KÁLI
Védett eredetű bor
Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
Tradicionális módon készült falubor a vulkanikus talajú Pangyér-hegyről. Az érett, egészséges gyümölcs a Baller család szőlőültetvényéről származik. A szeptember végén, kézzel szüretelt szőlők préselés nélküli mustja egy 500, egy 400 és egy 300 literes tölgyfahordóba került, ahol 1 hónapig erjedt, majd 7 hónapig érlelődött.
Szőlő termőterület: Pangyér hegy, Pangyér dűlő
Szőlőfajta: Juhfark
Művelési mód: középkordon
Metszésmód: szálvessző
Talajszerkezet: vulkanikus bazalttufa
Szüret módja: válogatott kézi szüret
Feldolgozás módja: préselés nélkül
Erjesztés: spontán, 500, 400 és 300 l-es tölgyfahordóban
Érlelés ideje: 7 hónap
Extrakt összes g/l:
Szabad kén tartalom-összes kén tartalom mg/l:
Titrálható savtartalom g/l:
Alkohol tartalom % V/V: 12,5