2019. 09. 25. 19:00 - 2019. 09. 25. 23:00 |
||
Kárpátia Étterem és Söröző |
||
Budapest, Magyarország, Ferenciek tere 7-8., 1053 |
||
Borvidék: Budapest |
||
Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
Kedves Vendégünk!
Következő borvacsoránkon - melyet most is a Prestige Reserve Clubbal közösen szervezünk – a Holdvölgy Borászat borait mutatjuk be.
A Holdvölgy Borászat a világhírű Tokaji borvidék szívében, Európa mértani közepétől néhány kilométerre, Mádon, 26 hektáron és 7 különböző dűlő 22 parcelláján terül el.
Az érlelő pince összesen 1,8 km hosszú járataival a környék egyik legrégebbi és leghosszabb pincerendszere, amelynek egyes részeit már a XV. században elkezdték megépíteni.
A borász Gincsai Tamás, az idősebb évjáratok pedig Berecz Stéphanie keze munkáját dicsérik. Pár év alatt a borvidék egyik meghatározó pincészetévé váltak.
2019-ben a londoni Decanter World Wine Awardson, a világ legmagasabb presztízsű borversenyén platina érmes lett a HOLDVÖLGY Culture 2012-es évjáratú 6 puttonyos aszúja,
a Vision 2017-es évjárata pedig aranyérmes minősítést kapott.
Izsák Zoltán konyhafőnökünk és csapata, ismét egy különleges, borok inspirálta, ínyenc ételsort kreált.
Időpont: 2019. szeptember 25. szerda, 19.00 órai kezdettel
Aperitif
Hold and Hollo 2018 (fehér gyöngyözőbor)
Gyömbéres sajttorta körtével
Hideg előétel
Abált csülök marinált bébi zöldségekkel
Vision – Tokaji Dry Selection 2017
Leves
Homár bisque kenyér chipsszel
Vision – Tokaji Dry Selection 2014
Meleg előétel
Szürkeharcsa csomboros káposztával sütve
Expression – Tokaji Hárslevelű 2017 Becsek
Főétel
Resztelt libamáj rozmaringos burgonyafánkkal
Tokaji Zéta Szamorodni 2018
Desszert
Narancsos palacsintakorong maracujával
Signature 2007
Az étrend ára borokkal és felszolgálási díjjal együtt 13.900,- Ft személyenként.
Asztalfoglalás:
Telefon: 317-3596
E-mail: restaurant@karpatia.hu
www.karpatia.hu