Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
hétfő | 00:00 - 00:00 |
kedd | 00:00 - 00:00 |
szerda | 00:00 - 00:00 |
csütörtök | 00:00 - 00:00 |
péntek | 00:00 - 00:00 |
szombat | 00:00 - 00:00 |
vasárnap | 00:00 - 00:00 |
Pincészetünk Magyarország két legismertebb borvidékén Tokajban és Villányban több mint 100 hektáron gazdálkodik. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert több különleges adottságú dűlőben is nyomon követhetjük kedvenc magyar fajtáink fejlődését a furminttól a kadarkáig. Fiatal szőlészekből és borászokból álló nemzetközi csapatunk arra törekszik, hogy boraikban megalkuvások nélkül, a lehető legtermészetesebben és tisztábban jelenjen meg a fajta, az évjárat és a borvidék különleges potenciálja. Hiszünk benne, hogy a különböző évjáratok okozta eltérések mellett a terroir és technológia állandó, egymást erősítő értékek, melyeknek kéz a kézben kell járniuk, árkategóriától függetlenül is. Ehhez minden rendelkezésükre is áll: Tokaj, Villány és Siklós legjobb dűlőinek izgalmas kombinációja, optimális feldolgozó kapacitás, minőségi hordók és modern technológia.
TOKAJI borászatunknak a több száz éve épült és többször átépített egykori Tokaji Polgári Kaszinó ad helyet, mely építészetileg kibővítve vált alkalmassá a szőlő feldolgozására. Három szinten használhatóak ki a gravitáció adta lehetőségek, amely a kapcsolódó technológiai lépéseket nagyban leegyszerűsíti. A prémium borok sajtolása a felső szinten, kisméretű (10-22 hl) préseken történik, az erjesztés illetve érlelés pedig 230 -500 literes hordókban folyik. Az egyszerűbb, frissebben piacra kerülő tételek tartályban erjednek, és csak részben kapnak fahordós érlelést. Az évjárat, a fajta, a területi adottságok, mind-mind befolyásolják a borászati lépéseket, a Borászat csapata által megalkotott protokoll évente igazodik ezen befolyásoló tényezőkhöz.
VILLÁNYban incészetünk először a 2006-os évjárattal debütált a piacon A birtok méretének megfelelő optimális feldolgozó kapacitással rendelkezünk annak érdekében, hogy ne kelljen (például hely- vagy eszközhiány miatt) kompromisszumot kötni a szüreti időpont megválasztásában. Feldolgozónk évi 1700-2500 hektoliter bor előállítására alkalmas, fahordós pincénk 1500 db 225 literes hordónak ad helyet. A szüret idején a beérkező szőlő többszöri kézi válogatáson megy keresztül: a tartályba már nem kerülhet kocsány, éretlen, vagy éppen túlérett szőlő. Tartályaink egészben és részlegesen is hűthetőek és fűthetőek, valamint az almasav-bontás hatékonyságának növelése érdekében fűthető a fahordós pince is. A borok három évig szárított tölgyből készült francia és amerikai hordókban érnek. Minden tételt külön kezelünk és a fejlődésüket napi rendszerességgel dokumentáljuk.
18:00-tól érkezés
19:00 Bicsár Attila Márton-napi klasszikusai a svédasztalon:
- Libahús pástétom libamájjal, libamell sonka, libatepertő
- Libaerőleves májgaluskával és zöldségekkel
- Sült libacomb aszaltmeggyes lilakáposztával, rozmaringos tepsis burgonyával
- Liba szárnytő és zúzapörkölt reszelt tarhonyával, házi csalamádéval
- Mandulás körtetorta aszalt áfonyával
Egész este a Color Live Music Band felel a szuper hangulatért!
Ára: 17 500.-/fő
További információkkal és a jegyvásárlással kapcsolatos fontos tudnivlókkal kapcsolatben, kérjük keresse bizalommal kollégánkat: Hetényi Laurát a +36 30 449 5596-os telefonszámon vagya a hetenyi.laura@sauska.hu e-mail címen.
Sauska Márton napi mulatság
November 17. (Szombat)
Borvacsora sorozatunk következő állomásán a Sauska Villány Borászat "titkos kincseit" mutatjuk be, mely egyszeri és egyedülálló élményt ígér.