November

20

Mr. Furmint vs Dr. Fiáth - Első Borpárbaj Elődöntő

Szervező: 🤍 Kóstolom WineBarBuda
#esemény

🤍 Kóstolom WineBarBuda

2019. 11. 20. 19:00 - 2019. 11. 20. 22:00
Kóstolom Borbár
Budapest, Magyarország, Káplár utca 19., 1024
Borvidék: Budapest
Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás

Leírás

Mr. Furmint vs. Dr. Fiáth - I. Borpárbaj Elődöntő

A Borpárbaj I. Elődöntőjében két olyan győztes gladiátor találkozik, akik a negyeddöntőben a magyar borélet két nagy karakterét búcsúztatták (Takács Alexandrosz, Nagy Sebestyén). A megnagyobbított arénában a legyőzött oroszlánokon átlépve ugrik majd egymásnak a két nagyágyú Dr. Fiáth (Attila Fiath) és Mr.
Furmint (Dániel Kézdy)

---------------------------------------------------------------

A Colosseumban a falnál Dr. Fiáth bal kezében egy félbetört champagne palackot szorongat miközben az őrjöngő plebs a lelátóról üvölti: „Fiáth te áruló! Hogy mertél csak külföldi bort hozni a negyeddöntőben?”

Az aréna másik végében Mr. Furmint a görög oroszlán vérét törli le szigonyáról, majd lassan felnéz a sisakja alól… az oroszlánbarát tömeg dühöngve ordítja a "szommcsiverő" gladiátornak: „Hogy nem voltál képes egyetlen egy Furmintot sem hozni a negyeddöntőben, te???!!”

Mi ez az egész???
A két résztvevő – ”Dr. Fiáth" és " Mr. Furmint" – 5-5 bort hoznak magukkal, amelyeket VAKON, 5 különböző kategóriában prezentálnak majd a nagyérdeműnek. Úgy, mint:

- Hétköznapi fehér
- Nagy fehér
- Hétköznapi vörös
- Nagy vörös
- Jolly

A közönség összesen 10 válogatott tételt kóstolhat.

A kategóriák polci árait maximalizáltuk, hogy egyenlő feltételeket teremtsünk.

Játékmester: David Humayer

Az eseményen résztvevők egy telefonos program segítségével (vagy papíron) anonim módon szavaznak minden egyes kategória után. Tehát 10 bor és 5 szavazás után alakul ki a végeredmény, melyet ti határoztok meg!
Emiatt kérünk benneteket, hozzátok el mobiltelefonjaitokat.

Mit kell tudni a harcosokról?

Kézdy Dániel A Furmint Február a Furmintdayés a Vinoport Online Bormagazin alapítója. Juve szurkoló.

"Hihetetlen milyen edzésmunkája van. Eljött Sir „The Crazy” Anthony és The Gentleman harcát megnézni, bizonyára azért, hogy a döntőben lévő potenciális ellenfelét elemezze. Úgy gondolom nem foglalkozik ellenfele stílusával és csak a saját filozófiáját követi a felkészüléskor." (Humayer Dávid)

Dr. Fiáth Attila:
A legnehezebben elérhető borszakmai titulus a "Master of Wine" üldözője, a Borpiramis prédikátora, a balatoni és pannonhalmi borvidék stílusformálója, a Corvinus Egyetem oktatója.

"A Pénzügyi Elemzés és Csődelőrejelzés mesterszakos tantárgyam oktatója és szakdolgozat vezetőm" (Humayer Dávid)

"Elképesztő, hogy nagy önbizalmához milyen minőségű fegyelem párosult a felkészülési időszakban. A Negyeddöntőben a Jolly kategóriában egy Champagne-nyal kikapott Mr. BorJour szardíniai vörösborától... ez bizonyára lelki sérülést okozott neki amiből profi versenyszellemének köszönhetően biztosra veszem, hogy már napokon belül felépült.Az elődöntő tekintetében elképzelni sem tudom, milyen sorral fog előrukkolni.”(Humayer Dávid)

Ami biztos, hogy óriási kóstoló-csata után Cézár az egyik gladiátornak kegyelmet ad, a másik pedig az oroszlánok tetemei mellett végzi.

Tovább olvasom

Elérhetőség

1024 Budapest Káplár utca 19.
http://kostolomborbar.hu/
+36309731042