Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
hétfő | 00:00 - 00:00 |
kedd | 00:00 - 00:00 |
szerda | 00:00 - 00:00 |
csütörtök | 00:00 - 00:00 |
péntek | 00:00 - 00:00 |
szombat | 00:00 - 00:00 |
vasárnap | 00:00 - 00:00 |
Egy olyan hely kialakítása volt mindig is a cél, ahol a “gasztronómia” nem önmagáért létezik, hanem a közösség részét képezi. Elmondhatjuk, hogy az elmúlt években már sokan, sokféle ételt készítettek a mi kis konyhánkban, amik ízvilágukban és stílusukban merőben eltértek egymástól, viszont a minőségben közös volt a vállalásuk. A mi konyhánk olyan hely ami befogad, kísérletez és megvalósít!
The goal has always been to create a place where "gastronomy" does not exist for itself but forms part of the community. We can say that in recent years, many people have made a lot of different dishes in our little kitchen, which differed in taste and style, but they shared the common quality. Our kitchen is the place to be, experiment and to create!
A Terroir Squad-dal közös eseménysorozatunk első részeként egy borkóstolásra hívunk titeket. Ha követitek a Terroir Squad munkáit, akkor már ismerős lehet nektek Franz Weninger borász neve, aki ezen az estén 5 különböző bort hoz nektek kóstolásra. Franz angolul mesél borairól, Márk és András magyarul is megosztják tudásukat.
A M I T U T I
borok, beszélgetés, sonka- és sajttál és a konyhánk is zavartalanul működ majd az étlapunkkal.
A kostoláson túl van lehetőség poharazva vagy palackosan fogyasztani a kínált borokat (melyek a kóstoló szereplői)
A M I F O N T O S
• az esemény regisztrációhoz kötött! Itt facebookon üzenetben tudtok november 20 délig - (férőhelyek száma korlátozott)
• díja : 4000 Ft/ fő, [ ami tartalmazza az 5 tételes kostolósort, sonka & sajt falatkákat & vizet ] amit érkezéskor a helyszínen tudtok fizetni
• Kérjük lemondás esetén azonnal szóljatok, hogy átadhassuk a lehetőséget másnak!
További info nemsokára.
Borozás, máshogy.
Nyári sorozatunkban kötetlenül, a formalitásokat mellőzve ismerkedhetsz meg a natúrborok világával, a második eventen pedig a boburékoké a főszerep. Segítségünkre ezúttal is a Grand Vin de Barnag csapata, Lili és Bence lesz, akik évek óta a natúrborok világában mozognak.
Ülj be hozzánk július 18-án, csütörtök este 7-től bármikor, és kóstolj bele kedvenc buborékos borainkba - vagy teszteld végig az egész ajánlatot - megkötések nélkül, kipróbálva a hozzájuk ajánlott fogásokat is. Lili és Bence egész este asztalról asztalra járva válaszol nektek minden kérdésre, ami a natúrborokkal kapcsolatban valaha felmerült bennetek!
Regisztrálnod nem kell, de asztalt foglalnod nagyon is érdemes!
////////
A borokról hamarosan érkezik egy kis kedvcsináló!
Borozás, máshogy.
Újonnan induló sorozatunkban kötetlenül, formalitásokat mellőzve ismerkedhetsz meg a natúrborok világával.
Segítségünkre a Grand Vin de Barnag csapata, Lili és Bence lesz, akik évek óta a borok, azon belül is a natúrborok világában mozognak.
Lili és Bence egész este asztalról asztalra járva válaszol nektek minden kérdésre, ami a natúrborokkal kapcsolatban valaha felmerült bennetek!
A natúr borokban, és a kemencénkből kikerülő ételekben ráadásul több a közös, mint azt első blikkre gondolnád. Semmi felesleges trendiskedés: vissza az alapokhoz, belenyúlkálás nélkül, lokális alapanyagokkal és természetközeli hozzáállással.
Igaz lesz ez az este folyamán ajánlott borokra, és az étlapunkról hozzájuk válogatott fogásokra is.
Ülj be hozzánk június 20-án, csütörtök este 7-től bármikor, és kóstolj bele kedvenc szűretleneinkbe - vagy teszteld végig az egész ajánlatot - megkötések nélkül.
Regisztrálnod nem kell, de asztalt foglalnod nagyon is érdemes!
////////
A borokról, egy kis kedvcsináló:
Meinklang Birtok - (Burgenland, Ausztria) Mulatschak 2018 vagyis Mulatság, ami Burgenlandban ugyanazt jelenti, mint nálunk. Biodinamikus gazdálkodás, kizárólag természetes élesztők.
Olaszrizling, szürkebarát és tramini találkozása.
A 7 napon keresztüli héjon áztatás után préselés, majd 4 hónap érlelés következik.
Barackos, szőlős ízvilág jellemzi, gyümölcslé hangulatú vidám bor. épp ezért jól csúszik!
És természetesen: szűretlen, derítetlen.
/
Grand vin de Barnag - Szilágyi Bence - Fieldblend 2018 (Balaton-felvidék).
A barnagi projekt első hivatalos bora, organikus művelés.
Field blend, vagyis egy olyan házasítás, ahol a fajták már a kezdetektől együtt kerültek feldolgozásra, majd váltak borrá.
Rövid áztatás után következik az erjedés, természetesen hozzáadott élesztő nélkül.
Néhány hónap érlelés után palackozzák, mér nem is kell mondanunk, hogy szűretlenül, derítetlenül.
Könnyű, dzsúzos de tartalmas bor a rozé és a vörös között félúton.
/
Wenzel - Blaufränkisch Aus dem Kalk 2017, osztrák pincészet erős magyar kötődéssel, ahol már 1647 óta készülnek borok és a 90 éves bácsi folyékonyan beszél magyarul.
Organikus műveléssel készül, Blaufränkisch vagyis kékfrankos, meszes területről.
Jó savakkal, sok gyümölccsel és élettel teli korttyal.
És persze: szűretlen, derítetlen, igazi nyári vörös!