August

12

Mrs Tokio vs Mr Felix / Borpárbaj s02e03

Szervező: 🤍 Kóstolom WineBarBuda
#esemény

🤍 Kóstolom WineBarBuda

2020. 08. 12. 19:00 - 2020. 08. 12. 22:00
Kóstolom Borbár
Budapest, Magyarország, Káplár utca 19., 1024
Borvidék: Budapest
Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás

Leírás

Mrs. TOKIO vs. Mr. Felix / Borpárbaj - II. évad 3. Negyeddöntő
2035-öt írunk és a globális felmelegedés miatt délre vándorló alaszkai misszionáriusok elfoglalták a fővárost. Minden vendéglátóipari egység csak alaszkai rajnai rizlingeket tarthat a borlapján. Az alaszkaiak csak azokat az éttermeket hagyják békén, akik a Nemzeti Alaszkai Borkombinát Szövetkezetének borait poharazzák.
2 étterem maradt Budapesten akik megtartották a hazai és nemzetközi borválasztékukat. A két helyen titokban brutál szakszerű edukáció is zajlik a világ borairól. Sok vágyakozó borkedvelő és néhány sommelier, akiknek régóta alaszkai borokat kell magukba önteniük, ezen a két helyen oázisra találnak.
Az elvakult bor-szerelmesek, akik az alaszkai terror alatt kockáztatják az életüket, hogy minőségi bort igyanak azok két helyre tudnak menni.
Budán Az I. kerületben a 
Felix Kitchen&Bar
 ad menedéket és alkalmanként svájci borokkal edukációt a borrajongóknak. A titkos órákért és a választékért Mr. Felix azaz Horváth Máté Sommelier felel.
A Duna túlsó partján pedig az V. kerületben találnak borvédő bástyát a borisszák a 
TOKIO
 étterem boros pincéjében, ahol Mrs. TOKIO azaz Mácsai Ilcsi Sommelier suttogva, de kitartóan prédikál az édes tokaji borok és az ázsiai konyha harmóniájáról.
Az alaszkaiak elfogták őket, és arra kényszerítették mindkettőjüket, hogy egy régen betiltott játékban a Borpárbajban mérkőzzenek meg egymás ellen.
Sokan már arra sem emlékeznek, hogy ők ketten férj és feleség, akik évtizedek óta nem látták egymást. Vajon maradt-e az alaszkaiakban könyörület amikor sok év után nyilvánosan nem alaszkai borok lesznek a reflektorfényben vagy az örökkévalóságig alaszkai borok ivására lesz ítélve a város?
Augusztus 12-én, este 7-kor a Kóstolom Borbárban kiderül.
Mi ez az egész?
A két résztvevő – "Mrs. TOKIO" és "Mr. Felix" – 5-5 bort hoznak magukkal, amelyeket VAKON, 5 különböző kategóriában prezentálnak majd a nagyérdeműnek. Úgy, mint:
- Hétköznapi Fehér
- Nagy fehér
- Hétköznapi vörös
- Nagy vörös
- Jolly
A közönség összesen 10 válogatott tételt kóstolhat.
A kategóriák polci árait maximalizáltuk, hogy egyenlő feltételeket teremtsünk.
Játékmester: Humayer Dávid
Az eseményen résztvevők egy telefonos program segítségével anonim módon szavaznak minden egyes kategória után. Tehát 10 bor és 5 szavazás után alakul ki a végeredmény, melyet ti határoztok meg!
Emiatt kérünk benneteket, hozzátok el mobiltelefonjaitokat.
Mit kell tudni a harcosokról?
Mrs. TOKIO (Mácsai Ilcsi):
Magyarország egyik TOP sommelierje. Dolgozott a Babelben, a Csalogány 26-ban, a ZONA-ban, az Arany Kaviárban és a Fire-ben. Most a 
TOKIO
 vezető sommelierje.
"Nem ismerem személyesen, de a telefonon keresztül egy nagyon pozitív kisugárzást éreztem megspékelve önbizalommal és asszertivitással. Várom, hogy megismerjem." (Humayer Dávid)
Mr. Felix (Horváth Máté):
Kétszeres magyar sommelier bajnok. A Sommelier VB 30. helyezettje. Korábban dolgozott a Fausto's-ban, a Pomodoroban és a MÁK-ban, mint Sommelier. Most a 
Felix Kitchen&Bar
 vezető Sommelierje.
"Sajnos őt sem ismerem személyesen, de a róla olvasott cikkek és mások empirikus tapasztalatai alapján egy vérprofi, őszinte, karakteres embert fogok megismerni. Várom nagyon." (Humayer Dávid)
Eszméletlenül profi párbaj várható, ahol Magyarország két TOP TOP TOP Sommelierje mindent meg fog tenni, hogy az összes kategóriában a legizgalmasabb borokat hozza el. Kíváncsi vagyok mi fog ebből kisülni..
Tovább olvasom

Elérhetőség

1024 Budapest Káplár utca 19.
http://kostolomborbar.hu/
+36309731042