March

22

Kontrollált semmittevés művészete a borászatban – BIO a köbön a Steigler Pincészetnél

Szervező: Kóstolom Csapat
#esemény

Kóstolom Csapat

2022. 03. 22. 19:00 - 2023. 03. 22. 22:00
Kóstolom Borbár
Budapest, Magyarország, Káplár utca 19., 1024
Borvidék: Budapest
Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás

Leírás

A Steigler pincészet számunkra azért is egy nagyon erős hazai partner, mert elkötelezettek a magas minőség mellett mindezt úgy, hogy a természetesség jegyében készítik a boraikat. Ezért mondja viccesen, de amúgy teljesen komolyan Varga Tamás a főborász, hogy a „kontrollált semmitevés művészete” írja le leginkább a pincetevékenységüket. Míg a területeiken a szőlőművelés már 100%-ban BIO művelésben zajlik, a pincében is a minimális beavatkozás hívei. Boraik természetesek, izgalmasok és a kimagaslanak a hazai TOP bortermelők közül is. 

Tamás több osztrák nagynevű borászatnál is dolgozott, ahol olyan tapasztalatra tett szert, ami nagyon ritka a hazai szakmában. Domaine Wachaunál töltött ideje alatt mondhatni nyakik elmerült a Zöld veltelini világában, amit össze is kóstolunk a Steigler Veltelinikkel. Furmintjuk, Kékfrankosuk és Syrah boraik abszolút best-buy kategória, amit szintén kóstolhattok nálunk március 22-én.

Steigler Pince bemutatkozó:

Pincészetünk két karizmatikus, a természetesség-hagyományok-minőség hármasságát fő vezérlőelvnek tekintő ember, Lőrinczy Bálint tulajdonos és Varga Tamás borász vállán nyugszik. A Steigler Pince kiváló minőségű boraihoz, az alapanyagot, a saját 21 hektáros, organikus művelésű ültetvényein termeli meg. A szőlőbirtok a Soproni borvidék legjobb területein fekvő Steiger, Frettner és Spern Steiner dűlőkben helyezkedik el. Az ültetvények alapját a zöld veltelini, zweigelt, kékfrankos, pinot noir, merlot, cabernet sauvignon fajták adják, melyeket az újonnan telepített cabernet franc, syrah, és a „koronaékszer”, a furmint egészít ki. Izgalmas projektünk a furmint-telepítés, mivel ez a fajta volt a meghatározó a XX. század elejéig, a Soproni borvidéken. A Steigler Pince, Sopron poncichter negyedének szívében, a Balfi úton található, a belváros szélén. A valamennyi helyi jellegzetességet magán viselő pincerendszert évszázadokkal ezelőtt alakították ki, a lakóházak alatt. Ebből a korból maradt ránk a pince épülete, mely azonban magán viselte a különböző generációk keze nyomát. Jelentős helyreállítási munkákat követően, 2020-tól azonban újra szélesre tárta kapuit a vásárlók, borkostolók és érdeklődők előtt.

 

- BORSOR - 

Welcome – Pinot Noire Rosé Pet Nat 2022

1. BIO Klasszik Zöldveltelini 2022

2. Domaine Wachau Terassen Federspiel 2021

3. BIO Prémium Zöldveltelini 2021

4. BIO Furmint 2021

5. MAD-MOSER Furmint MM55 2021

6. BIO Prémium Kékfrankos 2020

7. BIO Prémium Syrah 2020

8. Premier - Malbec 2021

JEGYEK KORLÁTOZOTT SZÁMBAN KAPHATÓAK FEBRUÁR 25-IG 8.900,- / FEBRUÁR 26-UTÁN 9.900.- FORINTOS JEGYÁRON, AMELY TARTALMAZZA A KÓSTOLÓSORT ÉS A BORKORCSOLYÁT IS.

Tovább olvasom

Programok részletei

Infók: https://kostolomborkereskedes.hu/esemenyek/137/kontrollalt-semmitteves-muveszete-a-boraszatban-bio-a-kobon-a-steigler-pinceszetnel

Jegyvásárlás részletei

Jegyek: https://kostolomborkereskedes.hu/esemenyek/137/kontrollalt-semmitteves-muveszete-a-boraszatban-bio-a-kobon-a-steigler-pinceszetnel

Elérhetőség

1024 Budapest Káplár utca 19.
http://kostolom.hu/
+36303209535