Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
Ételajánlat: | grillételek és barnahúsok illetve erdei gyümölcsös mártással tálalt vagy magyaros jellegű fogások mellett teljesedik ki igazán |
Tárolási hőmérséklet: | 15°C alatt |
Optimális fogyasztási idő: | 2019-2022 |
Fogyasztási hőmérséklet: | 15-16°C |
SZERVÍROZÁS | |
Titrálhatósav: | 5,4 g/l |
Cukor: | 4,9 g/l |
Extrakt: | 32,2 g/l |
Alkohol: | 14,48% vol. |
ANALÍZIS | |
A fajtánként külön-külön szüretelt szőlőt bogyózás után 60 hl-es hűthető acéltartályban hidegmaceráltuk, majd irányított módon erjesztettük. A kierjedt bort rövid ideig, 8 hónapon át használt, másod- és harmadtöltésű magyar tölgyfahordókban érleltük, miközben a teljes almasavbontás is lezajlott. | |
BORKÉSZÍTÉS | |
Szüret: | 2018. szeptember 20. és 26. között |
Metszés: | Guyot, alacsony kordon |
Tőszám: | 5210 tőke/ha |
Telepítés éve: | 2002-2003 |
Fajta: | 75% merlot, 25% cabernet franc |
SZŐLŐ | |
Kitettség: | déli, dél-nyugati |
Talaj: | agyagbemosódásos barna erdőtalaj, fehéragyag |
Termőhely: | Babszökő, Tavaszó |
TERMŐHELY | |
Egységár: | 5.000 Ft/l |
Kiszerelés: | 0,75l |
Mennyiség: | 40.000 palack |
Évjárat: | 2018 |
Bornév: | Pannonhalmi Hemina védett eredetű száraz vörösbor |
BOR |