HEMINA

Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás
  • Leírás
  • Ételajánlat: grillételek és barnahúsok illetve erdei gyümölcsös mártással tálalt vagy magyaros jellegű fogások mellett teljesedik ki igazán
    Tárolási hőmérséklet: 15°C alatt
    Optimális fogyasztási idő: 2019-2022
    Fogyasztási hőmérséklet: 15-16°C
    SZERVÍROZÁS
    Titrálhatósav: 5,4 g/l
    Cukor: 4,9 g/l
    Extrakt: 32,2 g/l
    Alkohol: 14,48% vol.
    ANALÍZIS
    A fajtánként külön-külön szüretelt szőlőt bogyózás után 60 hl-es hűthető acéltartályban hidegmaceráltuk, majd irányított módon erjesztettük. A kierjedt bort rövid ideig, 8 hónapon át használt, másod- és harmadtöltésű magyar tölgyfahordókban érleltük, miközben a teljes almasavbontás is lezajlott.
    BORKÉSZÍTÉS
    Szüret: 2018. szeptember 20. és 26. között
    Metszés: Guyot, alacsony kordon
    Tőszám: 5210 tőke/ha
    Telepítés éve: 2002-2003
    Fajta: 75% merlot, 25% cabernet franc
    SZŐLŐ
    Kitettség: déli, dél-nyugati
    Talaj: agyagbemosódásos barna erdőtalaj, fehéragyag
    Termőhely: Babszökő, Tavaszó
    TERMŐHELY
    Egységár: 5.000 Ft/l
    Kiszerelés: 0,75l
    Mennyiség: 40.000 palack
    Évjárat: 2018
    Bornév: Pannonhalmi Hemina
    védett eredetű száraz vörösbor
    BOR

     

Jelenleg még nincs egy értékelés sem.