KÁLI
Védett eredetű bor
A Fekete-hegy és a Hegyestű négy dűlőjének gondosan, kézzel válogatott termése.
A kíméletesen feldolgozott szőlő mustja kétharmad részben tölgyfahordóban, egyharmad részben Inox-tartályban erjedt. A spontán és komótosan végbement erjedést, továbbá a 6 hónapos érlelést követően a különböző olaszrizlingek házasításra kerültek, hogy a legjobb tulajdonságaik érvényesülhessenek.
Szőlő termőterület: Fekete hegy, Hegyestű
Szőlőfajta: Olaszrizling
Művelési mód: középkordon
Metszésmód: szálvessző, rövidcsap
Talajszerkezet: vulkanikus bazalttufa, nyomokban mészkő
Szüret módja: válogatott kézi szüret
Feldolgozás módja: préselés nélkül
Erjesztés: spontán, kétharmad részben tölgyfahordóban, egyharmad részben Inox-tartályban
Érlelés ideje: 6 hónap
Extrakt összes g/l:
Szabad kén tartalom-összes kén tartalom mg/l:
Titrálható savtartalom g/l:
Alkohol tartalom % V/V: 12