2018. 04. 21. 17:30 - 2018. 04. 21. 19:00 |
||
NEO Étterem és Kávézó |
||
Sárvár, Magyarország, Sylveszter János u. 11., 9600 |
||
Borvidék: Ismeretlen |
||
Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
2018 tavaszán egy régóta tervezett kóstolót valósítunk meg. Április 21. lesz az a csodálatos tavaszi nap, amikor borászatok kínálják boraikat, lesz gasztronómia és egy órára szakmázhatunk, összekóstolhatunk majd a „636 workshop” keretében. Lukácsházától és Kőszegtől a Ság-hegyen át Tokajig kóstolunk, vagy épp azon is túl, akár Champagne-ig.
A megye első „ekkora” méretű beltéri boros sétálókóstolóját szervezi Sárváron a Borista kóstolóműhely és delikát, valamint a helyszínt biztosító Neo Étterem és Kávézó. Több, mint 20 borászat közel 80 bora mustrálható, Vas megyétől Tokajon át Franciaországig kóstolhatók borok, amelyeket a részt vevő borászatok, képviselőik kínálnak.
Természetesen Vas megye kiemelt szerepet kap a rendezvényen. A megyéhez tartozó mindhárom borvidéki szegletből érkeznek termelők, így a Nagy-Somlói borvidékhez tartozó Ság-hegyről, a Soproni borvidékhez kötődő Kőszegről, Cákról, Lukácsházáról és a Zalai borvidék megyehatárhoz közeli településéről, Bérbaltavárról.
A Borista kóstolóműhely és delikát célja szakmai oldalról bemutatni olyan termelők, összefogások és közösségek borait, amelyek ma előretekintenek, megbízhatóak, és az adott termőhelyi sajátosságokat vonultatják fel fajta és hagyomány tekintetében, így a ’Kőszegi borászok’ összefogása is bővebb formában újra jelen lesz Sárváron. A hazai paletta mellett természetes módon poharakba kerülhetnek külföldi termelők borai, valamint a hagyomány tisztelete oldalán tradicionális francia pezsgő, a champagne is kóstolható.
KÍSÉRŐ PROGRAM: "636 workshop”
Hazánkban van néhány olyan kárpát-medencei szőlőfajta, amely elkészíthető több stílusban. Ezt a „többszínűséget” mutatja be a három előadó.
Tematika: 6 bor. 3 fajta. 6 fogás. Borok: Olaszrizling. Furmint. Kékfrankos.
3 fajta 6 bora, azaz 6 stílusa 6 apró fogás kíséretében. Bemutatunk egy-egy könnyedebb, vagy épp dűlőválogatott tételt is, de a kissé fajsúlyosabb, válogatott alapanyagokból készített borok is az apró fogások mellé kerülnek.
Előadók:
Dénes Tibor – borász, Dénes Hegybirtok
Toldi József – kreatív chef , Neo Étterem és Kávézó
Wawrzsák László – borbíráló, Borista kóstolóműhely és delikát
A „636 workshopon” előzetesen megváltott belépőjeggyel lehetséges a részvétel! Jegyelővétel 2018. április 20-ig lehetséges.
Helyszín: Viktória Hotel, konferenciaterem
Borászatok, kiállítók:
A résztvevő borvidékek, borvidéki összefogások, pincészetek/természetesen itthonról, azaz a vas megyei területektől egyre távolodva és majd "abc" sorrendben/:
Ár - BORISTAVASZ 2018 elővétel: 6.000 Ft/fő* - 2018. április 20-ig
Ár - BORISTAVASZ 2018 helyszín: 7.000 Ft/fő* - 2018. április 21., a rendezvény napján. Ár - „636 workshop” - ár: 3.600 Ft/fő - kizárólag 2018. április 20-ig /a rendezvény napján már nem lehet jegyet vásárolni a kiegészítő programra/.
*A rendezvényre korlátozott számban vásárolhatók belépők. Az ár tartalmazza a borok korlátlan fogyasztását, és az eseményen kóstolóra beváltható kuponokat, de nem foglalja magában az esetleges más jellegű termékek fogyasztását.
JEGYELŐVÉTEL:
Szakmai infó – jegyek - regisztráció:
tel.: 30/98-26-26-5, Email: boristaposta@gmail.com
Dátum: Sárvár, 2018. április 18.
Wawrzsák László