Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
hétfő | 00:00 - 00:00 |
kedd | 00:00 - 00:00 |
szerda | 00:00 - 00:00 |
csütörtök | 00:00 - 00:00 |
péntek | 00:00 - 00:00 |
szombat | 00:00 - 00:00 |
vasárnap | 00:00 - 00:00 |
There’s always a message in the bottle, vagyis minden bornak története van.
Története országokról, régmúlt háborúkról, uralkodókról, tőkéről és tőkékről, városokról és a vidékről, szegényről és gazdagról, a kőről, a napról, tavaszról és őszről. Egy történet, amiben népek és borok jönnek-mennek, ahol mindig sokat és jót esznek, isznak, ahol mindig az odaillő zene szól és a díszlet is tökéletes. Történet kultúráról és rólunk emberekről, emberekről, akik hisznek valamiben. Mi hiszünk a jó borban!
Mi a DROP SHOP Borbárban arra vállalkozunk nap mint nap, hogy elmeséljük ezeket a történeteket. Elképesztő, hihetetlen történeteket. Hogy miért lett egy bor neve Krisztus könnye? Hogy miként lett egy koránkelő kis fekete kakas a világ egyik legismertebb borrégiójának jelképe? Miként győzte le elsőként egy californiai farmer a nagy francia chateau-kat?
Napközben is változó borlapunkon több mint 60 bort kínálunk, válogatva a világ legizgalmasabb borvidékeiről és Magyarországról egyaránt. Napi kínálatunkban kiemelt szerepet kapnak kedvenceink, a fantasztikus Champagne-ok, melyekből naponta több félét is kínálunk pohárral.
Hogy a borok kóstolása teljes legyen, napi tapas választékunkból különleges sonkákat, sajtokat, szardellát, és más delikát finomságokat ajánlunk.
DROP SHOP Borbár, Egész évben borfesztivál…
10 éves jubileumi tematikus kóstolósorozatunk első állomása Észak-Olaszország, Piemont! Olaszország egyik legmagasabban jegyzett, mégis titokzatos borvidéke. Csupa-csupa csúcsbor!
És akkor a Nagy Menü (vagyis Nagyon-Nagy Menü):
I Flight Barbera
Braida Bricco dell'Uccellone 2014
Sandrone Barbera d' Alba 2016
Cesare Bussolo Barbera d'Alba Vigna Santa Lucia 2017
II Flight Barbaresco
Giacosa Bruno Barbaresco "Albesani " 2011
Gaja Barbaresco 2005
Gaja Barbaresco 2013
III Flight Barolo
Cesare Bussolo Barolo Fossati 2016
Roberto Voerzio Barolo Brunate 2015
Pio Cesare Barolo "Ornato" 2015
IV Flight Barolo 2
Aldo Conterno Barolo Cicala 2013
Elio Altare Barolo Cerretta 2012
Vietti Barolo Castiglione 2012
V Flight Barolo 3
Elio Altare Barolo 1996
Conterno Fantino Barolo "Sori Ginestra" 1998
Gaja Barbaresco 1993
A Nagy Menü ára 59.000 forint (15 x 0,4dl) és erősen limitáltan, csak előzetes foglalás alapján érhető el.
A Nagy Menü mellett Piemont à la carte menü is lesz olyan pincékkel, mint:
Sandrone
Vietti
Produttori del Barbaresco
Braida
Cesare Bussolo
...
Asztalfoglalás: adam@dropshop.hu
Ha szeretnéd megismerni Piemont legendás borászait, a legjobb Barbera, Barbaresco és Barolo termelőket, fiatal és régi évjáratokat egyben, egymás mellett (akár vakon kóstolva) akkor ez A Kóstoló amire vártál.
#dsfinewine #finewinebytheglass #ds10Y #dscsakajava
November 30-án, szombaton lesz 145 éve, hogy megszületett Sir Winston Churchill, irodalmi Nobel-díjas brit politikus, a XX. századi történelem egyik főszereplője, nem mellesleg a szivarozás és champagne-ivás ikonikus alakja.
Saját bevallása szerint elsőként 1898-ban, 24 évesen találkozott igazi champagne-nal, melyet a Níluson egy gumicsónakban ülve halászott ki a folyóból, innen pedig nem volt megállás, életében dokumentáltan 42.000 palack Champagne-t fogyasztott el!
Most szombaton egy rendkívüli vertikális kóstolóval készülünk:
SWC Nagy Menü:
Pol Roger Brut Reserve
Pol Roger Pure Extra Brut
Pol Roger Blanc de Blancs 2012
Pol Roger Vintage 2012
Pol Roger Cuvée Sir Winston Churchill 2002
Pol Roger Cuvée Sir Winston Churchill 2004
Pol Roger Cuvée Sir Winston Churchill 2006
Pol Roger Cuvée Sir Winston Churchill 2008
A nagy menü ára (8x0,5 dl) 29.000 forint, a férőhelek száma limitált.
A 'la Carte menü:
Pol Roger Brut Reserve
Pol Roger Pure Extra Brut
Pol Roger Blanc de Blancs 2012
Pol Roger Vintage 2012
Rosé Vintage 2009
A részvétel asztalfoglaláshoz kötött, az előzetes visszajelzések alapján az SWC Menü iránt érdeklődők siessenek! A bővebb SWC story iránt érdeklődőknek: http://www.dropshop.hu/index.php?route=blog/article&article_id=23
Akkor szombaton, addig is ne feledjétek:
"Its not just France we are fighting for Champagne, its Champagne!"
A tavalyi évhez hasonlóan idén is bemutatjuk Nektek a Drop Shop portfólió legjavát, Mendozától Szicílián át Burgundiáig idén is számtalan csúcsborral várunk Benneteket a Gerbeaud-ház Átrium termében!
Idei kiállítóink közt lesz pár különleges vendég is, kiknek borait már régóta ismerjük, szeretjük, mégis most első ízben járnak majd Budapesten! Peter Bernhard Kühn (Weingut Peter Jakob Kühn, Rheingau) a várható szüret legelejéről kap kimenőt, David Sichel, a legendás Chateau Palmer egyik tulajdonosa pedig közvetlenül Bordeauxból érkezik Budapestre. A natúr borok iránt érdeklődők két „csodabogarat” is megismerhetnek, a „Zweigeltes” Hans Herzog Új-Zélandról, Marlborough-ból, Olaszország egyik legszívderítőbb borásza, Raffaele Pagano (Joaquin) pedig Nápoly mellől, Montefalcione-ből hozza el borait Nektek.
Mellettük természetesen lesznek további új és visszatérő vendégek, mesterkurzusok, egy 5 órás sétáló kóstoló és persze rengeteg-rengeteg különleges bor.
Várható kezdés és befejezés: 16 -22 óráig
Jegyek a sétáló kóstolóra: 14.900 .-
A rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyet a regisztracio@dropshop.hu címen tudtok megtenni. Amennyiben egyszerre több főre regisztrálnátok, kérünk, valamennyi nevet adjátok meg az emailben, csak így fogtok tudni mindannyian bejutni! A regisztrációt követően válasz emailt küldünk, melyben tájékoztatunk Benneteket a további teendőkről.
A Mesterkurzusok témáit, időpontjait, a kóstolók árát hamarosan elérhetővé tesszük (igyekszünk gyorsan), illetve egyéb részletek folyamatosan érkeznek itt a Facebookon.
Maga a Portfólió-kóstoló és a mesterkurzusok is limitált férőhelyesek, a tavalyi években komoly várólista volt, így aki kíváncsi, siessen!
Mi eddig mindegyiket imádtuk, ígérjük, idén is nagyon jó lesz! Ilyen vendégekkel, ilyen borokkal és persze Veletek hogy is lenne másképp…
SAVE THE DATE!
SZEPTEMBER 4.
ds_portfolio
#dsfinewine #dsportfolio