September

23

Mádám VinCE vs Mösziő Terroir / Borpárbaj s02e04

Szervező: 🤍 Kóstolom WineBarBuda
#esemény

🤍 Kóstolom WineBarBuda

2020. 09. 23. 19:00 - 2020. 09. 23. 22:00
Kóstolom Borbár
Budapest, Magyarország, Káplár utca 19., 1024
Borvidék: Budapest
Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás

Leírás

A XIII. században járunk. A "Mitiszole" [az "e" néma] névre keresztelt 76 lelket számláló burgundiai településen, a falu legszegényebb csaladjában született francia legény csodás felemelkedéséről szól eme történet.

Úgy hírlik, hogy a francia király legnagyobb lányának, Mádám VinCEnek minden bor káposzta-szagú, ezért a király kihirdette, hogy aki képes olyan bort kóstoltatni vele, amelyet nem érez káposztásnak, az a király örökös pohárnoka lehet nagy összegű cafeteriával megfejelve. Azóta 1300-an próbálkoztak, de bordeaux-i házasításoktól, a burgundi Pinot Noirokig minden palackból csak a savanyú káposzta vagy a lilakáposzta érződött. Nem kell mondanom, hogy azok akik káposzta szagú bort hoztak örök szégyenben részesültek és ezt az érzést a király egy guillotine-nal "fejelte meg".

Azóta eltelt 14 év és a francia legényt, már Mösziö Terroirnak hívják a kis településen. Az elmúúlt 14 évet arra fordította, hogy két lábon bejárja a világot és összegyűjtse a bolgyó legjobb palackjait.

14 év után Szeptember 23-án a borok bemutatásra kerülnek a Kóstolom Borbárban.

Mi ez az egész???

A két résztvevő – "Mádám VinCE " " és “Mösziö Terroir" – 5-5 bort hoznak magukkal, amelyeket VAKON, 5 különböző kategóriában prezentálnak majd a nagyérdeműnek. Úgy, mint:

- Hétköznapi Fehér

- Nagy fehér

- Hétköznapi vörös

- Nagy vörös

- Jolly

A közönség összesen 10 válogatott tételt kóstolhat.

A kategóriák polci árait maximalizáltuk, hogy egyenlő feltételeket teremtsünk.

Játékmester: Humayer Dávid

Az eseményen résztvevők egy telefonos program segítségével anonim módon szavaznak minden egyes kategória után. Tehát 10 bor és 5 szavazás után alakul ki a végeredmény, melyet ti határoztok meg!

Emiatt kérünk benneteket, hozzátok el mobiltelefonjaitokat.

Mit kell tudni a harcosokról?

Mádám VinCE (Vancsik Ivett):

Nemzetközi borakadémikus (DipWSET). Magyaroszág vezető boros magazinjának, a VinCE Magazinnak a főszerkesztője. Előtte a két legnagyobb online boros portálnak, a boraszportal.hu-nak és a vinoport.hu-nak, valamint a Winelovers 100 éves magazinnak volt főszerkesztője.

“Hazai és nemzetközi környezetben, zsűritagként és baráti társaságban rendszeresen kóstol borokat. Sokszor kellett a szigorú, objektív bíráló szerepében lennie. De vajon melyek a személyes kedvencei és találkoznak-e ezek a borok a közönség ízlésével?"

Mösziö Terroir (Kató András):

Nemzetközi borakadémikus (DipWSET), 2006 óta a Mitiszol/Terroir Club vezetője, az organikus, biodinamikus és natúrborok hazai népszerűsítésének elkötelezett híve, borászati és bortanácsadó.

"Szerintem hatalmas meglepetéseket fog hozni. Meg fogja döbbenteni a közönséget, nem is egyszer. Kérdés, hogy a döbbenet elég lesz-e a győzelemhez." (Humayer Dávid)

Két különleges szereplője a hazai borvilágnak. Mindketten szakterületük csúcsán vannak. Megismételhetetlen esténk lesz.

Tovább olvasom

Jegyvásárlás részletei

https://kostolomborbar.hu/termek/madam-vince-vs-moszio-terroir-borparbaj-s02/?fbclid=IwAR1XBTUkZVV0Xq3_iy4yHeQiNp-Z9LO2RmFkrcyQNAMob3jmQCd1zZvxHY8

Elérhetőség

1024 Budapest Káplár utca 19.
http://kostolomborbar.hu/
+36309731042