July

27

PH-Érték borsziget

Szervező: PH-Érték: Borászok a pannonhalmi borvidékért
#esemény

PH-Érték: Borászok a pannonhalmi borvidékért

2018. 07. 27. 18:00 - 2018. 07. 29. 22:00
Városi strand
Győr, Magyarország, Liszt Ferenc u. 20., 9022
Borvidék: Pannonhalma
Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás

Leírás

MI LESZ A SZIGETEN?//
BOR/KULTÚRA, BORKULTÚRA

A PH-Érték összefogást alapító hat borászat (Cseri Pincészet, Hangyál Pince, Herold Pince, Pannonhalmi Apátsági Pincészet, Pécsinger Szőlőbirtok, Tar Pincészet) most először lép fel együtt ilyen exponált környezetben és egységes arculattal.

A PH-Érték közös koncepció alapján elkészített borával a 31! fesztiválon, a PH-Érték Borszigeten találkozhat majd először a szakma és a nagyközönség.

Program

Péntek (2018. július 27.)

18.00                      Kapunyitás – Sajtó érkezése

18:00-18.30            Joe Fritz Trió koncertje (I. blokk)

18:30-18:50            PH-Érték sajtótájékoztató:
                               Radnóti Ákos, Győr város alpolgármesterének köszöntője
                               Beszédek (Illés Tamás, Csonka Imre, Hangyál Balázs)
                               PH-Érték új közösségi bormárka bemutatása
                               Kóstoltatás

18.50-20.00            Joe Fritz Trió koncertje (II. blokk)

20.30-22.00            WenkFUNKover koncertje

22:00-02:00            PH-Érték by night – „WINE, míg felkel majd a nap”

02.00                      Zárás

 

Szombat (2018. július 28.)

15.00-18.00            DJ Prof.I.T. – Funk, soul, R&B, hip-hop, acid jazz kizárólag bakelitről

18:30-19:30            Hajós András zenés magánszáma

23:00-02:00            PH-Érték by night – „WINE, míg felkel majd a nap”

02.00                      Zárás

 

Vasárnap (2018. július 29.)

16:30-18:00            Winand Gábor szólókoncertje

18.30-20.00            Kozma Orsi Quartet koncertje – Prints of 10 Years

22.00                      Zárás

 

 

Tovább olvasom

Programok részletei

Joe Fritz Trio

A 2011-ben a világ 30 legjobbjába beválasztott, valamint a magyar közönség és kritikusok által 5 éve "az év klarinétosa " címmel kitüntetett Joe Fritz valódi sztárszólistákból összeállított együttessel érkezik a PH-Érték Borszigetre. Az "év gitárosa " címet birtokló Gyárfás István és a volt Showder Band illetve a Group’n’Swing nagybőgőseként közismertté vált Molnár Péter ezúttal is garantálják a forró swing-hangulatot, amelynek varázsában a lábak nem maradhatnak egy helyben.

Joe Fritz – klarinét

Gyárfás István – gitár

Molnár Péter – nagybőgő

 

A Joe Fritz Trio a 31! fesztivál keretében július 27-én, pénteken 18:00 órakor lép fel a PH-Érték Borszigeten.

WENK FUNKover

A WENK zenekar alapítása 2010-re tehető. A tagok már ennél korábban is muzsikáltak együtt más-más formációkban, leginkább party-zenekarokban, amikor felmerült a kérdés: miért is csinálják ugyanazt, mint más feldolgozó zenekarok, avagy miért ne csinálják egy kicsit másként?

Kihasználva Németh Gergely billentyűs kiapadhatatlan ötletáradatát és igazodva a közönség igényeihez, létrehozták a saját maguk hangzását feldolgozásokon keresztül. A cél az volt, hogy egy olyan középutat találjanak, amely a könnyedebb műfaj követői számára befogadható, ugyanakkor a jazzkedvelő közönség is megtalálja benne a hangszeres virtuozitást: a popzenét jazzesítik, a jazzt poposítják, ez pedig félúton találkozik a Wenk-hangzásban.

Fellépéseik az elmúlt években mind formában, mind helyszínben nagyon színesek voltak a kis kluboktól kezdve a városi borfesztiválok koncertszínpadáig. Akár múzeumban, koktélbárban, élőzenés klubban vagy szabadtéri színpadon zenélnek, a közönség jellemzően a koncert végére táncra perdül, és egy emberként énekli a "Hamvadó cigarettavég" rég elfeledett sorait a funky-lüktetésre.

Erdélyi Viktor – ének

Németh Gergely – billentyűs hangszerek

Baczoni Gergely – basszusgitár

Valastyán Tamás – dobok

 

A WENK FUNKover a 31! fesztivál keretében július 27-én, pénteken 20:30 órakor lép fel a PH-Érték Borszigeten.

DJ Prof.I.T.

DJ Prof.I.T. – a név mögött a Pannonhalmi Apátsági Pincészet marketing- és kereskedelmi vezetője, Illés Tamás áll, akit borhoz és zenéhez egyaránt elhivatottság és szenvedély egyszerre köt.

A klasszikus zenei tanulmányoktól indulva a modern elektronikus zenei stílusirányzatokig bezárólag nagyon széles pályán mozog érdeklődése.

Szűkebb körökben, zárt baráti társaságok felkérésére, alkalmi rendezvényeken, továbbá kávézókban és borbárokban jellemző fellépésein az elmúlt évtizedekben jelen volt már a house mindennemű irányzata, mégis a fekete zenék azok, amelyeket a legszívesebben játszik s a hallgatóság is a legnagyobb elismeréssel fogad.

A funky, soul, R&B, hip hop, rap és acid jazz klasszikusait továbbra is kizárólag sercegő fekete bakelitlemezeken pörgeti, amelyek a leghitelesebben közvetítik az időtálló zenék sajátos hangzását és hamisítatlan hangulatát.

 

DJ Prof.I.T. a 31! fesztivál keretében július 28-án, szombaton 15:00 órakor lép fel a PH-Érték Borszigeten.

Hajós András

Hajós András 1969. május 3-án született Budapesten. Zenész, énekes, dalszerző, humorista. A budapesti Madách Imre Gimnáziumban érettségizett 1987-ben, utána többször a jogi karra felvételizett, eredménytelenül. Nem akart azonban diploma nélkül maradva "szégyent hozni" agykutató édesapjára, ezért beiratkozott az ELTE szociológia karára és ott 1998-ban szerzett diplomát. Ezután számos munkát kipróbált: volt pincér, menedzser, sajtós a városházán, ugyanis televíziós és zenészi karrierje előtt évekig a Főpolgármesteri Hivatal sajtóügyosztályán dolgozott, egy időben ő írta Demszky Gábor beszédeit is. 1993-ban jazz-zenekart alapított és 2003 óta kereskedelmi televíziós csatornáknak dolgozik.

1993-ban hívta életre az Emil.RuleZ zenekart, ami fanyar humora miatt bizonyos körökben kultikus jelentőségre tett szert. Az Emil.RuleZnek eddig négy lemeze jelent meg.

A 2002-ben készült "Kelj fel, komám, ne aludjál” című filmmel indult el a filmes világban. Azóta szerepelt a "Boldog születésnapot!" (2003), "Magyar vándor" (2004), "Zsiguli" (2004), "Szűzijáték" (2006) című filmekben. 2007-ben a "Megy a gőzös" című Koltai-komédiában pedig a Hiszékeny vakot alakította.

Saját talkshow-ját 2003 tavaszától indította el "Magánszám" címmel, amelyet először a TV2-n sugároztak, majd kis szünet után a Viasat 3-on láthatta a nézőközönség "Késő este Hajós Andrással" címmel. A műsor megszűnése után 2007 és 2013 között szerepelt az RTL Klub "Heti Hetes" című műsorában. 2005-ben ő vezette a "Benne leszek a tévében" című műsort, amelyből kilenc adást láthattak a nézők. Zsűritag volt az RTL Klub "Csillag születik" megnevezésű tehetségkutató műsorában és a TV2 "Ének iskolája", valamint "Sztárban sztár" című műsoraiban. Szerepelt továbbá az RTL Klub "Gyertek át szombat este! " című műsorában, valamint saját műsorral rendelkezik a Comedy Central csatornán.

 

Hajós András zenés magánszáma a 31! fesztivál keretében július 28-án, szombaton 18:30 órakor kerül megrendezésre a PH-Érték Borszigeten.

Winand Gábor

Útkeresése éveiben Winand Gábor előbb az operához vonzódott, de ez irányú tanulmányokra nem adódott lehetősége, így valójában csak 1983-tól – a Zeneakadémia Jazz Tanszakán megkezdett énektanulmányaitól – vált egyértelművé, hogy a jazz az igazi műfaja. S bár korábban klarinétozni is tanult illetve emellett szaxofonon és fuvolán is olyan szinten játszik, hogy hangszeres zenészként is számon tartják kollégái, Winand Gábor mindenekelőtt jazzénekes. Pontosabban: a kortárs jazz első számú énekese Európában.

2001-ben a Magyar Rádió énekes tehetségkutató versenyén zsűritagként működött közre, és fellépett a gálakoncerten. Ezután a zsűri elnöke, Al Jarreau nagy elragadtatással nyilatkozott róla, és saját koncertjén is színpadra invitálta. Gyakran szerepel hangszeres és énekes minőségben felesége, a kubai énekesnő, Elsa Valle együttesében. Saját kvartettjében Rozsnyói Péter zongorázik, Orbán György bőgőzik és Dés András ütőhangszereken játszik. Újabban duó formációban is koncertezik Oláh Kálmánnal.

Első szólólemeze, a "Corners Of My Mind" 2002-ben a legfontosabb francia jazzmagazin, a Jazzman "Choc de l'année" díját nyerte el az év egyik legkiemelkedőbb lemezeként. A további, BMC kiadónál megjelent lemezei is mind jelentős nemzetközi sikert értek el: "Agent Spirituel" (2003), "Different Garden" (2004), "Opera Budapest" (2006), "Fabulas" (2009). Saját repertoárjával az elmúlt években számos külföldi meghívást kapott, így például a Jazz Festival de Souillac, a Jazz Festival de Tours, a Crest Jazz Vocal, a Mitteleuropa Jazz Festival Schiltingheim, a kubai Iberoamericana koncertjeire, valamint Párizs, Valenciennes, Barcelona, Drezda és más városok klubjaiba. Zenetanári munkájával párhuzamosan rendszeresen tart továbbképzéseket és workshopokat, többek között a szombathelyi Lamantin Jazz Fesztivál vagy a Nemzetközi Prágai Jazz Workshop keretében.

 

Winand Gábor szólókoncertje a 31! fesztivál keretében július 29-én, vasárnap 16:30 órakor kerül megrendezésre a PH-Érték Borszigeten.

Kozma Orsi Quartet – Prints of 10 Years

A három stúdiólemezzel ("Hide And Seek", "Embrace", "Soulprints"), több díjjal, rengeteg itthoni és külföldi fellépéssel bíró Kozma Orsi Quartet idén ünnepli 10. születésnapját. E jubileumot a zenekar egy "Prints Of 10 Years", avagy " Tíz év lenyomatai" címmel fémjelzett különleges "Best Of" koncerttel ünnepli, amelyben válogatást kapunk teljes repertoárjuk legjobb szerzeményeiből illetve kedvenc feldolgozásaikból (Sting, Viktoria Tolstoy, LGT), de a jeles alkalomra születtek új dalok is, amelyek ezen az estén debütálnak a közönség előtt.

Kozma Orsi megnyerő színpadi jelenléte, kristálytiszta énekhangja, Cseke Gábor zongoraművész, a zenekar egyik zeneszerzőjének érzékeny, virtuóz játéka, Hárs Viktor basszusgitáros, zeneszerző, szövegíró markáns, színes jelenléte és Pusztai Csaba dobos játékos, pontos kísérete eggyé forrva nyújt izgalmas élményt a vokális jazz kedvelőinek.

Kozma Orsi – ének

Cseke Gábor – billentyűs hangszerek

Hárs Viktor – basszusgitár

Pusztai Csaba – dobok

 

A Kozma Orsi Quartet a 31! fesztivál keretében július 29-én, vasárnap 18:30 órakor lép fel a PH-Érték Borszigeten.

Elérhetőség

9022 Győr Liszt Ferenc u. 20.
www.ph-ertek.hu
0696311316