Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
hétfő | 00:00 - 00:00 |
kedd | 00:00 - 00:00 |
szerda | 00:00 - 00:00 |
csütörtök | 00:00 - 00:00 |
péntek | 00:00 - 00:00 |
szombat | 00:00 - 00:00 |
vasárnap | 00:00 - 00:00 |
Egy oroszlánfejes, szárnyas tölgyfakapu történetekkel és hangulatokkal hívogató, szeretnivaló részletekben gazdag világot rejt. A legszebb tállyai dűlők ölelésében, az egykori Szirmay kúria patinás falai között minden a szőlő, a bor és az élet szeretetéről szól. Az Oroszlános Ház négyszáz éve áll Tállya központjában. Az épületet az 1600-as években emeltette a zempléni Szirmay-család, s a nemesi birtokközpontként gazdasági szerepet is betöltő épület robosztussága, fekvése azt mutatja, hogy tulajdonosa jómódú, gazdag tapasztalatokkal rendelkező ember volt. A Szirmayak, akik az egyik legősibb magyar családnak számítanak, közel nyolc évszázadon át formálták, nevelték szűkebb és tágabb környezetüket. Maga a tállyai Kúria egészen a II. világháborúig polgárias, felvilágosult, pezsgő társadalmi élet helyszíne volt. És az ma is.
Tokaji Borászrandevú: Ujvári Vivien és Demeter Zoltán
Moderátor: Somogyi Gergely
Az Oroszlános borász-randevúkon a régi/ismertebb és új/feltörekvő tokaji borász-generációk egy-egy képviselője mutatkozik be közösen, történeteiken és három-három tételen keresztül, tehát összesen hat bor kóstolásával.
Részvételi díj: 12.000.-
Jelentkezési határidő: július 31. péntek
Jelentkezés és további információ: info@oroszlanos.hu
KÉKSZŐLŐK ÉS VÖRÖSBOROK TOKAJ-HEGYALJÁN
Tokaji mesterkurzus Somogyi Gergővel
Kékszőlők mindig voltak Tokaj-Hegyalján és készültek vörösborok is, azonban a filoxéra pusztítását követően az édesborkészítésre legalkalmasabb két fehér szőlőfajta, a furmint és hárslevelű mellett tette le a voksát a helyi borászközösség. A két évtizede elinduló új szárazboros korszakban többen kezdtek el újra kékszőlővel foglalkozni…
Kékfrankos, syrah, pinot noir és purcsin képviseltetik magukat a hat, részben kereskedelmi forgalomban nem is kapható tételt felvonultató és a hegyaljai vörösbortermelés múltját, jelenét is ismertető mesterkurzuson, melyet Somogyi Gergő tokaji borszakértő vezet.
Részvételi díj: 12.000 Ft
2 fő esetén: 20.000 Ft
Jelentkezési határidő: 2020. július 19.
Jelentkezés és további információ: info@oroszlanos.hu
A Tokaji Tavasz eseménysorozat részeként, a Nagy Tokaji Borárverés előestéjén az Oroszlánosban borvacsorával és Popper Péter énekes-zongorista koncertjével várjuk a borárverésre érkezőket.
A világ minden Tállya egy havonta jelentkező programsorozat Borbás Marcsi, a Gasztroangyal szerkesztésében és "szárnyai alatt", az Oroszlános Borhotelben. Marcsit a környék egyedülálló miliője és történelmi háttere inspirálta a programok kiötlésére, melyeknek az Oroszlános ad stílusos és hiteles otthont. A különleges gasztroélmény hétvégék egy-egy érdekes helyi téma, legenda vagy történelmi személyiség apropóján, izgalmas gasztronómiai alapanyagokat, az ország legjobb séfjeit, kíváló borokat és ismert művészeket felsorakoztatva kínál felejthetetlen szellemi és kulináris élményt. Borvacsorák, főzőkurzusok, boros élmények és kulturális csemegék - minden adott egy tartalmas borvidéki hétvégéhez.
A Kerekdomb Fesztivál szombatján az Oroszlános Borhotelben a legfiatalabb tokaji borásznemzedéknek, a Tokaj Y tagjainak kedvenc ételei és legjobb borai kapnak főszerepet. A borvacsora ételeihez Zsirai Kata, Homoky Dorka, Rémusz Dávid, Kvaszinger László és Varkoly Ádám párosítják boraikat.
Újra Taille Borünnep Tállyán! A Taille Borlovagrend legújabb tagjait avatjuk fel 2017. február 25-én. A borlovagrend palástja kerül Kozma Orsi énekesnő, Kékessy Dezső, Szirmay Gábor és Dr. Kovács P. Zoltán vállára. Az avatási ünnepséget borlovagi vacsora és a Kozma Orsi Quartet koncertje követi. Borélmények, pincetúra, séta a dűlőben, gasztronómia és zene egyetlen hétvége alatt. A borünnep helyszíne az Oroszlános Borvendéglő és Borhotel.