Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
hétfő | 00:00 - 00:00 |
kedd | 00:00 - 00:00 |
szerda | 00:00 - 00:00 |
csütörtök | 00:00 - 00:00 |
péntek | 00:00 - 00:00 |
szombat | 00:00 - 00:00 |
vasárnap | 00:00 - 00:00 |
Egy családi tulajdonban lévő kis birtok, Karádi Szilvia és Berger Zsolt borászata. Vállalkozásunk az ezredfordulón hobbiként indult 0,5 ha szőlőterülettel, 2005-ben vásároltuk meg a borászat központi épületét Erdőbényén és addigra bővítettük 4 ha-ra a birtokot. Szilvia a Zemplénből, a közeli Háromhutáról származik, Zsolt Budapestről.
A Tokaji Borvidék hagyományos szőlőfajtáival – Furmint, Hárslevelű, Sárgamuskotály - foglalkozunk. Szőlőterületeinket 2017 óta organikus módon műveljük. A termés mennyiségét tőkénként 0,8 – 1,5 kg közötti szintre korlátozzuk.
A borkészítés során arra törekszünk, hogy minél kevesebb beavatkozással hozzuk ki a gyümölcsben rejlő értékeket, mutassuk meg a termőtájra és a szőlőfajtára jellemző illatokat, ízeket és a vulkáni talajra jellemző sós ásványosságot. Éppen ezért borainkat spontán módon erjesztjük, kerüljük a fajélesztők és enzimek használatát, kizárólag természetes derítőszereket használunk és igyekszünk alacsonyan tartani a kén szintjét.
A borászat épülete egy szép régi vincellérházban Erdőbénye központjában.
Területeink három dűlőben fekszenek két területről készítünk dűlőszelektált borokat a Palandorról és a Narancsiról. Mindkét dűlő esetében megfogott a táj szépsége, tetszett a név és tetszettek a borok. Mindkettőre jellemző az ásványosság.
jazz a kertben / játssz a kertben / borozz a kertben
jazz in the garden / play in the garden! / wine in the garden
chill out garden
BMB, mint régen, visszatérés a kezdetekhez!
tapas bar
menü
villásreggeli a kertben: szalonnás hagymás rántotta kerti kakukkfűvel
sárgadinnye sonkával
padlizsánkrém friss kenyéren paradicsommal és kerti fűszerekkel
kacsamájas zsíroskenyér hagymalekvárral
lecsó
hot dog
2020. 08.14. péntek
15.00 – 23.00
jazz a kertben
Karádi-Berger tapas bar 17.00 – 23.00
kiállítás: a Zemplén madarai: Majercsák Bertalan fotói
játéksarok
21.00 – jazz & dance
2020.08.15. szombat
9.00 – 24.00
jazz a kertben
Karádi-Berger tapas bar 12.00 – 23.00
kiállítás: a Zemplén madarai: Majercsák Bertalan fotói
játéksarok
9.00 villásreggeli a kertben
10.00 – 13.00 kézműves foglalkozások: madárodú készítés
/Géczi István, Abaúj-Zemplén Értékeiért Közhasznú Egyesület/
13.00 – 18.00 kézműves foglalkozás: legózz borosdugóval
17.00 Mese és valóság bagolyéknál – vetített előadás
/Gécziné Nagy Mária, Abaúj-Zemplén Értékeiért Közhasznú Egyesület/
18.00 társasjáték-party
21.00 – jazz & dance
2020.08.16. vasárnap
9.00 – 15.00
borvásár
9.00 villásreggeli a kertben
klasszikusok a kertben
Karádi-Berger tapas bar 12.00 – 15.00
kiállítás: a Zemplén madarai: Majercsák Bertalan fotói
játéksarok
A belépés ingyenes, kóstolás kizárólag a rendezvény hivatalos kóstolópoharából!
Kávéházi borestek - A Karádi-Berger Borászat bemutatkozása
Időpont: 2020. július 1. (szerda) 17:00
Helyszín: Petőfi Irodalmi Múzeum - Kazinczy Ferenc Múzeum, az “Újhely és a Nagy Háború” című kiállítás kávéházi enteriőrje
Előadók: Karádi Szilvia és Berger Zsolt
Közreműködnek: Jászter Beáta és Novák Zoltán
Erdőbényén, egy családi tulajdonban lévő kis birtokon organikus gazdálkodás keretében „a borkészítés során arra törekszünk, hogy minél kevesebb beavatkozással hozzuk ki a gyümölcsben rejlő értékeket, mutassuk meg a termőtájra és a szőlőfajtára jellemző illatokat, ízeket és a vulkáni talajra jellemző sós ásványosságot”- vallják a tulajdonosok.
A négy tételes borkóstolót a borokhoz illő falatok teszik még harmonikusabbá. A kulináris élményt borversek, bordalok és irodalmi szemelvények színezik. A kóstoló után lehetőség lesz vásárolni a Karádi-Berger Borászat boraiból.
A programra limitált számban kaphatóak jegyek 1500 Ft/fő áron a múzeum pénztárában.