Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
hétfő | 00:00 - 00:00 |
kedd | 00:00 - 00:00 |
szerda | 00:00 - 00:00 |
csütörtök | 00:00 - 00:00 |
péntek | 00:00 - 00:00 |
szombat | 00:00 - 00:00 |
vasárnap | 00:00 - 00:00 |
Számunkra a kézművesség annyit jelent, hogy maximálisan odafigyelve a kürti szőlőhegy természeti adottságaira, törekedve a természet egyensúlyának maximális fenntartására, a lehető legkevesebb külső behatással műveljük ültetvényeinket és termeljük szőlőinket.
Kézműves boraink készítésekor alapvetően a természetes élesztőkre hagyatkozva, mindennemű egyéb segédanyag igénybevétele nélkül, szigorú terméskorlátozás mellett, többségében fahordókban erjesztve és érlelve készítjük borainkat, melyek törekvéseink szerint magukba zárják a fajtát, a terroirt és a borász üzenetét.
Gyerekkorunk óta kisebb nagyobb mértékben kivettük a részünk a családi szőlősök és pincészet mindennapi munkáiban, mígnem 2006-ban az addig érlelődött gondolatokat tett követte és megszülettek az első önállóan elkészített boraink.
Az első önálló évjáratok után 2008-ban döntöttünk úgy, hogy úgy a szőlőtermesztésben, mint a borkészítési eljárásainkban visszatérünk a gyökereinkhez.
Szőlőskertjeinkben azokat a természetközeli eljárásokat részesítjük előnyben, melyek a fenntartható szőlőgazdálkodásra irányulnak, míg a pincészeten belül azon hagyományos eljárásokat választottuk, melyek a minimális beavatkozás és a tradicionális borkészítés elvén alapulnak. Borainkat az AUTENTISTA CHARTA alapelvei alapján készítjük.
Boraink spontán, mindennemű hozzáadott segédanyag (élesztő, enzim, kén) nélkül, többnyire fahordóban erjednek és akár több hónapon keresztül seprőn érlelődnek.
A borkészítés folyamatában igyekszünk minimalizálni vagy akár teljes mértékben elhagyni a kén használatát.