 55 perc

Jegyár: 1000.- Ft

Az előadás a 4 éves és annál idősebb korosztálynak ajánlott. 

Az előadás fedett helyszínen kerül megrendezésre, melyet ezáltal rossz idő esetén is megtartunk. A helyfoglalás érkezési sorrendben történik. 

15% elővételi kedvezmény az előadást megelőző szombat 12:00 óráig! A kedvezmény a jegyek kosárba tétele után kerül levonásra!

Elérhetőség

8646 Balatonfenyves Kölcsey utca 14.
http://www.kultkikoto.hu/
+36306655989