Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
hétfő | 00:00 - 00:00 |
kedd | 12:00 - 23:00 |
szerda | 12:00 - 23:00 |
csütörtök | 12:00 - 23:00 |
péntek | 12:00 - 23:00 |
szombat | 12:00 - 23:00 |
vasárnap | 12:00 - 18:00 |
Azt kérded, milyen hely a Jardinette?Igazi kertvendéglő, ahová betérve egyből otthon érzed magad. Ahol a terebélyes gesztenyefák a nyári hőségben is árnyékot adnak. Ahol télen is a kertben ülhetsz. Ahol megkóstolhatod Buda legízletesebb hagymás rostélyosát, ami hidd el, simán felveszi a versenyt bármelyik jobb steakkel! Ahol a friss, meleg almás pite és a jéghideg madártej egyaránt a már-már elfeledett házi finomságok emlékét és valódi ízeit idézik.Térj be hozzánk egy jó pohár sörre vagy egy fröccsre, ebéd után kortyolgasd dél-budai, házi pörkölésű kávénkat, dőlj hátra a széken és élvezd az életet! Ilyen egyszerű.Ez a Jardinette.
Jó hírünk van a BOROK KEDVELŐINEK:
Útjára indítottuk a Jardinette Borklubot!
Képesített sommelier-nk, Sutus Attila (Certified Sommelier, Court of Master Sommeliers) éttermünk borpincéjében beavatja az érdeklődőket az
Óvilág és az Újvilág
borstílusainak összehasonlításába.
Két-két borspecialitás kóstolásával a résztvevők átfogó ismereteket szerezhetnek és megízlelhetik két távoli és két hazai bortermő vidék borát.
Bemutatásra kerülő borok:
- Villa Maria Új-Zéland
Private Bin Sauvignon Blanc 2019,
és
- Santa Alicia Chile pincészet Liyen Cabernet Sauvignon 2016
és Cseri Pince Pannonhalma
Cseri Sauvignon Blanc 2019 ,
valamint
- Babarczi Pince Pannonhalma Merlot 2018.
A kedvezőbb ízhatás kedvéért az eseményen az alábbi borfalatkákat szolgáljuk fel:
-Kecskesajt lecsókrémmel, pirított „kiflicsücskön
- Bélszín nyársfalat rózsabors pehellyel.
Részvételi díj: 6990,- Ft +12,5 % felszolgálási díj.
A borkóstoló után nálunk vacsorázó vendégeinknek 10 % kedvezményt nyújtunk
Jegyek SZEPT. 3-TÓL korlátozott számban a https://jardinette.hu oldalon vásárolható.
Amennyiben betelik a 18h időpont, 19h-20h között második turnust indítunk.
Az év első borvacsorája a Jardinette Kertvendéglőben!
1 este – 2 borász hölgy – 10 bor
és sok történet Mórról és Gyöngyöstarjánból
Csetvei Krisztina egy nagy multinacionális vállalatot hagyott a háta mögött és vágott bele a borkészítésbe Móron. A Csetvei egy első generációs borászat, aminek feltett szándéka, hogy mindennapi, ugyanakkor rendkívül jó minőségű borokat készítsen. Erről mesél Kriszta és mutatja meg különböző borait!
A Kovács és Lánya Borászat a mátrai borvidék szívében elhelyezkedő Gyöngyöstarjánban található. Hozzánk Kovács Zita, a lány jön el és mutatja be a birtokuk nagyszerű fekvésű dűlőiről származó borokat. Küldetésük, hogy a Mátra varázslatos sokszínűségét legjobban kifejező borok szülessenek!
A borok mellé a 5 fogást Prauda László, a Jardinette Kertvendéglő séfje párosította.
Kovács és Lánya Fruska ‘19 (gyöngyözőbor - sárgamuskotály)
Kovács és Lánya Kékfrankos rosé ‘19 I Csetvei Panna rosé ‘19
Zöldfűszeres quinoa saláta, füstölt vajhal szeletekkel, aszalt gyümölcsös coulie-val
Kovács és Lánya Viognier ‘19 I Csetvei Ezerjó (amforás) ‘18
Marinált jércemell rügysaláta ágyon, sült almás vinegrettel
Kovács és Lánya Olaszrizling ‘18 (fahordós) I Csetvei Olaszrizling ‘17 (fahordós)
Kacsa pithivier (kacsahús vajas tésztában) joghurtos, fűszeres rukkolával
Csetvei Napholdcsillag ‘18 - (chardonnay, szürkebarát ezerjó házasítása, fahordós)
Kellevélben sült sertésszűz, sült karfiolpüré, roppanós zöldségekkel és füstös jus-vel
Csetvei Pinot (Pinot Noir) ‘17 I Kovács és Lánya Fajzat cuvée ‘18
Mogyorómousse sós karamellás ropogóssal, ribizlikaviárral
Az 5 fogásos vacsora ára borsorral együtt: 11 990 Ft + 12,5 % szervízdíj
Ezennel meghívjuk Önöket 2019.11.22.-én tartandó BORESTÜNKRE, amelynek keretein belül a Gróf Degenfeld Pincészet borásza, valamint a Borháló
képviseletében Szabó Balázs tart bemutatót a különleges tételekről.
A harmónikus ételpárosításról a Jardinette séfje , Prauda László gondoskodik.
Amuse
Liba rilette szőlő raguval
Gróf Degenfeld Furmint 2016
Hideg előétel
Mangalica terrin marinált zöldségekkel
Gróf Degenfeld Terézia Tokaji Cuvée 2016
Leves
Sütőtök krémleves savanyított körtével
Degenfeld Tokaji Hárslevelű Száraz 2018
Meleg előétel
Posírozott fogas kamilla vajas répa pürével, tápióka chipszel
Gróf Degenfeld Muscat Blanc 2017
Főétel
Fűszeres marha pofa ragu tabuléval
Gróf Buttler Nagy Eged Syrah 2015
Desszert
Csokoládé krém, piros bogyós ropogóssal
Nagy Eged Merlot 2016 töppedt szőlőből
Asztalfoglalásukat a belépő megvásárlásával várjuk a
www.jardinette.hu/grofborest weboldalon vagy kérjük, hívja a +36 1 248 1652-es
telefonszámot, ahol kollégáink készséggel állnak rendelkezésükre.
Az ajánlat ára borsorral: 11.990 Ft + 12.5% felszolgálási díj/fő.
Figyelem! Szeretnénk pontosan kezdeni, így megkérjük kedves vendégeinket, hogy legalább
fél órával az esemény kezdete előtt érkezzenek meg, így biztosan lesz idő a ráhangoló italok elfogyasztására is!
"Cserna-Szabó András egy egész könyvet írt a pacalról. Nincs ebben semmi különös. Csernától megszokhattuk, hogy hol a tollát (oké, a billentyűzetét) mártja szaftba, hol fakanállal kavarja fel a történeteket. A különös inkább az, ahogy kavarja. Ahogy a különböző stílusok hangnemeivel, regisztereivel zsonglőrködik, akár egy virtuóz orgonista" – olvashattuk mindezt Kling József könyvajánlójában, amely a 2017-ben megjelent '77 magyar pacal'-ról íródott.
..
Idézett recenzens Cserna-Szabónak e remek könyvébe egy fejezetet is írt 'Mit igyunk a pacalhoz' címmel. Richard Nemeth (Wine Flow) pedig ezen fejezet szentenciáit alapul véve, ám azoktól kis mértékben eltérve igyekszik majd bort ajánlani október 31-én a Jardinette pacalestjén.
..
Cserna-Szabó és a Jardinette séfje, Prauda László 5 autentikus pacalétellel készül:
- Busecca, avagy trippa alla milanese -- milánói pacal (benne: fehérbab, sárgarépa, zeller, paradicsom, parmezán)
- Callos a la Madrileña - madridi pacal (benne: borjúláb, borjúfej, chorizo, chili)
- Ciorbă de burtă - pacalcsorba, a román pacalleves (benne: tojássárgája, tejföl, ecet)
- Szentesi pacal (benne: füstölt csülök, velő)
- Lekváros pacal (ez a desszertünk, amiről majd a helyszínen kiderül, igazából mi is)
..
Németh borsora meglepetés, de a fehértől a silleren át a vörösig több minden asztalra kerül!
..
Az est interaktív, a főétel után egy kis szünettel kell és szabad számolni, hogy a desszertre, majd Cserna-Szabó felolvasására, illetve dedikálására is maradjon elég szusz.
..
Figyelem, szertnénk pontosan kezdeni, 19.00-kor! (Úgyhogy a 18.30-as érkezés a javasolt, hogy legyen elég idő a ráhangoló bor elfogyasztására!)
..
A pacalest ára borsorral: 8.880 Ft+ 12.5 % felszolgálási díj /fő
..
Jelentkezni itt lehetséges:
https://www.jardinette.hu/pacalest
A Jardinette GasztroKlub bemutatja:
Folytatjuk nagy sikerű Apa-fia borest sorozatunkat!
Vendégeink az etyeki Hernyák Birtokról érkeznek, az apa Hernyák Laci, és fia Hernyák Tomi.
Ismerjük meg családi borászatuk történetét, hogyan álltak át évekkel ezelőtt az organikus gazdálkodásra! Borászatukban bio növényvédelem mellett a komposztálásra, a megújuló energiák folyamatos bevonására, a tudatos és fenntartható energiagazdálkodásra, a környezetünk zöldítésére és vegyszermentesítésére nagy hangsúlyt helyeznek.
A borrajongók körében méltán híressé vált borászat különleges italokkal készül az estére, séfünk, Csánky István pedig fantasztikus menüsort állít össze a tökéletes ízkombináció jegyében.
Jön egy újabb Apa & Fia páros, itt a következő borvacsoránk!
A sorozat harmadik részének vendége a St. Andrea pincészet, melyet az apa, Lőrincz György és fia, ifj. Lőrincz György képvisel.
A borrajongók körében méltán híressé vált borászat különleges italokkal készül az estére, séfünk, Csánky István pedig fantasztikus menüsort állított össze a tökéletes ízkombináció jegyében.
Íme:
St. ANDREA Brut Nature Pezsgő 2015
Benedict tojás, vörös kaviár
St. ANDREA Boldogságos 2016
Füstölt pisztráng, finger lime, mikrozöldek
St. ANDREA “Szeretettel” Rosé Cuvée 2017
Pankómorzsás zöldspárga mártogatóval
St. ANDREA “Csakegyszóval” Pinot Noir 2016
Konfitált libazúzával töltött puliszkagolyó, vörös áfonya krém, amaréna meggy szemek
St. ANDREA Hangács Bikavér 2015
Angus stefánia, sült velő, barnacsiperke, bulgur
Desszert
A Séf meglepetése
Az első Apa & Fia Borestünket nagyon szerettétek, úgyhogy máris jön a következő felvonás!
A sorozat második részének vendége a Günzer pincészet, melyet az apa, Günzer Zoltán és fia, Günzer Norman képvisel.
Egyedülálló estére számíthattok, ahol a csodás Günzer borok mellé a Jardinette konyhafőnöke, Csánky István párosított izgalmas fogásokat.
Kedves Vendégeink!
Folytatjuk a borvacsora sorozatunkat. Maradunk a Balaton déli oldalán a Kristinus Borbirtokkal.
Kéthelyen a borkészítés háromszáz éves hagyományra tekinthet vissza. A borokat kézzel szedett, kíméletesen feldolgozott szőlőszemekből, az erjesztést évről évre dokumentálva készítik. Prémium boraikat magyar tölgyfahordókban tárolják, hogy tökéletességükben kerülhessenek a palackokba.
Mottójuk: „A Balaton mély és sekély. Sokszínű és monokróm: türkiz. Komoly, mint egy őszi vihar és könnyed, mint a júliusi naplemente. Mint a boraink. Fehérek, vörösek és rosék. Egy fajta – egy dűlő. Merülj el bennük és leld fel a harmóniát a hegyet művelő emberek, a dél-balatoni klíma, a föld és a masinák között!”
Ha kíváncsi ezekre a különleges borokra, és meg szeretné kóstolni a Jardinette konyhafőnökének, a borok mellé ajánlott remek fogásait, foglaljon asztalt mihamarabb!