Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
A hárslevelű az egyik legkedveltebb fajtánk. A 2013-as tételünk 2015-ben elnyerte a Magyar Tudományos Akadémia bora címet is, amire azóta is nagyon büszkék vagyunk.
A 2017-es Szentgyörgyhegyi Hárslevelűt október elején szüreteltük, 22-es mustfokkal került be a pincébe. Erjedés után egy évig fahordóban érlelődött finomseprőn, majd ezt követően a palackban is 3 hónapig.
A színén, megjelenésén azonnal érződik a bor karaktere. Gyönyörű, mézsárga szín, vaskos, olajos test, robosztus konzisztencia. A poharat egyből kitölti, megmozgatva érezteti, hogy van tartása, tartalma. A fahordó illatban visszafogottam jelenik meg, a gyümölcsök dominálnak inkább - főként birs és sárgabarack. Jól formálják a kortyot a szájban, a karamelles pörköltség pedig hosszúra nyújtja a kóstolás élményét.