Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
hétfő | 00:00 - 00:00 |
kedd | 00:00 - 00:00 |
szerda | 00:00 - 00:00 |
csütörtök | 00:00 - 00:00 |
péntek | 00:00 - 00:00 |
szombat | 00:00 - 00:00 |
vasárnap | 00:00 - 00:00 |
A Fertő-táj egészét a bűvös hármas szám misztikuma itatja át. A talaj három meghatározó eleme közül a legérdekesebb a csillámpala, mely Magyarországon csak itt lelehető fel a felszíni régiókban. A semmivel össze nem téveszthető talaj és mikroklíma már a római időket megelőzően is arra ösztönözte az itt megtelepedő embereket, hogy szőlőt telepítsenek és bort készítsenek. Az írásos emlékek szerint, a kelták voltak az elsők, akik megízlelhették a Fertő-táj semmivel össze nem téveszthető ízvilágú borait. Pincészetünk két karizmatikus, a természetesség-hagyományok-minőség hármasságát fő vezérlőelvnek tekintő ember, Lőrinczy Bálint tulajdonos és Varga Tamás borász vállán nyugszik. A Steigler Pince kiváló minőségű boraihoz, az alapanyagot, a saját 21 hektáros, organikus művelésű ültetvényein termeli meg. A szőlőbirtok a Soproni borvidék legjobb területein fekvő Steiger, Frettner és Spern Steiner dűlőkben helyezkedik el. Az ültetvények alapját a zöld veltelíni, zweigelt, kékfrankos, pinot noir, merlot, cabernet sauvignon fajták adják, melyeket az újonnan telepített cabernet franc, syrah, és a „koronaékszer”, a furmint egészít ki. Izgalmas projektünk a furmint-telepítés, mivel ez a fajta volt a meghatározó a XX. század elejéig, a Soproni borvidéken. A Steigler Pince, Sopron poncichter negyedének szívében, a Balfi úton található, a belváros szélén. A valamennyi helyi jellegzetességet magán viselő pincerendszert évszázadokkal ezelőtt alakították ki, a lakóházak alatt. Ebből a korból maradt ránk a pince épülete, mely azonban magán viselte a különböző generációk keze nyomát. Jelentős helyreállítási munkákat követően, 2020-tól azonban újra szélesre tárta kapuit a vásárlók, borkostolók és érdeklődők előtt.
Kényeztesse magát a Hotel HegiQ és a Steigler pince Márton napi vacsoraestjével.
Séfünk, Pilsits Zsolt, öt fogásos kóstolómenüjét a Steigler pince organikus boraival varázsoljuk felejthetetlenné.
A limitált létszámra való tekintettel, a részvétel asztalfoglaláshoz kötött!
A borvacsora:
A menü ára borpárosítással 16.500 Ft
A számla végösszegéhez 10% szervízdíjat számolunk fel.
Foglaljon most és merüljön el a kulináris élvezetekben a
Hotel HegiQ-val!
Asztalfoglalás:
Telefonon +36 99 540 240
Emailen reserve@hotelhegiq.hu