Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
hétfő | 00:00 - 00:00 |
kedd | 00:00 - 00:00 |
szerda | 00:00 - 00:00 |
csütörtök | 00:00 - 00:00 |
péntek | 00:00 - 00:00 |
szombat | 00:00 - 00:00 |
vasárnap | 00:00 - 00:00 |
A Wine&U story
Olyan két évvel ezelőtt egy borbárban ültünk, és elmerengtünk azon, hogy miért is nem az igazi az érzés… milyen lenne egy olyan borbár, ami pont megfelelne nekünk… Az idő telt-múlt, a másik gondolatmag a segítésről, az önismeretfejlesztésről szárba kapott, és megszületett a MÁSKÉPp (www.maskepp-otherwise.com). Egy – azóta már – kedves barátunk borbárjában indultak a társasjátékestek, az emberek elkezdtek megismerni, keresni minket. Ez hozta magával az igényt is: Kell egy hely! Ismét kezdtünk tervezni-szervezni, és visszatértünk a gondolatmenethez: Milyen lenne egy olyan borbár, ahova mi is szívesen, rendszeresen beülnénk, ahol a bor van és ti. Hoppá, itt a név: Wine&U. Milyen értékek fontosak nekünk, melyek azok a követelmények, amelyekből nem engedünk. Hogyan tudnánk hitelesen képviselni a kedvenc borászainkat? Az elmúlt két évben rengeteg kóstolón megfordultunk, sok pincészetet látogattunk meg személyesen. Ezen élményekből, és a MÁSKÉPp-ből tanultakból alakult ki a végleges terv idén januárban, amikor elkezdtünk helyet keresni, engedélyek után szaladgálni, később felújítani és a borászokat megkeresni, no meg persze Ákost is meggyőzni, akiről mi már 1 éve tudtuk, hogy ő lesz nálunk, csak még ő nem sejtette:). Nem volt egyszerű az emúlt 6 hónap, de kérdés nélkül állítjuk, hogy nagyon megérte. Egyrészt mi magunkban is hosszú utat tettünk meg, hogy vállt vállnak vetve, minden nehézséget legyőzzünk. A stafétát egymásnak adva, valamelyikőnknek mindig volt még egy kicsivel több ereje és kitartása, hogy vigye tovább az álmot, ne csüggedjünk, lássuk a célt magunk előtt. És sikerült… az érzés leírhatatlan. Elmlékszem a megnyitó napjára, 2017. június 29., 18 óra környéke, amikor megérkeztek az első vendégek, barátok. És a hely pontosan azzá változott, amit álmodtunk. A fehér antikolt bútorok, amiket napokon át válogattunk egyesével, a csodálatos pult, amit egy hupilila fémkonténerből rángattunk elő 40 fokban, a színes párnák, amik után mennyit jártunk, hogy megtaláljuk, az utolsó fuga csík is, amit napokon keresztül csiszatoltunk, hogy tiszta legyen, a logo, amit egy nagyon jó barátunk készített 40 különböző ötlet mentén egyensúlyozva, beépítve a régit és az újat, Gyula, a szódagép, ami a készülődés közben sokszor hozott enyhülést, a borok a falon, és még sorolhatnám. A csodálatos a helyben, hogy minden egyes apró részletben benne vagyunk, mert a képzeletünk teremtette, a mi kezünk munkája. Még most is libabőrözöm ha eszembe jut az érzés… és kicsit talán a szemem is elfelhősödik, ilyen az, amikor az álom megvalósul. Mindegy mennyi nemalvás, mennyi munka, mennyi idegesség, mennyi – mennyi minden. Megérte! Kinézetében és szellemiségében is azt képviseli, ami szerintünk egy minőségi helyet jellemez. Mert mi nem csak borokat árulunk, mi élményt adunk. Nálunk a vendég az első, mert nélkülük nem valósíthatnánk meg az álmunkat. Íme hát a mi három pillérünk és egy kis magyarázat hozzá, hogy mit is takar a Wine&U név:
Borok szívből - Csillogószemű – jó értelemben vett – kicsit őrült borászok, gyönyörű, egyedi tételek sztorikkal és saját élményekkel.
Közel 80 különleges, kis pincészettől érkezett tétellel várjuk a vendégeinket. Mindegyiket egyessével, magunk válogattuk, minden pincészetet meglátogattuk. Megnéztük a földet, a tőkéket, a hordót és ami a legfontosabb, beszélgettünk a borászokkal is. Az elméletünk, hogy az a bor lehet csak tökéletes, amiről a borász csillogó szemmel mesél nekünk:) Egy pohár bor, az nem sok, de ha mellé tesszük a történetét, a származását, az embert, családot, aki készíti, akkor élményt kapunk. Az a célunk, hogy azt az élményt hozzuk el a Bárba, amit mi is a látogatások alkalmával a borászoktól kaptunk. Önkéntesen azt a küldetést választottuk, hogy megmutassuk az embereknek, milyen csodás, különleges, egyedi borok születnek Magyarországon és - hamarosan már - a határainkon túl. Rendszeresen szervezett borkóstolóinkon személyesen is találkozhatsz a borászokkal, hallhatod a történeteiket, zárhatod szívedbe őket – ahogy mi is tettük.
Rólad szól – Mindegy mi van a fejedben, az tökéletes, te csak légy Önmagad ( a többit segítünk elengedni és/vagy megfejlődni :))
Saját magunk fejlődése mindig csak onnan indulhat el, ha elfogadjuk, hogy milyenek vagyunk most. Innen a mondat: Mindegy mi van a fejedben, az tökéletes, innen indulunk – ha szeretnél. Az önfejlesztés nem megy parancsra, és senkit nem lehet rákényszeríteni. Amit mi adunk, az egy elfogadó hely és közösség, ahol meghallgatunk. Együtt nevetünk és komolyodunk el, fedezzük fel a mindennapi bosszúságokat, bánatokat és mulatságos helyzeteket. Lehetőséget teremtünk, hogy Önidőt teremts, beszélgess, vagy ha arra vágysz, csak csendben igyál egy pohár bort, jó sört. Ha továbbmennél, részt vehetsz önismereti társasestjeinken, ahol 6 -8 idegen vagy ismerős gyűlik össze játszani, mesélni. Az estek gerincét különböző önismereti játékok adják, mint a Dixit, Identity, Storykocka, Lélekpillangó, és bármi, amiből felszabadult játékot tudunk varázsolni. Céges csapatépíőinknél, baráti társaságoknak szervezett programjainkál is hasonló a cél, nem egy 25 ezredik ivós estét kínálunk, hanem élményt. Történjen valami ami meglepő, izgalmas, elgondolkodtató vagy éppen vicces. Kínálatunkban 6 féle program közül lehet választani, rövidebb (2 órától) – hosszabb (8 óra) időtartammal.
Csak lazán – Dobd fel a lábad a sámlira, érezd magad otthon! Nekünk te vagy a fontos, neked köszönhetjük az álmunk megvalósulását.
Engedd el magad! - Ez a fő üzenet. Nálunk nem baj ha nem szereted a bort, hiszen ezért válogathatsz a kiváló kézmüves söreink, kézműves szörpjeink közül. Nem baj, ha nem értesz a borokhoz, mert az a mi dolgunk. Csak mondd el kb mire vágysz, és megtaláljuk a tökéletes tételt neked. Fontosnak tartjuk a kóstoltatást, hogy a vendég maga dönthesse el, milyen borra vágyik. Sajnos itthon még nem terjedt el az a gondolat, hogy kóstolás után ér másik bort kérni, ha az ajánlott nem az, amit keresünk. Ez is a szabadság, az otthonérzés része. Ha pedig szakmáznál, és a borok fajtáiról, készüléséről beszélgetnél, azt is megteheted, várjuk kérdéseidet, meglátásaidat, az izgalmas beszélgetéseket. Ha nincs programod, csak valahova beülnél egy borra-sörre, ha a társasággal nem tudjátok hova is mehetnétek a belvárosban, ha csacsognál, de minden haver valahol máshol van, ha csak levezetnéd a napi stresszt, gyere! Le a cipővel, a formaságokkal, fel a jól eltöltött estére!
Szép napot kívánva: Tündi, Szilvi és Ákos, a Wine&U csapata
Igen, igen ... ismét és újra borkóstoló a Wine&U-ban:)
Az este vendége pedig a Brüll Bormanufaktúra Mádról.
Ha foglalkoztat a gondolat mi is az a Kosher bor és hogy jön ide a Jazz akkor mindenképp itt e helyed:) Izgalmasan hangzik, ugye?
A borász, Erdei-Brüll György hitvallásából egy kis részlet:
"Azt az elvet követem, hogy már a szőlős kertben sincs helye kompromisszumnak. Így állok neki
a metszésnek és így a válogatásnak. Minden tőke beszél hozzám, s nekem csak meg kell
hallgatnom.
Azzal a filozófiával állok neki bort készíteni, amelyet mai szóhasználattal minimalistaként
jellemeznek. Mekkora tévedés ez a szóhasználat, mintha valami vadonatúj dolgot kezdenénk
művelni, pedig sok ezer év áll mögöttünk, amikor nem voltak modern kémiai eszközök. Ez pont
olyan, mint amikor a ’80-as évek zenészei „újdonságként” elkezdtek unplugged játszani,
figyelmen kívül hagyva a korábbi évszázadokat.
Visszatérve a minimalista borászathoz, a lényeg az, hogy minden beavatkozás, - vegyszerek,
élesztők és enzimek - nélkül is tud a furmint ragyogó, remek bort "alkotni" spontán erjedés
révén. Persze ehhez kell a korábban említett rendszeres és gondos zöldmunka (szőlészeti
munka). Hozzá tartozik a néha nem kis merészség, türelem és még több türelem, hogy a kései
szüretek meghozzák a "gyümölcsüket"."
A pontos 7 tételes borsor még kialakulóban, de hamarosan arra is fény derül ....
A kóstoló ára 5990 HUF, ami tartalmazza az 7 tételes kóstoló sort és borkorcsolyát.
Jelentkezni a FB oldalunkon, illetve a wineandu@gmail.hu email címen lehet.
Várjuk a jelentkezéseket és várunk szeretettel,
Wine&U csapata
“A terroir legszebb arca…” – ez az alapgondolat mozgatja Leventét és Laurát, az RWZ borászat tulajdonosait. Elméletük szerint mindent meg lehet kicsiben is csinálni, jó példa erre saját kis pincészetük, ahol a körülöttük lévő – élő értékekből teremtenek további értékeket.
A bor szeretet adta a kezdőlökést, majd utána a csodás Toscanaban ismertek rá, hogy ez egy igazi közös szerelem. Az ottani nyugalom, a környezet szépsége, a helyiek kedvessége és a borban tükröződő értékek adták meg a lökést. Itt határozták el, hogy az ott megismert rajongással és a termőföld iránti alázattal, megalkuvást nem tűrve szeretnének bort készíteni. Ahogy ők fogalmaznak: „A forradalmunk a változás ígérete.”
A három borvidéken - Mátra, Bükk és Tokaj – dolgozó pincészet életében ezúttal a Tokaj régióban készült borok újultak meg teljesen: egy nagyon friss, fiatalos, a francia kávéházak hangulatát idéző család született. Csupa sikk és charme ahová csak nézünk! 👠🎩
Hol máshol is lehetne egy ilyen portfóliót először bemutatni a nagyközönségnek, mint nálunk a Wine&U-ban!
Július 17-én látogat el hozzánk Levente, és vele együtt a Mademoiselle, a Madame és a Monsieur. Izgalmas furmint és hárslevelű kavalkád, ahol a száraz és az édes borokat kedvelők is megtalálják a számításukat. Néhány régi barát is „beugrik”, az örökké harcos Partizán (szürkebarát), és az érzéki kényeztetés világába kalauzoló Dogma (furmint-hárslevelű) indítja és zárja a kalandot.
A kóstoló ára 4990 HUF, ami tartalmazza az 5 tételes kóstolót, rágcsákat, és a szuper sztorikat Leventétől.
Jelentkezni a FB oldalunkon, illetve a wineandu@gmail.hu email címen lehet.
Tudjátok, aki lemarad, kimarad 😉🍷
Különleges vendég látogat meg minket nőnap alkalmából 😉
Szerencs újraálmodója – olvashatjuk Varkoly Ádámról, akit 2017-ben az Év Fiatal Borászának választottak, és Gál Tibor díjjal jutalmaztak. A most 28 éves borász 10 éve készítette el első borát, kamasz kora óta járja Tokaj dűlőit. Ottani látogatásunkkor élvezet volt hallgatni, ahogy a vidékről és a szőlőről mesél, onnan kezdve, hogy hol lehet biztosan obszidiánt találni, odáig, hogy melyik dűlőnek mi is a története. Családi hagyományt visz tovább, hiszen az első területet nagypapája 1976-ban telepítette, majd édesapja gyakorlatát követve ő is a szőlőművelést választotta hivatásának. A folyamatos fejlődés jegyében Új Zélandon és Ausztriában is tanult, de az otthona, saját bevallása szerint, mindig Szerencs marad. Itt találta meg azt a 1800-as években épült régi mulatót is, ahova a kóstolótermet, teraszt és a pincét is megálmodta. 2002 óta lépésről-lépésre, saját erejéből újítgatja, szépíti a történelmi épületet, hogy régi fényében tündökölhessen, hidat alkotva a régmúlt és az új generáció között.
Uraim, íme a tökéletes ajándék nőnapra.
Hölgyeim, itt az ideje meglepni magunkat egy küldönleges estével ahol borsztorik és szuper borok várnak minket egy nagyon jó előadótól.
‼️🍷Rajnai Rizling rajongók figyelem ‼️🍷
“Ilyen még nem volt” a nagy városban ... Bencze Pisti szavaival élve. Nagyon megtisztelve érezzük magunkat és számoljuk a napokat 🤗🍷🔜👍
1. Riesling 2017
2. Riesling 2016
3. Riesling 2015
4. Aries 2015
5. Venus 2015
6. Riesling "Uranus" 2014
7. Riesling 2013
A kóstoló díja: 7990 HUF
Minden kóstoló mellé szódát és snackeket készítünk, éhesebb vendégeink pedig sajt, sonka vagy vegyes tálaink közül választhatnak.
Figyeljétek oldalunkat hisz folyamatosan készülünk borkóstoló programokkal. Nagyon fontos hogy idôben jelentkezzetek, hogy le ne maradjatok róla.
Jelentkezéseket emailben vagy telefonon várjuk :( wineandu@gmail.com , 06702872668 )
A befogadóképességünk limitált, az első 20-25 fő jelentkezését tudjuk fogadni.
Köszönjük
Wine&U csapata
Szilvi, Tündi & Ákos
Egy este a borásszal - Dr. Fekete Zsolt
További információk hamarosan ...
Részletekért kövesse facebook eseményünk:
https://www.facebook.com/events/355911308479335/
Egy Grafikus + Két Borimádó = Három Nő
Hét Szuper Grafika + Hét Borajánlás
“Idd végig a Kiállítást!” Ez a legújabb eseményünk címe, nem véletlenül. A művészet és a bor összefonódása nem újkeletű, sok száz (ezer) éves története van már kettőjük szimbiózisának. Innen jött az ötlet, mi lenne, ha a bor három (vagy még több) dimenzióját passzintanánk a grafikák mondanivalójához. Nagyon személyes, nagyon beszédes, nagyon inspiráló. Pont ahogyan mi szeretjük ;)
A feladat nekünk is izgalmas volt, hiszen külön-külön mindkettőt ismertük, de még soha nem próbáltuk egy műalkotás ránk kifejtett hatását a szeretett borainkon keresztül kifejezni. Érdekel a véleményetek, mennyire működnek a választásaink, esetleg miben választanátok mást, Nektek mennyiben mondd különbözőt vagy azonost a két komponones.
1. „Tükör“ – Bencze – Rajnai Rizling
2. „Melankólia“ – Nyolcas és Fia – Narancsbor
3. „M.F Stroman és az apokalipszis 3. Lovasa” – Spiegelberg – Juhfark
4. “A nagy parázna” – Wine&U – Turán
5. “I wanna be Siva” – Daniel Pince – Merlot
6. “M.F Stroman születése Ciprus partjánál” – Iványi Zsófi – Cabernet Franc válogatás
7. “Nincs egy göncöm amit felvehetek” – GoBri – Sárgamuskotály kései szüret
A program díja: 4990 HUF
Várunk hát szeretettel Végh Kata grafikussal egy jó beszélgetésre és kóstolásra.