March

10

FEKETE PINCE KÓSTOLÓ RIESZ GÁBORRAL, A PINCÉSZET TULAJDONOSÁVAL ÉS BORÁSZÁVAL

Szervező: 🤍 Fekete Pince Somló
#esemény

🤍 Fekete Pince Somló

2022. 03. 10. 19:00 - 2022. 03. 10. 22:00
Kóstolom Borbár
Budapest, Magyarország, Káplár utca, 19, 1024
Borvidék: Budapest
Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás

Leírás

Gyertek és töltsetek el egy estét Gáborral, a saját boraival, illetve néhány olyan meglepetés tétellel, amit Ő hoz el nekünk!
Gábor összeválogatott egy-két olyan bort, amiket mindenképpen szeretné, ha megkóstolnánk, vagy azért, mert ezek a tételek inspirálták őt, vagy mert valamiért nagy hatással voltak rá, vagy mert kedves barátaitól származnak!
 
- BORSOR -
Fekete Pince Tramini 2021
Fekete Pince Hárslevelű 2016
Fekete Pince Olaszrizling 2017
Fekete Pince Juhfark 2018
Fekete Pince Hárslevelű 2019
Csetvei Pincészet Olaszrizling "Kő" 2020
Csetvei Pincészet Juhfark 2019
Barcza Pincészet Kékfrankos 2019
- A Fekete pince sztori -
A Fekete Pince alapítója Fekete Béla bácsi a Somló hegy Nagy Öregje, aki a nyugdíjas éveinek közeledtén kezdte el a szőlőművelést és a borkészítést és alakította ki egyedi stílusát. Boraira a hozamkorlátozás mellett jellemző a hosszú érlelés, amit az átlagnál magasabb extrakt és alkohol kisér, így hozva egyensúlyt agazdag mineralitással, robosztus savszerkezettel rendelkező Somlaira.
Fekete Béla 80-as éveiben kezdte keresni a pince folytatásának jövőjét. A családon belül ezt nem találta meg, így a piacra vitte a pincét és a hozzá tartozó közel 3,5 hektáros termőterületet. 2014-ben 3 barát állt össze, hogy megőrizze a pince értékét és megvásárolták a Béla bácsitól. Az első pillanattól kezdve a már felépített történet folytatásán tevékenykedve kezdték fejleszteni a pincét. Az első 2015-ös évjárattal sikerült bemutatni, hogy a pince nem tért le az Alapító által lefektetett útról.
A sikeres indulást az egyik barát tragikus halála törte meg, de a hegy adottságaival és természettel való közös érték teremtés új erőre bíztatta az egyik tagot, Gábort, aki az örökösökkel és barátjával megegyezve belevágott az egyedüli folytatásba. Ma már Norbi (a pince szőlésze) és Gábor közösen munkálkodik a pince jelenén és jövőjén már közel 4,5 hektáron.
Mivel tradíció és a fenntarthatóság van a fókuszban előtt, így már 5 éve bio gazdaságként működik a pince. A pince által művelt főbb fajták a hárslevelű, juhfark, furmint, olaszrízling, chardonnay.
A termőhely adta értékek és a borvidékre jellemző nemes fehér fajták kifinomult eleganciája egymás mellett vannak jelen borokban, harmónikus, komplex egységet alkotnak mindig, akár egyik, akár másik válik egy pillanatra dominánsabbá.
 
- JEGYEK -

JEGYEK KORLÁTOZOTT SZÁMBAN KAPHATÓAK 8.900,- FORINTOS JEGYÁRON, AMELY TARTALMAZZA A KÓSTOLÓSORT ÉS A BORKORCSOLYÁT IS. 
Kevesebb jelenjen meg
 
>>> https://kostolomborbar.hu/termek/fekete-pince-somlo-and-friends
Tovább olvasom

Jegyvásárlás részletei

- JEGYEK -

JEGYEK KORLÁTOZOTT SZÁMBAN KAPHATÓAK 8.900,- FORINTOS JEGYÁRON, AMELY TARTALMAZZA A KÓSTOLÓSORT ÉS A BORKORCSOLYÁT IS. 
Kevesebb jelenjen meg
 
>>> https://kostolomborbar.hu/termek/fekete-pince-somlo-and-friends

Elérhetőség

1024 Budapest Káplár utca, 19
http://feketepincesomlo.wineshop.hu/
+36209155334