2018. 03. 03. 18:00 - 2018. 03. 03. 21:00 |
||
BL YachtClub & Apartments |
||
Balatonlelle, Magyarország, Köztársaság út 36-38., 8638 |
||
Borvidék: Balatonboglár |
||
Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
BorDuo sorozatunk első állomásán északról vendégünk Győző Dobosi aDobosi Pincészet és Vendégháztól, délről Péter Baranyai a Garamvári Szőlőbirtokról. A kíváló borokhoz séfünk különleges menüvel készül.
Menü
Vendégváró - Chiamagos-túrós pogácsa
Előétel - Kacsamáj creme brulee zölddió fagylalttal és brióssal
Leves - Őrségi tökkrémleves tökmagmorzsás csirkegombóccal
Melegelőétel - Balatoni fogasfilé bőrén sütve aszaltparadicsomos búzával és parmezánnal
Főétel - Szarvasgerinc csipkebogyó jus, pasztinákkal és magvas nudlival
Desszert - Lúdlábtorta amaréna meggyel
Dobosi borok:
Friss olasz rizling '17
Kf. rosé '17
BalatonBor jelölt 17'
Hegybor olasz '16
Syrah-merlot '15
Tramini -Sárgamuskotály '15
Garamvári borok / pezsgők:
Optimum Brut 2013 pezsgő
Lellei rose 2017 (Syrah, Cab. sauv, Cab. franc, Merlot)
BalatonBor jelölt 2017
Délidőlő Chardonnay 2015
Syrah 2012
Rose Brut 2008 pezsgő
A fenti menü ára 12 000 Ft / fő
Asztalfoglalás és bővebb információ: info@blyc.hu
Következő állomás április 7. Felkészül: Bence Laposa (Laposa Birtok) ésFerenc Aurél Bujdosó (Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet)