Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
hétfő | 00:00 - 00:00 |
kedd | 00:00 - 00:00 |
szerda | 00:00 - 00:00 |
csütörtök | 00:00 - 00:00 |
péntek | 00:00 - 00:00 |
szombat | 00:00 - 00:00 |
vasárnap | 00:00 - 00:00 |
Borblogként indult 2009-ben (tancolomedve.hu), aztán mostanra nagyon sokminden leágazódott erről tíz év után. A figyelem Tokaj-Hegyáljára irányult. - Első Tokaj Guide (2014), aztán a második (2016), harmadik (2019), és szeretnénk a kóstolójegyzetekből, értékelésekből, találkozásokból, borásztörténetekből újra és újra kézzel fogható érték formájába önteni ezt a sok-sok hihetetlen sztorit Hegyaljáról. Tokaj zsenialitását egyúttal szeretnénk eljuttatni minél több helyre, ezzel a céllal hívtuk életre a Tokaj Magic Projektet, mely exkluzív, már el nem érhető tokaji borokat hoz közelebb azok számára, akik nyitottak a csodákra.
***
Csillagok, megfontolt leírások, magasztos mondanivalók, sármos borászok, elbűvölő borászhölgyek, lélegzetelállító utazások, nemes italok, pezsgő, finesz, sziporkázó szerkezet, végtelen lecsengés, diszkrét terroirjegyek, könnyed légiesség, pálinka, tschárda, gordon bleau, dekoratív címkék, tokajkalauz, elegáns rendezvények, kifinomult társaság, jókedv, enyhe bódultság, közelbe révedő tekintet, csillogás, tündöklés, pompa, ragyogás, gyönyör, fényűzés és másnaposság
Úgy alakult, hogy egy évzáró Tokaj Magic koccintásra még sor kerül novemberben, aminek az is az oka, hogy összegyűlt néhány palack a legszebb 2016-os aszúkból, amiket a készülő TokajGuide miatt ki kéne értékelni. Ehhez 12 szerencsés résztvevőt várok szeretettel. Mennyiségben limitált aszús évjárat, ragyogó egyéni villanásokkal, gyönyörű savakkal és komoly érlelhetőséggel.
Erre a sorra lehet számítani:
1. Gróf Degenfeld 5 puttonyos Tokaji Aszú 2016.
2. Tokaj Kikelet 6 puttonyos Tokaji aszú 2016
3. Myrtus Pince 6 puttonyos Tokaji Aszú 2016
4. Szóló 6 puttonyos Tokaji aszú I. 2016
5. Szóló 6 puttonyos Tokaji Aszú II. 2016
6. *Bott Pince 6 puttonyos Tokaji Aszú 2016
7. **Demeter Zoltán 6 puttonyos Tokaji Aszú 2016.
Szóval bem lesz piskóta, de Pancsovay Zita jóvoltából biztos lesz 3 remek fogás az aszúkhoz (ahogy az már megszokott).
Az exkluzív kóstolóélmény ára: 12 000.- (csak előre utalás esetén tudom garantálni ezúttal a részvételt, a limitált férőhelyek miatt). Így kérlek, ha részvételi szándékod fix, úgy jelezd az alábbi lehetőségek valamelyikén:
+36 20 244 60 97
HELLO@TOKAJMAGIC.HU
Vagy itt privát üzenetben.
HELYSZÍN: BORGANIKA Stúdió, Klauzál téri Piac felső szint - Budapest, Akácfa u. 42-48, 1072.
Újdonság: ha szakmabeli vagy, esetleg borról tanulsz, vagy csak érdekel Tokaj mélyebben is, és inkább csak fülelnél, írj, hívj, találunk megoldást, hely van (de palackokból mindig csak egy)!
Dugós tétel esetén pótpalack nem lesz (de lesz helyette más).
JÁRVÁNYÜGYI PROTOKOLL:
- kóstolóink nem tömegrendezvények, kis létszámúak, eleve csak 12-13 fő regisztrálhat rájuk,
- a social distancing "mai" elvárásai szerint 1-1,5 m távolságra ültetjük a résztvevőket, kényelmes távolságra egymástól,
- a borokat mindig úgy töltjük, hogy a palack ne érintkezzen a pohárral (ez egyébként is szabály),
- a vízet hasonló módon, szintén felszolgáló tölti a vendégek poharába, hogy közös üveget ne kelljen kézről-kézre adni,
- ezen túlmenően természetesen a Borganika is és magam is kiemelten figyelünk az általános higiéniai követelményekre (kézfertőrtlenítők kihelyezésével, illetve felületek, poharak, evőesztözök és minden egyéb tekintetében).
Szeretettel várok mindenkit, könyv is lesz nálam, ha kellene...! rg
Három napos gasztro show és kerti party, amihez a jól ismert Gastro Hack stábja Czinege Tamással adja a felejthetetlen falatokat, kíséretként pedig a TokajGuide révén ismert Ripka Gergely a Tállya Dűlőbárt a szomjas és felfedezni vágyó fesztiválozóknak. Be lehet járni Tállya legjobb dűlőit rövid vagy épp hosszabb (több boros) távon, amihez térkép és kövek is kéznél lesz (a kiváló 2019-es évjárat gondosan válogatott gyönygszemeivel).
Ételek közül a helyi alapanyagokra építve, de azért kicsit tovább is menve thai malac császár, vegáknak zempléni sajtburger, és császármorzsa (betseki kakukkfűvel és musthabbal) igencsak esélyes. Villás reggelitől, ebéden át késő estig ott leszünk, mulattatunk, kávéztatunk (La Marzocco Kávébár: sötét kontra világos/speciality), kóstoltatunk, VIP termünkben ültetett kóstolóélményekkel, sok-sok meglepetéssel.
Titokban a malac császár mellett a bakelitek sercegnek.
Ilyen gyönyörű együttállás egy ideig nem volt és aligha lesz ;)
Találkozzunk Tállyán a Kerekdombon!
A Szerelmi után folytatjuk a tokaji lösszel való ismerkedést, kóstolgatást. A 2009-es évjáratból Szilágyi László új löszös referenciát töltött palackba a borszerető közönség nagy örömére. Az a bor ékes bizonyítéka lett annak, mennyire elegáns és szofisztikált borokra képes a Tokaji-hegy. A lösz bizony nem csak aszú szempontból kivételes terroir. A Szilvölgy közben több évjáratban bizonyított tíz év alatt, Laci pedig azóta újabb és újabb parcellákat hódított vissza a természettől. Itt az ideje, hogy kicsit megvizsgáljuk ezt a dűlőt közelebbről, 6-7 évjáraton keresztül. Pancsovay Zita pedig végre száraz tokajiakhoz is megálmodhat megfelelő fogásokat ;)
Pontos borsor és ételsor egyeztetés alatt, hamarosan....
Ár: 16 500 HUF
Eltelt fél év a legelső (Szepsy) kóstolónk óta. Akkor a mester száraz boraiba már belekóstoltunk. Szepsy István a borvidéki minőségek megújításába azonban az új stílusú édes tokajiak piacán is fontos reformer volt. Biztosra menve az egyetlen szabadon használható elnevezést, a cuvée-t kezdte el használni. A 99-es Cuvée akkorát szólt, hogy bárhol mutatták be, bármilyen sorban, mindenki felkapta rá a fejét, hogy ez valami nagyon új, nagyon formabontó, nagyon egyedi minőség édesben. Több sikeres évjárat után azonba végül 2007 lett ennek a bornak az utolsó kiadása, az első Szepsy szamorodni (Dániel) 2003-ban került (tokaji) palackba és végülis máig a tokaji palackot viselő szamordni a pince „második” édes bora. Hogy mennyiben „második” vagy éppen „első”, az kiderül az Borganika Stúdióban, ahol izgalmas gasztromeglepetésekkel is készül nektek Pancsovay Zita (részletek hamarosan).
A BOROKAT A TOKAJGUIDE SZERZŐJE, RIPKA GERGELY MUTATJA BE:
(Köszöntő Szepsy bor)
Szamorodni 2009 - Kéksajtos mézes töltött gombafejek
Szamorodni 2006 - kacsarilette
Dániel Szamorodni 2003
Cuvee 2007
Cuvee 2003
Cuvee 2002 - Szarvasgombás trüffel
+ egy meglepetés ritkaság illeszkedve ehhez a sorhoz fináléként ;)
Belépő (mely 3 féle ételpárosítást is tartalmaz): 17.800.-