Villányi Franc Válogatás

Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás
  • Leírás
  • Évjárat: 2011 Szőlőfajta: 100% Cabernet Franc Termőhely: Várerdő, a Kopár és a Csillagvölgy termése. Tőkék életkora: Átlag 15 év. Tőketerhelés: 1 kg/tőke Művelési mód: Ernyő művelés. Évjárat: Korán és jól indult a tavasz, mely idővel egy kicsit lendületet veszetett. A nyár eleje csapadék nélkül telt, kissé hűvösebben, de az év közepére extrém meleggel érkezett a nyár, ami egészen a szüret végéig kitartott. Szép napos meleg ősszel zártunk. Szüret: 2011. október vége Feldolgozás és érlelés: A pincében bogyózás után a szőlő zárt kóracél tartályba került közel 2 hónapra. Majd erjedés után a bor 18 hónapot töltött magyar és francia hordókban, melyek között megtalálható volt új (20%) és használt, valamint 5 hl - es nagyhordó is. Palackozás után az érlelő pincében további 1 évet töltött palackban. Palackozás: 2013. július. Készült: 4.100 palack Kóstolási jegyzet: Illatában az erdei gyümölcsök nyitják a sort, amit a behízelgő szilva érett illata vált fel. Ízében a már ismert jegyekkel találkozunk. Határozott sav és tannin, mely megalapozza a kerekséget. Fiatal és ropogós, igencsak időre van szüksége. Bár még életének elején jár, arányaiban kifogástalan bor került palackba. Analitika: Alkohol: 13,5 % Sav: 5,2 g/l Cukor: 1,8 g/l Ételajánlat: Készítsünk hozzá vadnyulat vagy rózsaszínre sütött kacsamellet piros bogyós gyümölcsökkel. Apelláció: DHC – Villány, Prémium
Jelenleg még nincs egy értékelés sem.