BALATONFÜRED-CSOPAK
Oltalom alatt álló eredetmegjelölés
Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
Tradicionális módon készült falubor a mészköves talajú Tagyon-hegy Báróca dűlőjéről. Az érett és egész–séges gyümölcs Balla Márton 30 éves szőlőültetvényéről származik.
Az augusztus végén, kézzel szüretelt szőlő préselés nélküli mustja egy 700 literes hordóba került, ahol 2 hónapig erjedt, majd 7 hónapig érlelődött.
Szőlő termőterület: Tagyon, Baróca dűlő
Szőlőfajta: Szürkebarát
Művelési mód: középkordon
Metszésmód: szálvessző
Talajszerkezet: mészköves, nyomokban bazalttufa
Szüret módja: válogatott kézi szüret
Feldolgozás módja: préselés nélkül
Erjesztés: spontán, 700 l-es tölgyfahordóban
Érlelés ideje: 7 hónap
Extrakt összes g/l:
Szabad kén tartalom-összes kén tartalom mg/l:
Titrálható savtartalom g/l:
Alkohol tartalom % V/V: 11,5