BALATON
Oltalom alatt álló földrajzi jelzés
Oltalom alatt álló földrajzi jelzés
Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
Több dűlőről, meszes és vulkanikus területek terméséből született kreáció. A válogatott, kézzel szüretelt szőlő mustja saválló inox tartályban erjedt és négy hónapig érlelődött.
Szőlő termőterület: Csobánc, Hegyestű, Dörgicse, Balatongyörök
Szőlőfajta: Sauvignon Blanc
Művelési mód: középkordon
Metszésmód: rövidcsap
Talajszerkezet: vulkanikus; mészköves
Szüret módja: válogatott kézi szüret
Feldolgozás módja: hagyományos préselés
Erjesztés: acéltartályban
Érlelés ideje: 3 hónap
Extrakt összes g/l:
Szabad kén tartalom-összes kén tartalom mg/l:
Titrálható savtartalom g/l:
Alkohol tartalom % V/V: 13