Dombi Pince – DOMBIRTOK

5/0
(0 szavazat)

Jelenleg zárva

Adatok

Balatoncsicsó , Magyarország, Nivegy-völgy,
Borvidék: Balatonfüred-Csopak
Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás

Nyitvatartás

hétfő 00:00 - 00:00
kedd 00:00 - 00:00
szerda 00:00 - 00:00
csütörtök 00:00 - 00:00
péntek 00:00 - 00:00
szombat 00:00 - 00:00
vasárnap 00:00 - 00:00

Dombi Károly vagyok a Dombi Pince – DOMBIRTOK „újragondolója”. A gyerekkorom történései, élményei nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy most írhatok magamról/magunkról. 1991 –ben kezdtem el tanulmányaimat a Balatonfüredi Kertészeti Szakközépiskolában majd Agrármérnök lettem Növénytermesztés- Kertészet Szakon, ezt követően nem is hagytam el a pályát és már 28 éve a „szakmában”, ami szenvedélyem is egyben és szerencsésnek érzem magam, hogy azt csinálhatom, amit szeretek.

 Családjaink / Felmenőink már a XIX. században is foglalkoztak szőlőtermesztéssel, növénytermesztéssel, állattartással itt a Balaton felvidéken eme csodálatos környezetben.

A Balaton felvidék és a Szőlő évszázados közös múltja és Őseink hagyatéka előtt kívánunk tisztelegni munkásságunkkal. A Dombi Család Pincéjénél borkóstolás közben gyönyörködhetsz a tájban, ha akarsz megismerkedhetsz a szőlőtermesztés rejtelmeivel, vagy csak egyszerűen élvezheted a völgy kincseit a DOMBIRTOK központjában, Szentantalfán.

Szőlőterületeink Szentantalfa és Balatoncsicsó közigazgatási területeinek lankáin fekszenek, a Balatonfüred-Csopaki Borvidéken a Nivegy-völgyében. Gazdaságunk területe 4,5 hektár, szőlőfajtáink : Olaszrizling, Tramini, Szürkebarát, Kékfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon, amikből fehér-, rozé- és vörösbort is készítünk. A Borászat amolyan kis plusz, amivel saját magunkat is szórakoztatjuk. Évek óta indultunk kisebb és nagyobb régiós borversenyeken, ennek eredményein felbuzdulva idén megméretettük magunkat a Balatoni Kör és a Rizling Generáció közös munkásságán alapuló borkategória versenyében is, amelynek lehetőségét ezúton is köszönöm. Ennek eredménye lett a HegyBor és az idei HegyBor-os elismerés és megjelenés adta meg a lökést ahhoz, hogy kicsit komolyabban vegyük azt amit eddig is csináltunk és nyissunk a nagyközönség felé.

 Egyik célom, hogy visszanyerje „régi arculatát” a Szőlőhegy amilyennek én ismertem meg, ahol a nyitott pince -hívószava oly sokszor csalogatott be barátot, ismerőst vagy egy-egy megfáradt túrázót/utazót egy jó pohár borra vagy akár csak egy hűvös italra, sok másik oldala közül pedig lehet az is hogy megtaláld a nyugalmat ebben a rohanó világban. Családunk hamarosan megnyitja a nagyközönség előtt is a Pinceajtaját, ahol továbbra is meg kívánunk maradni a minőségi bor elérhető mindenki számára filozófiánál!  

 Szeretettel látunk itt a Dombi Pincénél, ahol most is több generáció segíti egymást, ahogy  ezt anno Nagy- és Dédszüleink is tették. Minőségi boraink alapját a magunk termelte egészséges szőlő és Cseh Ferenc borász szakértelme adja. A közeljövőben lehetőség lesz a borkóstoláson kívül a vidék szerelmeseinek megpihenni is nálunk, legyen szó akár egy meghitt páros hétvégéről vagy egy tartalmas nagycsaládos ellazulásról. Nagycsaládosként fontosnak tartom, hogy mindenki jól érezze magát egy-egy ilyen hétvégén és erre készülünk is.

 

Várunk benneteket 2020 –ban, de ha idén felénk jársz akkor is nagy szeretettel látunk és biztosan találunk lehetőséget arra, hogy egy pohár HegyBor –val koccintsunk vagy segíthetünk abban is hogy megtaláld a saját „csúcs” borodat!

 

 Üdvözlettel Dombi Károly

Tovább olvasom

Események

Nincs közelgő esemény.

Nincs korábbi esemény.

Elérhetőség

Balatoncsicsó Nivegy-völgy