Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
hétfő | 00:00 - 00:00 |
kedd | 00:00 - 00:00 |
szerda | 00:00 - 00:00 |
csütörtök | 00:00 - 00:00 |
péntek | 00:00 - 00:00 |
szombat | 00:00 - 00:00 |
vasárnap | 00:00 - 00:00 |
Az Iván-völgyi domboldalon áll a nagyszülők által épített pince és a régi présház, amely a borkóstolás helyszíne, valamint az újonnan épített feldolgozó. A borok a tradicionális és a modern technológia ötvözésével készülnek, melyek 14-24 hónapos fahordós érlelés után kerülnek palackba.
A pincénkbe majd minden évben mintegy 10 hektár termése kerül be, ennek túlnyomó többsége saját területről érkezik. Ez nagyjából harmincezer palackot jelent évente. Kis lépésekkel igyekszünk bővíteni a területeinket, de szeretnénk megmaradni olyan pincészetnek, ahol a borász tudja megálmodni a borokat és ténylegesen a keze munkája révén születik meg a bor.
A szőlőterületek Szekszárdi borvidék kiemelt adottságú dűlőiben helyezkednek el, Iván-völgyben, Porkoláb-völgyben, Görögszóban, Gyűszű-völgyben, Decsi-hegyen, Baranya-völgyben. A borok sokszínűségéhez hozzájárulnak, hogy területileg más-más dűlőből és többfajta szőlőültetvényről származnak.
Ezen az estén a szekszárdi borvidék kitűnő borásza (pontosabban szőlész-borásza ;-)) Németh Janó személyesen mutatja be borait Nektek. Többször volt szerencsénk hallgatni Janót a borairól szenvedélyesen mesélni, minden alkalommal nagy élmény volt! Csakúgy, mint a kóstolt borok...
Janó tudását és szívét-lelkét minden korty borban érezhetjük, és ezt már számtalan módon és versenyen elismerték.
Az este során a borok mellé a fogásokkal mi készülünk.
Menüsor és a hozzá kínált borok:
Diópesto, kovászos házi kenyér (üdvözlő) - Szekszárdi Siller
Zöldfűszeres paradicsomsaláta sült citrommal, pácolt fetával - Némethjanó Rosé
Ricottás-oregánós marhahúsgombóc, tagliatelle - Szekszárdi Kadarka
Cukkinileves zöldborsóval, bazsalikommal - Szekszárdi fehér Cuvée
Konfitált sertéstarja kapris tört újburgonya, sült fokhagyma - Deviant Syrah
Citromos túrótorta, málnaszósz - Narancsbor
Részvételi díj: 13.900 Ft/fő, amely tartalmazza a teljes menüsort borokkal
A résztvevők száma korlátozott, ezért előzetes foglalás szükséges!
m.me/szuteren.lakasetterem
szuteren.lakasetterem@gmail.com
+36303987029
8 óra munkaünnepe
8 óra pihenés
8 óra borozgatás
Ezt tervezzük május elsejére, ahol Kalus fog nekünk zenélni a tavaszi napsütésben a májusfa vidáman kavargó krepp papírjai alatt 😀🍷🦋💐
Részletek érkeznek! SAVE THE DATE
III. Húsvéti piknik Iván-völgyben, újra befűtjük a kemencét, sülnek a tormás-sonkás-tejfölös lángosok, hideg 2019-es rosé és siller fröccsök, meglepetés desszert, játék, arcfestés, tojáskeresés - igazi húsvéti családi/páros/szingli majális.