September

25

The Gentleman vs Sir "The Crazy" Anthony - IV. Borpárbaj

Szervező: 🤍 Kóstolom WineBarBuda
#esemény

🤍 Kóstolom WineBarBuda

2019. 09. 25. 19:00 - 2019. 09. 25. 22:00
Kóstolom Borbár
Budapest, Magyarország, Káplár utca 19., 1024
Borvidék: Budapest
Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás

Leírás

The Gentleman vs Sir "The Crazy" Anthony - IV. Borpárbaj Negyeddöntő

A IV. Borpárbajon az "Örökös Sommelierek Harcában" a piros sarokban már a páston dinamikusan guggolgatva készül a kitörésre, az utolsó ember aki háromszor megnyerte a Magyar Sommelier Bajnokságot, a higgadt Szik Mátyás alias "The Gentleman".

A kék sarokban lassú mozdulatokkal élezi szablyáját Magyarország első Örökös Sommelier Bajnoka, a Gundel Restaurant volt Sommelier-je, a Pinceáron Borkereskedés alapító-tulajdonosa, az első magyar ember aki háromszor megnyerte a Magyar Sommelier Bajnokságot, a legálisan manipulált borok üldözője, a kézműves borok mecénása, Kovács Antal alias Sir "The Crazy" Anthony.

Jegyek már elérhetőek ide kattintva:
https://kostolom-muhely.hu/termek/kostolom-borbar-orokos-sommelierek-harca/

Mi ez az egész???
A két résztvevő – "The Gentleman" és " Sir "The Crazy" Anthony" – 5-5 bort hoznak magukkal, amelyeket VAKON, 5 különböző kategóriában prezentálnak majd a nagyérdeműnek. Úgy, mint:

- Hétköznapi fehér
- Nagy fehér
- Hétköznapi vörös
- Nagy vörös
- Jolly

A közönség összesen 10 válogatott tételt kóstolhat.

A kategóriák polci árait maximalizáltuk, hogy egyenlő feltételeket teremtsünk.

Játékmester: David Humayer

Az eseményen résztvevők egy telefonos program segítségével (vagy papíron) anonim módon szavaznak minden egyes kategória után. Tehát 10 bor és 5 szavazás után alakul ki a végeredmény, melyet ti határoztok meg!
Emiatt kérünk benneteket, hozzátok el mobiltelefonjaitokat.

Mit kell tudni a harcosokról?

Szik Mátyás:
A Magyar Országos Sommelier Bajnokság győztese 2014, 2015 és 2016-ban. Ugyanezekben az években (2014,2015,2016) a Magyar Sommelier Bajnokság aranyérmese. IV. helyezett a 2017-es Best Young Sommelier of the World, nemzetközi Sommelier versenyen.
A Veritas Borkereskedés borboltjainak társtulajdonosa. A Four Seasons Hotels and Resorts volt vezető sommelier-e és a dolgozott a Prime Steakhouse sommelierként is.

"Nem ismerem mélyen őt. Az eddig beszélgetéseink alapján azt gondolom, hogy nagyon higgadtan, finoman, kedvesen beszélő emberről van szó, aki kigondolt, átgondolt, precíz taktikával fog érkezni. A keze biztosan nem remeg majd meg a döntő pillanatban." (Humayer Dávid)

Kovács Antal:
Akkor lett először a Magyar Országos Sommelier Bajnokság győztese amikor megszülettem (1994). Aztán még kétszer megnyerte (1995, 1997) és így Örökös Sommelier bajnok lett. A Gundel Étterem volt sommelier-e, majd a Zwack Izabella Borkereskedés vezető sommelier-e lett. A "Pár kérdés a borról" c. könyv írója. Jelenleg a Pinceáron Borkereskedés szakmai vezetője, alapító-tulajdonosa.

"Őt sem ismerem annyira, mint amennyire szeretném. Brutál őszinte, és az abszurd-humor őrült királya, A technológiai borok ellenharcosa, a szteroidozott borok főellensége. Kézműves, természetes, alacsony kénnel szeretné földre teperni a trónkövetelő "The Gentleman"-t. " (Humayer Dávid)

Óriási csata várható, ahol a mobiltelefonomon előre be lesz írva a 104-es segélyhívó szám."

Tovább olvasom

Elérhetőség

1024 Budapest Káplár utca 19.
http://kostolomborbar.hu/
+36309731042