April

1

ELMARAD!Pezsgőpárbaj - Drinkin' Daddy vs. Bubble Trouble

Szervező: 🤍 Kóstolom WineBarBuda
#esemény

🤍 Kóstolom WineBarBuda

2020. 04. 01. 19:00 - 2020. 04. 01. 22:00
Kóstolom Borbár
Budapest, Magyarország, Káplár utca 19., 1024
Borvidék: Budapest
Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás

Leírás

Pezsgőpárbaj a.k.a. Special Edition Borpárbaj

Drinkin’ Daddy vs. Bubble Trouble – Pezsgőpárbaj – Special Edition Borpárbaj

Egy párhuzamos univerzumban, a pezsgőkészítő régiók már önálló autonómiát harcoltak ki maguknak saját országaikban, majd azonnal súlyos fegyverkezésbe kezdtek.
Drinkin’ Daddy és Bubble Trouble 10 éve emigráltak az etyeki Dukátusból a champagne-i Birodalomba ahol túlélésükhöz szükséges aranyat a champagne-i kormány által támogatott halálig tartó pezsgőpárbajokból szerzik.

A két emigráns már számos spanyol cava banditát, olasz prossecco maffiozót és őslakos champagne lovagot a bubipurgatóriumba küldött, aminek híre a Birodalom vezetéséhez is eljutott.

A nép viszont dühös és fél, emiatt azt követelte Champagne Uralkodójától, hogy kapja el a két hongrois-t és az arénában (l’arène des bulles) eressze őket egymásnak… az uralkodó kiszolgálta népét, és megrendezte az évtized leszámolását…

Az aréna bejáratánál a francia Duncan MacLeod egy idézete áll: « il ne peut y avoir qu’un seul » – amit Bubble Trouble le is fordít Drinkin’ Daddynek:
„Zsoltikám… csak 1 maradhat…”

Mi ez az egész???
A két résztvevő – “Drinkin’ Daddy” és “Bubble Trouble” – 5-5 pezsgőt hoznak magukkal, amelyeket VAKON, 5 különböző kategóriában prezentálnak majd a nagyérdeműnek. Úgy, mint:

- Hétköznapi magyar pezsgő (Max. 6 000 Ft a polcon)
- Nagy magyar pezsgő (Max. 10 000 Ft)
- Hétköznapi külföldi pezsgő (Max. 8 000 Ft)
- Nagy külföldi pezsgő (Max. 16 000 Ft)
- JOLLY pezsgő (Max. 24 000 Ft)

A közönség összesen 10 válogatott pezsgőt kóstolhat.

A kategóriák polci árait maximalizáltuk, hogy egyenlő feltételeket teremtsünk.

Játékmester: Humayer Dávid

Az eseményen résztvevők egy telefonos program segítségével anonim módon szavaznak minden egyes kategória után. Tehát 10 bor és 5 szavazás után alakul ki a végeredmény, melyet ti határoztok meg!
Emiatt kérünk benneteket, hozzátok el mobiltelefonjaitokat.

Mit kell tudni a harcosokról?

Drinkin’ Daddy (Pintér Zsolt):

Pintér Zsani keménykezű bátyja. A Kóstolom Bormarketing cég és Kóstolom Borbár alapítója, társtulajdonosa. A csopaki Márga Étterem volt jobb- és balkeze. Pintér Zsani testvére. A Homola Pincészet volt birtokigazgatója. Pintér Zsani védelmező bátyja.

„Nagyon sok emberrel nagyon sok mindent kóstolt. Rendezvényről rendezvényre, borvidékről borvidékre jár. Hívhatnánk Mr. Kóstolomnak is. Nagyon szereti a pezsgőket. Sokat meg tud inni belőle. Sokak szerint azért lett bormarketinges, hogy lelkiismeretfurdalás nélkül bubizhasson. Vajon a többéves töménytelen pezsgőfogyasztás mellett a győzelemhez vezető tudást is ̶l̶e̶h̶ú̶z̶t̶a̶ behúzta?” (Humayer Dávid)

Bubble Trouble (Hegyi Gábor):

Majdnem Nemzetközi Borakadémikus. ELTE-n végzett borkereskedő, szabadúszó író, interdiszciplináris kritikus. Az egykor csillogó Párizsi Nagyáruházban lévő ma már bezárt Alexandra Könyvesház borboltjának volt vezetője. A Kóstolom Borbár borbeszerzője, pezsgőspecialistája és annak készletének speciálisan sokat fogyasztója.

„Egy csupaszív ember, az egyetlen igazi úriember a borbárban, aki a 19. századi normákat és protokollt minden nap lelkiismeretesen betartja. Ha a Kóstolom Borbár egy kis sziget Budán, akkor az ő személye egy sziget a szigetben. Majdnem minden mozdulata elegáns és minden mondata irodalmi. Nem véletlenül járnak a Kóstolomba több tucatnyian csak az őbelőle párolgó és annak lecsapódásából keletkezett oázis miatt.” (Humayer Dávid)

Durran vagy szisszen? Április 1-jén kiderül.

Tovább olvasom

Elérhetőség

1024 Budapest Káplár utca 19.
http://kostolomborbar.hu/
+36309731042