Ételajánlat: |
az olasz konyha remekei mellé vagy jól behűtve önmagában |
Tárolási hőmérséklet: |
15°C alatt |
Optimális fogyasztási idő: |
2020 |
Fogyasztási hőmérséklet: |
10-11°C |
SZERVÍROZÁS |
Titrálhatósav: |
5,8 g/l |
Cukor: |
4,7 g/l |
Extrakt: |
26,4 g/l |
Alkohol: |
13,12% vol. |
ANALÍZIS |
A bor pinot noir szőlőjét alacsony alkoholfoknál ún. rozészürettel szedtük. A merlot és cabernet franc fajták mustját léelvétellel nyertük. Az alacsony hőfokon acéltartályban erjedt bor gyümölcsös kedvességét kevés maradékcukor teszi bájosabbá. |
BORKÉSZÍTÉS |
Szüret: |
2019. szeptember 9. és október 4. között |
Metszés: |
Guyot, alacsony kordon |
Tőszám: |
5210 tőke/ha |
Telepítés éve: |
2001-2002 |
Fajta: |
50% merlot, 30% pinot noir, 20% cabernet franc |
SZŐLŐ |
Kitettség: |
déli, dél-nyugati |
Talaj: |
lösz, fehéragyag, agyagbemosódásos barna erdőtalaj |
Termőhely: |
Tavaszó, Babszökő, Széldomb |
TERMŐHELY |
Egységár: |
2.893 Ft/l |
Kiszerelés: |
0,75l |
Mennyiség: |
72.000 palack |
Évjárat: |
2019 |
Bornév: |
Pannonhalmi Tricollis védett eredetű száraz rozébor |
BOR |