Pincészet 1999 szeptemberében alakult, az Andrássy család tarcali kúria épületében.
A kúria gazdasági épületei helyén az eredeti pince felett, 2003-ban kezdődött el a borászati üzem építése, amely 2005 őszére készült el.
A borászati üzem 2000 hl tartályos, az alatta elhelyezkedő 400 éves pince 500 hl fahordós tárolótérrel rendelkezik.
A modern borászatban megvalósul a szőlő optimális idejű feldolgozásának a lehetősége, a gyors bogyózás, préselés után a számítógép vezérelte tartályokban folyik az erjesztés.
Rendelkezésre állnak a borkezelés gépei (szűrők, szivattyúk), továbbá a mosó- töltő- címkéző gépsor lehetővé teszi, hogy a teljes bortermelés palackozásra kerülhessen.
Így - évjárattól függően - 100-150.000 palack bor készülhet évente.
Tovább olvasom