February

28

Tokaj Y generáció - Online Kóstoló

Szervező: Borkollégium
#esemény

Borkollégium

2017. 02. 28. 18:00 - 2017. 02. 28. 21:30
Borkollégium
Budapest, Magyarország, Podmaniczky u. 31., I./7., 1067
Borvidék: Budapest
Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás

Leírás

Újdonság a Borkollégiumban: élő, online kóstolás!


Messze laksz Budapesttől? Nem érsz rá február 28-án? Nézd meg ONLINE a Tokaj Y Generáció mesterkurzust otthon és kóstolj velünk együtt, kényelmesen! (A közvetítés megállítható és visszajátszható, így akár későbbi időpontban is megtekinthető.)

Tovább olvasom

Programok részletei

*** A kóstolt tételekről sem kell lemondj!


Egy borkóstoló mit sem ér borok nélkül, ezért a tételeket házhozszállítjuk! A kóstolandó mintákat elegáns üvegfiolákba töltjük, ellenőrizhető, egyedi jelzéssel látjuk el, majd futárszolgálattal kiszállítjuk címedre a kurzus megkezdése előtt.


*** Hogyan őrzi meg a frissességét a bor?


Hogy elkerüljük az oxigénnel való érintkezést, a kiszerelés során végig inert gázokkal szorítjuk ki a levegőt és így a borok színét, zamatát és eltarthatóságát tönkretevő oxigént is. Természetesen az eredeti tartályból történő átmozgatás során is argon gázzal dolgozunk, s a lehető legkisebb túlnyomással nyomjuk ki a tartályból a bort.

*** Meddig jelentkezhetek? Mennyibe kerül?

A fiolák kiszállítása és palackozása miatt az élő közvetítésre 2017. február 21. éjfélig lehet jelentkezni. Az online kóstoló 12.500 Ft helyett, 9.500 Ft/fő áron vehető igénybe. Az ár tartalmazza mesterkurzus online megtekintését, az előadás során tesztelt borok palackozását és házhozszállítását 1 fő részére.

*** Mikor jutok hozzá a fiolákhoz?

A borminták palackozását 2017. február 22-én kezdjük. A csomagokat legkésőbb február 24-ig átadjuk a futárnak, 1 munkanapos kézbesítési határidővel. Így a bortételek már napokkal a mesterkurzus kezdete előtt megérkeznek otthonodba.

*** Miről szól a Tokaj Y generáció mesterkurzus?

„Y-generáció a borok körül? Biztos, hogy nem tévedtünk el? Bizony, ma már nem kell nagyítóval keresni szinte egyik borvidékünkön sem ennek a generációnak a tagjait. Elkötelezett, modern gondolkodású és céltudatos fiatalok ők. Összeköti őket a profizmus, az elkötelezettség és az egyediségre való törekvés. Fogadjuk őket nyitott fülekkel és ízlelőbimbókkal, a jóindulatú kívülállók objektivitásával.” – dr. Mészáros Gabriella

A 2016-ban alakult Tokaj Y egy öttagú borászcsapat. Közülük a legidősebb is alig múlt 30, mindannyian Tokaj-Hegyalján élnek és dolgoznak. Összeköti őket az azonos értékrend, a kulturális elkötelezettség, a komoly felelősségérzet is. És ami a legfontosabb: célok. A borkurzuson személyesen is találkozhatnak majd velük az érdeklődők.

A Tokaj Y csapata:
> Dávid Rémusz
> Homoky Dorka
> Kvaszinger Laci
> Varkoly Ádám
> Zsirai Kata

Borsor:

Budaházy-Fekete Kúria: Christmann Hárslevelű 2015 (félszáraz)
Budaházy-Fekete Kúria: 4:20 2015 (félédes)
Homoky Pincészet: Bártfai Furmint 2015
Homoky Pincészet: Hetény Furmint-Hárslevelű 2015
Kvaszinger Borászat: Hatalos Furmint 2015 (száraz)
Kvaszinger Borászat: Bűvös 2015 (édes)
Árpád-hegy Pincészet: Mézesmály Furmint 2015 (száraz)
Árpád-hegy Pincészet: Király Furmint 2015 (száraz)
Zsirai Pincészet: Betsek Furmint 2015 (száraz)
Zsirai Pincészet: Középhegy Furmint 2015 (száraz)

Jegyvásárlás részletei

Jelentkeznél? Kattints! 

http://www.borkollegium.hu/jelentkezes/2_3_14


Ha inkább személyesen vennél részt a Tokaj Y Generáció mesterkurzusán, kattints ide: http://www.borkollegium.hu/mesterkurzusok/tokaj-y-generacio

Elérhetőség

1067 Budapest Podmaniczky u. 31., I./7.
http://www.borkollegium.hu/
+36706221060