April

21

Boristavasz 2018 / Sétáló borkóstoló

Szervező: Borista kóstolóműhely és delikát
#esemény

Borista kóstolóműhely és delikát

2018. 04. 21. 17:30 - 2018. 04. 21. 19:00
NEO Étterem és Kávézó
Sárvár, Magyarország, Sylveszter János u. 11., 9600
Borvidék: Ismeretlen
Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás

Leírás

2018 tavaszán egy régóta tervezett kóstolót valósítunk meg. Április 21. lesz az a csodálatos tavaszi nap, amikor borászatok kínálják boraikat, lesz gasztronómia és egy órára szakmázhatunk, összekóstolhatunk majd a „636 workshop” keretében. Lukácsházától és Kőszegtől a Ság-hegyen át Tokajig kóstolunk, vagy épp azon is túl, akár Champagne-ig.

 

A megye első „ekkora” méretű beltéri boros sétálókóstolóját szervezi Sárváron a Borista kóstolóműhely és delikát, valamint a helyszínt biztosító Neo Étterem és Kávézó. Több, mint 20 borászat közel 80 bora mustrálható, Vas megyétől Tokajon át Franciaországig kóstolhatók borok, amelyeket a részt vevő borászatok, képviselőik kínálnak.

 

Természetesen Vas megye kiemelt szerepet kap a rendezvényen. A megyéhez tartozó mindhárom borvidéki szegletből érkeznek termelők, így a Nagy-Somlói borvidékhez tartozó Ság-hegyről, a Soproni borvidékhez kötődő Kőszegről, Cákról, Lukácsházáról és a Zalai borvidék megyehatárhoz közeli településéről, Bérbaltavárról. 

 

A Borista kóstolóműhely és delikát célja szakmai oldalról bemutatni olyan termelők, összefogások és közösségek borait, amelyek ma előretekintenek, megbízhatóak, és az adott termőhelyi sajátosságokat vonultatják fel fajta és hagyomány tekintetében, így a ’Kőszegi borászok’ összefogása is bővebb formában újra jelen lesz Sárváron. A hazai paletta mellett természetes módon poharakba kerülhetnek külföldi termelők borai, valamint a hagyomány tisztelete oldalán tradicionális francia pezsgő, a champagne is kóstolható.

 

 

Tovább olvasom

Programok részletei

KÍSÉRŐ PROGRAM: "636 workshop” 

Hazánkban van néhány olyan kárpát-medencei szőlőfajta, amely elkészíthető több stílusban. Ezt a „többszínűséget” mutatja be a három előadó. 

 

Tematika: 6 bor. 3 fajta. 6 fogás. Borok: Olaszrizling. Furmint. Kékfrankos.

3 fajta 6 bora, azaz 6 stílusa 6 apró fogás kíséretében. Bemutatunk egy-egy könnyedebb, vagy épp dűlőválogatott tételt is, de a kissé fajsúlyosabb, válogatott alapanyagokból készített borok is az apró fogások mellé kerülnek. 

Előadók: 

Dénes Tibor – borász, Dénes Hegybirtok

Toldi József – kreatív chef , Neo Étterem és Kávézó 

Wawrzsák László – borbíráló, Borista kóstolóműhely és delikát

A „636 workshopon” előzetesen megváltott belépőjeggyel lehetséges a részvétel! Jegyelővétel 2018. április 20-ig lehetséges.

Helyszín: Viktória Hotel, konferenciaterem

  

Borászatok, kiállítók:

A résztvevő borvidékek, borvidéki összefogások, pincészetek/természetesen itthonról, azaz a vas megyei területektől egyre távolodva és majd "abc" sorrendben/:

 

  • Soproni borvidék - "vasi" területek: Kőszeg, Cák: Jagodics Pincészet, Kampits Családi Pince, Mándli Borház. Bozsok: Gazsibor Szőlőbirtok és Pince. Lukácsháza: 7-ed 7 pince.
  • Nagy-Somlói borvidék - "vasi" terület: Ság-hegy: Dénes Hegybirtok
  • Zalai borvidék - "vasi" terület: Bérbaltavár: Mándli Borház
  • Badacsonyi borvidék: Badacsonytomaj: Büttner Borászat, Laposa Birtok
  • Balatonboglári borvidék: Kéthely: Kristinus Borászat
  • Balatonfüred-Csopaki borvidék: Dörgicse: Pántlika Pincészet
  • Balaton-felvidéki borvidék: Köveskál: Pálffy Szőlőbirtok és Pince
  • Egri borvidék: Egerszalók: Petrény Borászat
  • Nagy-Somlói borvidék - Somló: Somlói Vándor - 'Kiss Tamás'
  • Pannonhalmi borvidék: Nyúl: Cseri Pincészet. Pannonhalma: Pannonhalmi Apátsági Pincészet
  • Szekszárdi borvidék: Szekszárd: Pósta Borház, Vida Családi Borbirtok
  • Tokaj-hegyalja: Mád: Holdvölgy Birtok
  • Zalai borvidék: Zalaszentgrót: Dóka Éva Pincészete
  • Champagne, és külföld: Bor és Más
  • Borista kóstolóműhely és delikát: Babarczi Szőlőbirtok és Pince - Pannonhalmi borvidék. Riczu Tamás – Villányi borvidék. Sabar Borászat - Badacsonyi borvidék. Olívaolaj és olívabogyó kóstoló.

Jegyvásárlás részletei

Ár - BORISTAVASZ 2018 elővétel: 6.000 Ft/fő* - 2018. április 20-ig

Ár - BORISTAVASZ 2018 helyszín: 7.000 Ft/fő* - 2018. április 21., a rendezvény napján. Ár - „636 workshop” - ár: 3.600 Ft/fő - kizárólag 2018. április 20-ig /a rendezvény napján már nem lehet jegyet vásárolni a kiegészítő programra/.

*A rendezvényre korlátozott számban vásárolhatók belépők. Az ár tartalmazza a borok korlátlan fogyasztását, és az eseményen kóstolóra beváltható kuponokat, de nem foglalja magában az esetleges más jellegű termékek fogyasztását. 

 

JEGYELŐVÉTEL:

 

  • Neo Étterem és Kávézó, Sárvár, Sylvester J. u. 11., / Posta tér /

 

  • Regisztráció - visszaigazolás számlaszámmal - majd átutalásos jegyelővétel: Borista Kóstolóműhely és Delikát, Sárvár

 

Szakmai infó – jegyek - regisztráció:

 

tel.: 30/98-26-26-5, Email: boristaposta@gmail.com 

 

 Dátum: Sárvár, 2018. április 18.

                                                                        Wawrzsák László

Elérhetőség

9600 Sárvár Sylveszter János u. 11.
www.facebook.com/boristasarvar/
+36309826265