Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
hétfő | 00:00 - 00:00 |
kedd | 00:00 - 00:00 |
szerda | 00:00 - 00:00 |
csütörtök | 00:00 - 00:00 |
péntek | 00:00 - 00:00 |
szombat | 00:00 - 00:00 |
vasárnap | 00:00 - 00:00 |
Liszkay Mihály, a Borkúria tulajdonosa és vezetője, a kétezres évek elején a Káli-medencébe, Monoszló környékére tévedt egy vadászat miatt, ahol beleszeretett egy elhagyott pincébe. Megvásárolta az eredetileg nyaralónak szánt épületet, de ekkor még nem voltak borászattal kapcsolatos ambíciói. Hamarosan kiderült, hogy a terület a természeti adottságainak köszönhetően Magyarország legértékesebb dűlői közé tartozik. A rákövetkező években a család felvásárolta a pince körül fekvő szőlőterületeket, újratelepítette az ültetvényeket, majd teljesen felújíttatta azt a 250-300 éves pincét, ami fölé egy vadonatúj épületegység is került. A Borkúria ma egy igazi komplexum: borászat, pince, 9 szobás, medencés luxus szálláshely.
A romjaiban is fenséges épület körül elterülő, ideális fekvése ellenére elhanyagolt szőlőültetvény láttán azonnal éreztük: kitartó munkával elérhető álom valósulhat meg itt. Ez a hely maradandó élményt kínál majd az idelátogatónak. Hamar rajztáblát kerítettünk, megterveztük a parcellázást, és ezzel már kezdetét is vette a szőlőtermesztés újraindításának aprólékos gondossággal kidolgozott folyamata...
A Balaton északi partjának Toszkánát idéző táján egy festői, eldugott település hívogat – eltéveszthetetlen Hegyestű bazaltkúpjával ez Monoszló. Mediterrán mikroklímájával már az ókori rómaiakat is lenyűgözte ez az apró ékszerdoboz, és „Tvscvlanvm”, vagyis tusculanum, nyári lak névvel illették a környéket. És persze felismerték azt is, hogy kiváló vörösborok készíthetők itt, a Káli-medence lankáin termő szőlőből.
Itt alakítottuk ki szőlőbirtokunkat azzal a szilárd elhatározással, hogy ötvözzük a hagyományos és a modern borászati eljárások legjavát. Borászatunk hamarosan bemutatkozik – kövesse Ön is nyomon a monoszlói vörösborok újjászületését, a magyar borkészítés legmagasabb minőségi követelményeinek újrafogalmazását!
DÍJNYERTES BOROK, GOURMET MENÜSOR, ELBŰVÖLŐ ZONGORAJÁTÉK, BUDAPEST LEGSZEBB PANORÁMÁJA
Egy nem mindennapi est: a Liszkay Borkúria kiváló borai a Dunacorso Étterem 40 éves gasztronómiai hagyományaival forrnak össze november 29-én!
A Balaton-felvidék Toszkánát idéző dűlőiről származó borkülönlegességek és a Dunacorso Étterem séfje által megkomponált 5 fogásos menüsor különleges harmóniát teremtve varázsolják el a gasztronómia szerelmeseit. Az est azonban jóval többet nyújt a megszokott borvacsorák hangulatánál: A Liszkay Borkúria tulajdonosa, a páratlan életutat bejárt világfi, Liszkay Mihály avatja be a résztvevőket titokzatos múltjába. A gasztronómiai élményt a borász elbűvölő zongorajátéka koronázza meg. A dallamok, díjnyertes borok és a különleges ízek összhangja Budapest legszebb panorámájával kiegészülve bárkit levesz a lábáról: Lépjen ki a hétköznapok megszokott kerékvágásából és élvezze a kulináris élményt!
Vásárolj jegyet ONLINE pár kattintással a jegymester.hu-n MOST, és éld át a különleges élményt! Lepd meg szeretteidet egy feledhetetlen estével a Dunacorso Étteremben!
MENÜ
Lágy kecskesajt zöldség köntösben, paszternák & narancsos répapüré, petrezselyem olaj
PINOT GRIS 2017
Kápia rizottó, feketekagyló, pirított fenyőmag, parmezán chips
PINOT NOIR ROSÉ 2018
Kacsamell, lilakáposzta püré, karamellizált bébi cékla
CABERNET FRANC BARRIQUE 2013
Borókás-vargányás szarvas, sütőtökös burgonyafánk, áfonya
CABERNET SAUVIGNON BARRIQUE 2015
Csokoládé variációk, szeder
MERLOT BARRIQUE 2011
Az 5 fogásos ételsort tartalmazó borvacsora ára: 19.900 Forint, amely 13%-os szervízdíjat tartalmaz.