Pannonhalmi Tricollis

Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás
  • Leírás
  • Ételajánlat: az olasz konyha remekei mellé vagy jól behűtve önmagában
    Tárolási hőmérséklet: 15°C alatt
    Optimális fogyasztási idő: 2020
    Fogyasztási hőmérséklet: 10-11°C
    SZERVÍROZÁS
    Titrálhatósav: 5,8 g/l
    Cukor: 4,7 g/l
    Extrakt: 26,4 g/l
    Alkohol: 13,12% vol.
    ANALÍZIS
    A bor pinot noir szőlőjét alacsony alkoholfoknál ún. rozészürettel szedtük. A merlot és cabernet franc fajták mustját léelvétellel nyertük. Az alacsony hőfokon acéltartályban erjedt bor gyümölcsös kedvességét kevés maradékcukor teszi bájosabbá.
    BORKÉSZÍTÉS
    Szüret: 2019. szeptember 9. és október 4. között
    Metszés: Guyot, alacsony kordon
    Tőszám: 5210 tőke/ha
    Telepítés éve: 2001-2002
    Fajta: 50% merlot, 30% pinot noir, 20% cabernet franc
    SZŐLŐ
    Kitettség: déli, dél-nyugati
    Talaj: lösz, fehéragyag, agyagbemosódásos barna erdőtalaj
    Termőhely: Tavaszó, Babszökő, Széldomb
    TERMŐHELY
    Egységár: 2.893 Ft/l
    Kiszerelés: 0,75l
    Mennyiség: 72.000 palack
    Évjárat: 2019
    Bornév: Pannonhalmi Tricollis
    védett eredetű száraz rozébor
    BOR

Értékelések

Fefe

3/5