October

13

Borkurzus Szik Mátyással - Tokaj

Szervező: 🤍 Kóstolom WineBarBuda
#esemény

🤍 Kóstolom WineBarBuda

2020. 10. 13. 19:00 - 2020. 10. 13. 22:00
Kóstolom Borbár
Budapest, Magyarország, Káplár utca 19., 1024
Borvidék: Budapest
Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás

Leírás

Borkurzus eseménysorozatunk során 
Szik Mátyás Sommelier
, háromszoros magyar sommelier bajnokkal járjuk be a már ismert, illetve még kevésbé ismert borvidékeket. Minden egyes tétel, amit ezeken az estéken kóstolunk, az adott terület érdekességeiről, jellegzetességeiről mesél nekünk.
Matyi segítségével megtanulunk az orrunk után menni, képzeletben utazni, és egy illatból, kortyból borvidéket felismerni.
- SPECIAL GUEST: TOKAJ -
“Tokaj-hegyalja kétségkívül a világ legegyensúlyosabb és legelegánsabb édes borait adja, évszázadok óta. De mi a helyzet a trendekkel, egy ekkora hagyományokkal rendelkező borvidéken? Mi a helyzet a száraz borokkal egyáltalán, mint furmint vagy hárs’ netán zéta vagy kabar, mint titkos favorit? Ezekhez hasonlatos kérdéseket IS érintünk, miközben számos kiváló bort kóstolunk, pl. a 100 legjobb magyar bor listáján is helyet kapott SZM sommelier 5 puttonyos aszút.” - Szik Mátyás
Az Eperjes-Tokaji-hegység vulkanikus eredetű tömbjét délről a Bodrog folyó határolja és Tokajnál olvad egymásba a Tisza és a már említett Bodrog. A hegyek és a folyók által határolt déli lejtők adják a világhírű borokat.
A borvidék területe : 11149 Ha (ebből 9829 Ha I. osztályú)
A szőlővel betelepített terület : kb. 5500 Ha
A mikroklíma kialakulását a hegyek és a folyók által alkotott védettség segítette. Jellemző a meleg, napos nyár, a hosszú, száraz ősz. Az aszúsodáshoz elengedhetetlen nemespenész kialakulását az őszi páraképződés segíti, ami a terület szélvédettségének és a folyóknak együttesen köszönhető.
A talajra jellemző, hogy főként riolit, andezit és ezek tufáiból létrejött vulkáni takarón barna erdőtalaj alakult ki. A borvidék talajának döntő része erősen kötött agyag, sok helyen köves, nehezen művelhető. A tokaji Kopasz-hegy nyúlványain lösz található.
- BORSOR -
Pajzos Tokaj "T" Hárslevelű 2018
Holdvölgy Vision 2018
Erzsébet Pince Estate Furmint 2018
Béres Szőlőbirtok Naparany 2013
Gizella Pince Egytőről Furmint-Hárslevelű
SZMsommelier 5 puttonyos Tokaji Aszú
Holdvölgy Intuition Nr.4 Kabar
TR Művek Édes
 
- JEGYEK -
JEGYEK KORLÁTOZOTT SZÁMBAN KAPHATÓAK 9.900,- FORINTOS JEGYÁRON, AMELY TARTALMAZZA A KÓSTOLÓSORT ÉS A BORKORCSOLYÁT IS.
Tovább olvasom

Jegyvásárlás részletei

kostolomborbar.hu/termek/borkurzus-szikmatyassal-wachau

Elérhetőség

1024 Budapest Káplár utca 19.
http://kostolomborbar.hu/
+36309731042